| diavolitadulce a întrebat:

cum scapi de matreata? cele mai bune metode. multi au spus ca r trebui sa ma mai relaxez si eu caci as face matreata din cauza stresului la care sunt supusa. nu prea as crede. oricum, cum pot rezolva problema asta?

Răspuns Câştigător
| Carina_Crisan_1997 a răspuns:

Heii! Eu vad ca ai dat deja funda, dar eu nu ma iau dupa funda si din astea. Vreau sa-mi dau cu parerea! Iti spun ca, mie de vreo 2 luni mi-a aparut matreata, si am incercat sa ma spal cu ceva sampon. de fapt nu sampon. ceva intr.o cutie rotunda, asa ca pasta, dupa care, ma clateam cu otet. [ intr.un litru de otet, puneam 250-300 ml de otet, si o lamaie stoarsa eventual, daca vrei! Sa stii ca, jumatate din matreata a disparut dupa freo 4-5 spalari, dar nu era de ajuns. Sa stii ca eu ma spalam asa tot a 2-a zii, pana ce, am intrat si eu pe TPU, si am intrebat, iar multe raspunsuri imi erau cele cu clatirea cu otet, iar fooooarte multe erau de a ma spala cu samponul tratament anti-matreata de la Vichy. Mi.am cumparat luni acest sampon [ se gaseste la farmacii ] si m.am spalat cu el luni seara, apoi marti seara [ aseara ] si nu mai am nici un pic de matreata. Deci, iti spun ca acest sampon este minunat, si a facut ca matreata sa dispara dupa chiar a doua spalare. Ti.l recomand, este intr.adevar putin cam scump, eu l.am luat cu 56 lei, altii spun ca l.au luat cu 45, 50, 60 etc, etc. Este foarte bun, are si un miros placut. Ti.l recomand! :*

10 răspunsuri:
| RandomGirl a răspuns:

Si eu am probleme cu matreata.
Ba vine, ba dispare. Am incercat sa ma clatesc cu otet dupa spalare, a mers... pentru ceva timp dupa a reaparut.
Intr-adevar am schimbat multe sampoane, nestiind ce sa fac sa scap de ea...pana am ajuns sa cumpar de la plafar un sampon naturist si crede-ma a meritat 100%. Desi a fost mai scump 21 lei pentru 250ml, nu are sulfati, parabeni si alte chimicale care ii fac rau scalpului. E de la VivaNatura, sampon pentru par gras, cu 99% ingrediente naturale, procesate la rece. Erau mai multe tipuri de sampoane si pentru par normal.Nu vreau sa fac reclama, desi il recomand, la mine chiar a mers! Nu mai am matreata, parul are volum, mi se ingrasa mai greu dupa 5 zile, fata de 2-3 dupa care mi se ingrasa cu sampoane din comert si simt efectiv cat de curat e dupa spalare, exista si balsam dar te-as sfatui, daca ai tipul de par gras, sa nu il folosesti pentru ca iti va ingrasa parul mai rau, daca nu ai tipul de par gras poti sa folosesti.
Matreata poate fi cauzata si din cauza pubertatii si este ceva natural pentru ca pielea scalpului se regenereaza, poate fi cauzata si de samponul care il folosesti cum ti-am spus mai sus si chiar te sfatuiesc sa cauti un sampon cat mai natural fara Laureth Sulfate care e in 99% din sampoane, e important sa iti hidratezi parul cat mai des, rasfatandu-l cu masaje cu ulei de masline, ulei de ricin etc macar o data pe saptamana si de asemenea e important sa ai o dieta echilibrata, sa bei foarte multa apa!
Mult succes! happy
Legat de stres, poate avea o legatura, nu stiu cat de stresata esti, dar sa stii ca din cauza stresului si a dietei dezechilibrate parul tinde sa cada mai mult, nu stiu nimic legat de matreata.

| StamateAlina1987 a răspuns:

Eu am avut probleme cu matreata mult timp, pana cand am fost la un doctor dermatolog care mi-a dat un tratament foarte bun.
Medicul mi-a zis ca imi caut un sampon pe baza de ulei 100% pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation.
Am inceput sa folosesc tratamentul asta natural si a functionat foarte eficent la mine, si pentru asta il recomand daca nu ti-ai rezolvat problema cu matreata.
De cand am descoperit samponul antimatreata de la Thursday Plantation, am inceput sa il folosesc frecvent, mai ales pentru ca e foarte delicat cu scalpul meu si miroasa tare bine

| Dumitrița_Cristina_1997 a răspuns (pentru StamateAlina1987):

Eu aproape am terminat sticla cu sampon anti mătreață de la Thursday Plantation și. fără rezultate

| puffy04 a răspuns:

Incearca samponul anti-matreata Vichy(face minuni)sau Foltaine. Daca nu dau rezultate trebuie neaparat sa consulti un dermatolog pentru ca deja nu mai e o simpla matreata, ci o boala.

| AngelliGina1981 a răspuns:

E posibil ca matreata sa fie cauzata de o ciuperca instalata pe scalpul tau, cauta sampoane cu zinc

| Anby a răspuns:

Un sampon anti-matreata e de obicei cel mai bun lucru pe care'l poti folosi cand ai matreata.
Cauzele metretii sunt diverse, pot fi ereditate (adica boli ale scalpului mostenite), poti fi provocate de un virus/ciuperca/microb(asat daca ai fost in contact cu cineva care are boala, se poate lua si de la o firzerie sau un coafor care nu si'a spalat bine ustensilele) sau pot fi cauzate de stres (nopti nedormite, o alimentatie proasta, mult stres poate cauza aparitia matretii) sau daca nu te clatesti bine pe par dupa ce ai folosit balsam sau sampon(samponul care ramane pe cap duce la uscarea scalpului si aparitia matretii).
In cauze de stres cel mai simplu e sa folosesti samponul anti-matreata si sa reduci stresul.In cazurile ereditare si de boala poate fi mai complicat asa ca iti recomand sa te duci la un dermatolog.
Bafta~!

| anonimlore a răspuns:

Daca ai matreata probabil este din cauza samponului cu care te speli.
Eu iti recomand sa incerci alt sampon si in cateva saptamani o sa vezi diferente.

| adina9318 a răspuns:

Merita incercat un leac "babesc"...incearca cand te speli pe cap sa folosesti sapun de casa. Sper sa iti foloseascahappy

| Chirtes_Ana-maria_1993 a răspuns:

Cum ii zice la șampon

| qCrisssTinaaa a răspuns:

Depinde si de samponul cu care te speli si daca il schimbi mereu gaeste un sampon care sa-ti ajute tie scalpul nu toate samponaele te scapa de matreata depinde si de scalp-ul ficarui happy Funda?