| LuizaRSD a întrebat:

DAU FUNDA, ma confrunt cu cosuri, am 12 ani si se zice ca de la pubertate, unele fete de varsta mea au o piele foarte fina, nu am acnee, ce sa nu mai folosesc, nu ma machiez, folosesc fnd de ten rar

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt zeci de intrebari pe TPU despre aceasta problema a tenului.
Sfatul meu este că o alimentatie echilibrata ar ajuta in primul rand.
Adica ar fi bine sa mananci din toate cate ceva dar nu in exces!
Trebuie sa ai tenul curat toata ziua, evita sa ti-l atingi cu mainile pentru ca cosurile sunt foarte sensibile la microbi si in contact cu microbii de pe maini se vor infecta si iti vor aparea si mai multe!
Nu le stoarce! Stoarcerea cosurilor nu va face altceva decat sa le inmulteasca.
Spalate seara si dimineata cu sapun de sulf...este antibacterian. elimina bacteriile de pe cosuri si mentine un ten curat... ceea ce este bine pentru tratarea acneei!
Umplii fata cu spuma si dupa clatesti repede cu apa rece.
S-au dovedit medical si stiintific proprietatile eficiente ale sapunului de sulf in tratarea diferitelor afectiuni ale tenului in special această urâtă problemă ci anume ACNEEA.
Pentru mai multe informatii despre acest sapun te poti documenta pe google, costa in jur de 6-8 lei si il gasesti in farmacii.
Bafta, si sper ca te-am ajutat.

| LuizaRSD explică (pentru anonim_4396):

Mersi! Am incercat ceea ce ai spus si cosurile sunt din ce in ce mai mici, folosesc un gel de curatare si hidratare e la Avon si chiar merge, MERSI MULT!

3 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Sa-ti cureti in fiecare seara tenul cu un gel de curatare (chiar daca nu te machiezi, se aduna praf si mizerie din aer) iar apoi sa aplici o crema hidratanta.
Iar saptamanal sa aplici un scrub.
Eventual poti lua si o crema cu actiune rapida pentru cosuri, si pui pe ele dupa ce-ti cureti tenul, lasi 1-2h sa intre bine in piele iar apoi aplici crema hidratanta.

| xxt0much a răspuns:

Foleste produse organice. Arunca o privire pe situl asta:
https://organik.ro/account/activereferal-8f00bec0e4c673ff47ee894c774e64ec