Întrebare recomandată | belciuge a întrebat:

Buna TPU
Sunt inca in perioada de invatare "sa-mi pun/sa-mi lentilele de contact", reusesc sa le pun, le scot mai greu dar n-am indraznit sa ma machiez. Stiu ca trebuie sa te machiezi dupa ce pui lentilele de contact si sa te demachiezi dupa ce le scoti dar. cand scoti lentilele nu le murdaresti de rimel? Si daca se murdaresc de rimel, nu se strica? Eu sigur le murdaresc pentru ca pun de zeci de ori mana pe sub pleoapa de sus ca sa trag lentila in jos, sa o scot.
Ma gandeam sa ma demachiez cu un servetel demachiant si apoi sa scot lentilele de contact (ca sa nu mai murdaresc si eventual sa stric lentilele). Ce ziceti, e bine asa?
Elena

Răspuns Câştigător
| Laura927 a răspuns:

Nu le strici stai linistita happy, de aia ai apa aia, ca sa le curete de mizerii si sa le mentina umede, daca nu se usucă si se crapă.

9 răspunsuri:
| nicols a răspuns:

Buna,

Cand folosesti lentile de contact, demachierea se face numai dupa ce ai indepartat lentilele de pe ochi. Aproape toate lotiunile demachiante au la baza uleiuri si pot deteriora materialul din care sunt facute lentilele. De asemenea este recomandat sa folosesti numai discuri demachiante, stergand ochiul din interior spre exterior. Mai multe informatii poti citi si aici http://blog.medlens.ro/......-contact/.
Sper sa iti fie utila informatia!
Toate bune!

| belciuge explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Am lentile PureVision, cred ca le pot purta cateodata si noaptea desi dupa 12 ore de purtat nu le mai suport.
Voi incerca sa ma demachiez cu un servetel demachiant inainte de a le scoate.

| mirceaneb a răspuns:

Da asa e bine

| Constanteanca a răspuns:

Teoretic lentilele trebuie aplicate dupa ce te machiezi pentru ca, daca folosesti fard de pleoape sau pudra sau alte produse asemanatoare iti pot intra acele particule in ochi, sub sau pe lentile.
Eu port lentile de vreo 4 ani si in perioada cand aveam lentile pe care trebuia sa le scot seara ma machiam dupa ce-mi puneam lentilele si ma demachiam tot dupa ce le scoteam. Oricum pui lentilele in acea solutie deci n-ai cum sa le strici.

Ce fel de lentile ai? D-alea pe care le scoti la culcare sau d-alea de le poti tine toata luna?

| yoko1394 a răspuns:

Ai putea sa iei surplusul demachiaj de sub ochi, apoi sa te speli bine pe maini si sa iei lentila. In principiu nu trebuie sa se strice pentru ca tu le pui in solutie, iar aceasta are rolul de a le curta.

| Larak a răspuns:

Buna! Si eu mi-am pus aceeasi problema cand mi-am achizitionat lentile de contact, insa atunci cand mi-am facut comanda am primit si un ghid de utilizare a lentilelor de contact. In ghid scrie ca lentilele trebuiesc aplicate inaintea machiajului...dar bineinteles ca am fost foarte nerabdatoare sa mi le pun incat am sarit peste demachiere si am incercat sa mi le aplic asa. Mi s-au murdarit de rimel asa ca le-am curat cu solutia aceea speciala de intretinere. M-am invatat minte si respect pasii pentru o igiena corecta. Acesta este ghidul care m-a ajutat foarte mult http://www.lentilux.ro/ghid-pentru-purtarea-lentilelor-de-contact.html

| Robert2407 a răspuns:

Da, sigur!

| JiminFuNN a răspuns:

Ar tebui sa renunti la machiaj, Parerea mea, Orice fata e mai frumoasa nemachiata happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru JiminFuNN):

Corect, dar in cazuri rare machiajul face minuni! rolling on the floor))))