Alimente care pot agrava acneea
1. Ciocolata
2. Prăjelile
3. Sucurile carbogazoase sau alte produse cu mult zahăr
4. Excesul de carbohidraţi (pâine albă, paste din făină albă, orez)
5. Lactatele grase.
Obiceiuri care agravează acneea:Curăţarea excesivă a tenului; Stoarcerea coşurilor; Folosirea produselor cosmetice neadacvate. Cere părerea unui medic dermatolog şi nu folosi toate produsele anti-acneice de pe piaţă; Atingerea feţei cu mâinile; Expunerea prelungită la soare nu va face decât să stimuleze excesiv glandele sebacee, blocând porii şi accentuând inflamaţiaCoafura nepotrivită. Părul încărcat de sebum şi praf care atinge faţa în mod repetat are un efect iritant asupra pielii, ducând la obstrucţia porilor şi îngrăşarea suplimentară a tenului, explică specialistul; Stresul; Consumul insuficient de lichide; Dieta bogată în grăsimi, în special animale.
Dacă până acum nu ai constatat o înrăutăţire a acneei după ce ai consumat ciocolată, fast-food sau alte alimente care pot să facă rău în această situaţie, înseamnă că le poţi consuma în continuare fără nicio grijă. Dar, dacă ai observat că leziunile acneice s-a agravat după ce ai consumat ceva, atunci e timpul să iei măsuri şi să eviţi/limitezi pe cât posibil consumul acelor alimente.