| AngieSutru a întrebat:

Sunt roșcata închis la par și as vrea sa ma decolorez,ca sa ma pot vopsi alta culoare și sa ajung la culoarea dorita. Eu as vrea sa ma vopsesc un roșcat mai morcov așa. Pana acum nu m-am mai decolorat,și as vrea sa știu și eu procesul,am auzit și păreri și pro și contra despre decoloratul parului. Dacă îmi puteți da niște sfaturi vă rog, și m-ar mai și interesa cam cât ar costa un decolorant si de care ar trebui sa imi iau.

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

O nuanta mai deschisa, usor portocalie (spre morcov) poti obtine acasa, prin vechea mee nu strica calitatea firelor: spalarea cu CEAI DE MUSETEL.

Pui o lingura de musetel uscat sau 2 pliculete intr-un litru de apa in fierbere, imediat dupa ce ai luat apa de pe foc. Pui capac peste cratita si tii asa pana ce se raceste la temperatura corpului. Amesteci intre timp de 2-3 ori, la intervale de 5-10 minute.

Cand a ajuns la temperatura apropiata cu ceea a corpului (cca. 40 grade) streori ceaiul si iti clatesti parul cu el. Urmaresti schimbarea de nuanta in permanenta, iar cand ai atins nuanta dorita, iti speli abundent parul.
Daca nu este suficient de decolorat dupa uscare, poti repeta clatirea cu ceai.
Este indicat sa faci decolorarea in trepte mici, pentru a obtine exact nuanta dorita.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Bula):

Și unde scrie ca ceaiul de mușețel poate înlătura vopseaua permanenta din par? Ar fi bine sa fie așa simplu, altfel nu și-ar mai strica nimeni parul folosind pudra de decolorare și decapare.

| Bula a răspuns (pentru Bondarel99):

Intreaba femeile in varsta, cum s-au facut blonde in tinerete?
Vei primi doua raspunsuri: cu apa oxigenate (decolorare intensa, spre alb) si ceai de musetel (tot pentru decolorare, dar mai lent si usoara colorare spre galben/blond).
Ambele reduc pigmentii naturali din firele de par.

Ceaiul de musetel functioneaza doar daca ai culoarea NATURALA a parului, nu si vopsita.
Poti incerca cu incredere, treptat, asa cum am scris inainte.

Citește mai bine întrebarea de mai sus, ea e vopsita roșcat închis, dacă face treaba asta pierde doar timpul și celelalte lucruri aiurea.

| Bula a răspuns (pentru Bondarel99):

Nu scrie ca e vopsita, doar ca nu s-a decolorat niciodata.
Din cate stiu, daca te vopsesti, intai te decolorezi. Ca urmare, deduc ca are culoarea roscata naturala.
Citeste si raspunsul meu d-inainte.

Nu are cum sa aibă roșcat închis natural, sigur a folosit o vopsea peste culoarea naturală. Roșcatul prinde pe orice nuanța naturala, nu trebuie sa te decolorezi.
Vopseaua neagră și cea roșcata sunt cele mai păcătoase, nu le poți scoate din par decât cu decolorant sau cu foarfeca. Oricine care lucrează in domeniu sau are experiența cu vopsitul sau decoloratul o sa îți spună același lucru.
Înțeleg răspunsul tău, așa e, dacă ai multă răbdare și ai parul neatins de coloranți sau decoloranti chimici, poți folosi metode naturale sa îl deschizi puțin, cu maxim 1-2 tonuri, dar la ea nu se aplica...

| Bondarel99 a răspuns:

Sunt mai multe firme, eu am văzut mai mult de la kallos. E o pudra peste care pui un oxidant, de 12% cel mai bine. Dar depinde de cât par ai tu, in funcție de asta îți iei 2-3 tuburi de oxidant și vreo 2 pliculețe de pudra. Ție îți va iesi un galben-portocaliu, dacă ti-a crescut mult la rădăcina, lasa rădăcina la urma. După decolorare poți sa folosesti orice vopsea vrei, dar de preferat una fără decolorant, adică vezi sa scrie "crema coloranta" pe cutie ca sa nu îți ardă și mai mult parul.
Orice schimbări drastice din astea o sa afecteze parul, e normal, parul e ceva mort, singurul lucru viu din el e rădăcina. De asta după tot procesul asta, fa-ti multe măști cu uleiuri, orice uleiuri (nu chiar de floarea soarelui laughing ) și in combinație cu alte alimente care mai hidratează parul cum e mierea, avocado, banana, ou etc. si lasa masca cel puțin 3 ore, apoi folosește si balsam după spălare ca sa lase parul mătăsos și ușor de descurcat.
Te poți decolora singura, te va costa cred ca in jur de 35 lei, depinde și ce vopsea iei. La salon îți spun sincer ca am auzit niște cunoștințe care au dat 600 lei pe decolorat și vopsit pe par mediu, ceea ce mi se pare foarte mult.

| DenisAa1010 a răspuns:

Denisailiescu.com

| Anonim999000 a răspuns:

Eu zic sa nu te decolorezi....si eu sunt decolorata si regret acum
Dupa decolorare ai parul fff aspru. Ramai asa
Si plus pe decolorant orice culoare ti se scurge mai repede