| Miina a întrebat:

Buna TPU.[Dau FUNDA si VOTURI]
Am o intrebare:
Cum as putea sa-mi inchid nuanta parului asa mai natural[fara vopsele, nuantatoare sau alte prostii toxice].
Stiu de faza cu frunzele de nuc, dar cum se prepara?
Si daca mai stiti si alte "retete" naturiste va rog sa mi le impartasiti si mie!
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Bia_8599 a răspuns:

Fierbi apa cu frunze de nuc vreo 15-20 de minute, o lasi sa se raceasca cat sa poti sta cu capul in apa, scoti frunzele si stai cu parul in apa vreo 10-20 de minute. Repeti in fiecare saptamana daca vrei, e si sanatos pentru par.
Sau clatesti parul cu cafea, la fel e si sanatos pentru par, si da o stralucire aparte parului.
Sau am observat ca sunt unele sampoane normale care inchid putin parul la culoare.

Plante care nuanteaza parul

Iata cateva plante care au efect de colorare a fibrei capilare:

Par negru: lavanda pudra de indigo.

Par castaniu, saten inchis: ceai negru, henna, frunze de nuc, castan, urzica, salvie, feriga, rozmarin.

Par saten deschis: coaja de portocala, flori galbene de lumanarica, sofran.

Par roscat (tonurile de rosu difera, in functie de culoarea naturala): macese, coji de ceapa, ceai rosu, cuisoare, flori de Jamaica, paprika, galbenele.

Par blond: musetel, radacina de rubarba.

Amesteci diverse extracte de plante cu apa calda, si aplici pe parul curat.

Ai putea citi mai multe aici http://sanatate.acasa.ro/......e-872.html

3 răspunsuri:
| Miina explică (pentru Bia_8599):

Am incercat cu sampon din-acela dar imi face parul' gri. si as vrea o nuanta cafenie/roscata. Ceva de genu'.
Daca nu mai raspunde nimeni primesti tu fundita!happy

| Bia_8599 a răspuns (pentru Miina):

Nu raspund pentru fundite, dar multumesc oricum, am vrut sa te ajut, pentru-ca si eu cautam intr-un timp asa ceva.

| Miina explică (pentru Bia_8599):

Multumesc foarte mult, dar meriti.