Mama mea a fost destul de plinuta acum cativa ani, dar a renuntat la paine, cartofi, in general mananca doar carne cand noi restul mancam si cartofi sau asa, consuma multe iaurturi si cel mai important mananca des si putin si a slabit destul de repede si s-a obisnuit asa, nu a mai pus kg de atunci.De asemenea sa nu mananci repede. pentru ca vei avea senzatia de foame, cu cat vei mesteca mai mult mancarea, cu atat te vei simti mai plina. In plus nu trebuie sa cumperi nici un fel de produs. Eu sunt slaba si am reusit sa ma ingras foarte greu, pentru ca in general mancam foarte incet si saream peste masa de seara. Eu zic ca merita sa incerci, pana la urma incercarea moarte n-are.Bafta!
In primul rand iti recomand niste exercitii de aerobic care, daca te tii de ele, n-au cum sa dea gres. Poti cauta videoclipuri pe youtube si acolo vei gasi programe de cate 10, 20, 30 de minute, in care sunt o sumedenie de exercitii benefice slabitului. Din start cred ca toti care o sa-ti raspunda la intrebare iti vor da sfatul cu grasimile si prajelile - le scoti din alimentatia ta fie de tot, fie moderat (grasimile au si ele rolul lor, insa prajelile pot fi inlocuite cu abur, fiert, pe gratar, fara ulei). Dulciurile de asemenea trebuiesc evitate pe cat posibil, in sensul ca in loc sa mananci o inghetata-2 pe zi, mananci 2 pe saptamana, reduci din bauturile acidulate, si sucurile in general, si poti incerca dieta Dukan http://www.gandul.info/......le-9545654 care mi se pare promitatoare si nu foarte drastica. NU te infometa in niciun fel, nu slabesti prin infometare, pentru ca daca nu mananci toata ziua, iar diseara la ora 21 de exemplu mananci jumatate de mar, ala se depune, pentru ca, corpul asimileaza ce a pierdut in cursul zilei. Hidrateaza-te bine cu apa plata cel putin 2L pe zi, mergi pe bicicleta, cu rolele, alearga, fa exercitiile de care ti-am spus, dar si mersul pe jos ajuta de asemenea. Eu am incercat sa mananc o zi pepene, o zi mere, o zi struguri, dar si cate un sandvis cu o felie de paine graham la toaster cu putina branza rasa, sau un iaurt simplu, Cremosso de exemplu, si pot sa spun ca sunt satula. In paralel am luat de la Hofigal Hof-Lipomin, care la fel ajuta la stoparea depunerii grasimii, iar Spirulina tot de la Hofigal am inteles ca ajuta. Am incercat mai nou si un ceai de slabit, cu gust de lamaie: beau cate 3-4 cani pe zi, neindulcit nici macar cu miere, si cativa stropi de lamaie. Zilnic merg cate 1 ora pe jos, fie fac exercitii acasa, si m-as lauda ca aproape am dat 1kg jos (m-am apucat de "mini-dieta" asa de doar 2 zile). Ca un ultim sfat, cand vrei carne cum ar fi vita, porc, mananca piept de pui, curcan sau peste pe gratar, cu o salata de castraveti, ardei si salata verde (si rosiile ingrasa sa stii). La o masa fierbe-ti 2 cartofi peste care pui putin patrunjel si eventual niste branza rasa pentru gust; ca desert fa-ti o salata de fructe, pe care sa o mananci la 1-2 ore dupa masa, eventual ca gustare, sau de ce nu, poti inlocui si o masa a zilei cu o salata mai consistenta. Iti recomand si dieta asta cu struguri sau pepene- pepenele ajuta, elimini mai multa apa si totodata, si toxinele din organism. Sper sa reusesti, pa pa!
Eu iti recomand sa faci sport. Du'te la alergat cu cativa prieteni, du'te cu rolele prin parc etc. Dar daca alergi o sa slabesti mai mult!