anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am dat cu fixativ pe par si apoi mi-am adus aminte ca il aveam de foarte mult timp si nu l-am mai folosit si cred ca 100% e expirat, ce pot păți daca era expirat?

13 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Nu multe, substantele chimice nu prea expira, isi pot pierde din efect din cauza reactiilor de oxidare/reducere, dar nimic prea mult.
Incearca sa scapi de fixativul din par, daca tot esti nesigur(a).

| anonim_4396 explică (pentru LPCTSTR):

Scrie de preferat sa se foloseasca pana la data de expirare, dar pe produs nu scrie niciunde in ce dată expira, dar il am de super mult timp...
L-am aruncatlaughing si asa azi m-am dat ca nu aveam ce face ca tot imi intra parul in ochi laughing

| WhiteLife a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti spun cum sta treaba in farmacie: se considera valabil un produs atata timp cat isi pastreaza 90 la suta din concentratie pentru a avea efectul terapeutic. Daca substantele respective ar fi toxice, sau ceva de genul dupa expirare, nu ar fi stabile de la bun inceput si asta e cea mai importanta problema. Asa ca, in general, daca as lua un medicament expirat, cel mai probabil nu isi va face efectul (sau nu la fel de bine cum ar trebui). Acum, daca organismul meu considera ca e "amenintat", poate imi vor iesi bubite pe piele, sau poate imi va fi greata etc. Fiecare reactioneaza diferit. Dar n-are rost sa te stresezi. Cu cat te gandesti mai mult, cu atat sunt mai multe sanse sa ai impresia ca o problema big grin

| WhiteLife a răspuns:

Daca ai scalpul foarte sensibil, poate sa faci o alergie, dar nu cred. Cel mai probabil a expirat pentru ca substantele nu mai au efectul dorit (nu mai fixeaza asa bine), nu ca s-ar fi transformat in ceva toxic. Daca te ingrijoreaza foarte tare, spala-te pe cap.

| anonim_4396 explică (pentru WhiteLife):

A fixat bine.
Nu stiu daca e sensibil, am parul foarte des si cam lung.
In ce consta alergia asta?

Eventual sa te manance scalpul, sa se inroseasca...dar daca de aseara pana acum nu ai simtit nimic in neregula, nu vad sa fie vreo problema. Daca te deranjeaza ceva, speli parul si nu mai ai treaba.

Azi m-am dat, de dimineata.Parca ma mananca scalpul...Si daca spăl parul se duce si alergia? Eu m-am spălat si ieri, dar ma spăl daca am vreo alergie

Scuze, nu stiu de ce am ramas cu impresia ca ai scris ca aseara l-ai folosit. Nu te panica, cel mai probabil nu patesti nimic. Am folosit rimmel expirat de ani buni si alte chestii si sunt intreaga (am si mancat macare expirata si nu am avut nimic). Producatorii trebuie sa mentioneze un interval de timp in care produsul isi pastreaza concentratia astfel incat sa aiba efectul cu care se lauda ei atat. Daca nu ai nicio problema, nu ai de ce sa te stresezi happy

Scrie sa se foloseasca de preferinta pana la data de expirare, dar pe produs nu scrie niciunde cand expira. AM mâncat si eu mâncare expiratălaughing
O sa incerc sa nu ma mai stresez asa din orice!

| aumih16 a răspuns:

Foarte rau! il folosesti doar daca e bun! de altfel puteai sa verifici sa stii data expirarii! ca sa nu ai surprize! neplaceri!

| anonim_4396 explică (pentru aumih16):

Scria să se folosească de preferință până la data expirarii, dar pe produs nu scria niciunde când expira. Nu am avut nimicwinking

| Reghqen a răspuns:

Nimic ce nu se poate rezolva cu o spălare eficace la cap. happy

| anonim_4396 explică (pentru Reghqen):

Binewinking