| FαмєLiqυσяLσvє a întrebat:

Buna TPU.
In ultimii 3 ani mi-am vopsit parul in diferite nuante de rosu, dar de 1 an il am maro inchis (culoarea mea naturala) si am taiat jumate din el fiindca avand dintotdeauna parul sanatos si ondulat am ajuns sa-l am ars si drept (oribil). Incepusem sa-l vopsesc cu vopsele gen Garnier, L'oreal,...
Dupa ce vazuzem ca era cam stins rosul, imi decoloram radacina si dupa puneam rosu intens cu mult volum (ca sa-mi iasa cat mai deschisa culoarea). Ingrijirea parului era bazica, sampon, balsam si cam atat.

M-am gandit sa-mi aplic un extrem lightener (Nordic Blonde, Schwarzkopf) ca sa-l fac blond (acesta cica dauneaza mai putin ca decolorarea normala fiindca nu contine amoniac dar totusi l-as amesteca cu balsam ca sa nu fie agresiv) si dupa sa-mi aplic garnier olia rosu intens (tot fara amoniac). Despre mentinerea culorii si ingrijiri, m-am gandit sa folosesc syoss pentru par vopsit (sampon si balsam), serum l'oreal pe baza de uleiuri, sa-l vopsesc o data la 1 luna sau 1 luna jumate (doar cu garnier olia) si daca pierde culoarea in acest timp sa folosesc garnier nutri color creme 600. As vrea sa stiu ce-as mai putea face sa-mi pastrez parul sanatos si ondulat daca ma hotarasc sa-l vopsesc din nou rosu si daca ce v-am scris ar fi o metoda mai putin agresiva ca, ceea care am folosit inainte sa-l tai.
Va multumesc

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Si eu am fost vopsita in tot felul de culori, insa de vreo patru ani am ramas la aramiu. Cred ca am incercat toate nuantele de aramiu posibile si imposibile gasite in supermarketuri sau la coafor. Roscatul este intr-adevar extrem de greu de intretinut asa ca iti inteleg suferinta.

Nu stiu ce fel de roscat vrei, banuiesc ca nu este aramiu, ci vrei un rosu foarte intens. Cu aramiu pot spune ca treaba este mai usoara pentru ca si daca in timp se duce putin culoarea, parul tot pastreaza o nuanta aramie.

Sfatul meu ar fi, intr-adevar, sa nu te mai decolorezi. Decolorarea parului este una dintre cele mai nocive lucruri pe care le poti face parului, pe langa folosirea placii sau a ondulatorului. Si pe langa tratamentul permanent.

Doua vopsiri una dupa alta sunt destul de agresive. Vopseaua chiar si fara amoniac tot usuca parul. De asemenea, daca il faci blond, din saten inchis nu iti va iesi blond ca pe cutie, ci iti va iesi un galben. Iar rosu pe galben s-ar putea ca la inceput sa fie ok, dar dupa sa se transforme intr-un fel de portocaliu. Daca iti place o nuanta de genul asta, atunci go for it, dar daca nu atunci mai bine incerci altceva.

Sfatul meu ar fi sa experimentezi cu nuantele. Eventual sa combini doua culori, insa pe parul tau natural. Cel mai probabil nu vei gasi nuanta perfecta, insa la un moment dat vei gasi o nuanta care sa se apropie cel mai mult de ceea ce iti doresti si cu un par mult mai sanatos decat ai avea daca te-ai vopsi de doua ori intr-o perioada scurta de timp.

Nu amesteca vopseaua cu balsamul pentru ca nu se va prinde foarte bine de par. Balsamul ofera un strat protector, amestecat cu vopsea nu se va aseza frumusel peste vopsea.

De asemenea, din ceea ce am observat mai bine incerci o vopsea cu amoniac si raresti vopsirile, decat o vopsea fara amoniac, dar care necesita o reaplicare o data pe luna. Am incercat vopsele roscate fara amoniac, iar dupa doua, trei saptamani se duceau. Replicam vopseaua o data la o luna, insa intr-un an parul mi s-a degradat extrem de mult si nu il mai puteam descurca cu nimic. Cu amoniac culoara ma tine cam doua, trei luni. De vopsit, ma revopsesc cam la doua luni jumate pe toata intregimea parului.

De asemenea foloseste sampon cu balsam pentru par vopsit. Intotdeauna. Face o diferenta uriasa. Eu folosesc sampon, balsam, doua masti de par combinate pentru par vopsit si pentru par roscat, spray pentru protectie termica (pentru uscatorul de par) si ulei pentru par vopsit cu protectie solara.

Evit sa folosesc placa de par sau ondulatorul, iar uscatorul il folosesc intotdeauna la temperatura cea mai scazuta si imi clatesc parul cu apa destul de rece. Caldura decoloreaza parul foarte repede. Este o diferenta destul de mare intre lunile de vara si lunile de iarna cand vine vorba de rezistenta culorii. De asemenea, evita sa te speli pe par prea des. La mine, de doua ori pe saptamana mi s-a parut a fi optiunea cea mai buna.

Samponul cu henna cu pigment rosu sau fara pigment ar fi o optiune. Fara pigment mi s-a parut destul de slabut, insa cu pigment este ok.

Mai poti folosi si alte sampoane cu pigmenti in ele, daca iti place nunanta. La mine parul prindea mereu o nuanta rosiatica rece care nu imi placea.

De asemenea mai poti cauta sampoane fara sulfati. Sunt foarte bune, insa destul de costisitoare.

Ti-as lasa o lista cu produsele de par pe care le folosesc insa nu locuiesc in tara si produsele pentru ingrijirea parului le achizitionez de la un coafor.

Totusi ca vopsea, vopselele de la L'Oreal mi s-au parut cele mai bune. Roscatul de la L'Oreal ma tinea mai mult decat roscatul de la Syoss. Garnier imi iesea intotdeauna alta nuanta decat era pe cutie, iar cu Schwarzkopf la o luna dupa vopsire tot aveam apa rosie in dus.

De asemenea, samponurile, balsamurile, mastile de par, uleiurile si spray-urile de la L'Oreal si Dove mi s-au parut cele mai bune.

De asemenea, tunde-l destul de des. La trei, patru luni, cel mult cinci, tunde-ti varfurile. Am parul pana la mijloc, il vopsesc de aproape zece ani si chiar si acum cand merg la coafor toate coafezele se minuneaza de cat de des si stralucitor este.

Astea ar fi sfaturile mele in urma experientei pe care am avut-o cu colorarea parului. Sper ca te-am putut ajuta.

2 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Mai bine te-ai orienta spre Henna pe care o gasesti in orice nuanta, nu numai rosu. Este o culoare naturala si care nu iti ataca parul.

Am inceput sa ma vopsesc de pe la 16 ani, am fost fel si fel de culori, cu toate ca imi faceam tratamente naturale pentru a-l nu distruge definitiv. Apoi nu am mai pus vopsea de vreo 3 ani si nici nu ma mai gandesc in viitorul apropiat. Imi place culoarea parului meu pe care il am in 2 culori de saten inchis-deschis. Multa lume ma intreaba daca este vopsit si cand le zic ca e culoarea mea naturala, raman surprinsi happy.

Oricum te sfatuiesc pe Henna sa incerci, s-au facut prietene de-ale mele ani buni si parul arata mai sanatos.

| tombraiderunderworld a răspuns:

Buna. Si eu am avut parul in toate culorile pamantului timp de 5 ani si ca sa nu se usuce tare foloseam masti naturale nu de la magazin de exemplu ulei de masline cu albus de ou sau cafea cu ulei de masline stii si nu mi se facea urat chiar daca il vopseam. M-am vospit si acasa si cu vopsea m-am si decolorat dar si la salon.
Iti faci masca de doua - trei ori pe saptamana si asa nu risti nimic pentru ca is naturale si is bune si daca ai parul vopsit si daca nu si apropo am inteles ca uleiul de cocos ii foarte bun sa incerci. big grin Bafta dragutaa love struck