Buna Madalina
Nu stiu cum, dar si eu sunt cam in aproape aceeasi situatie. Peste cateva zile termin clasa a 7-a. I-am spus si eu mamei, dar a spus ca inca sunt prea mica pentru ceara ( care e cea mai eficienta metoda, crede-ma. mami dintotdeauna s-a facut cu ceara si acum nu mai are aproape deloc ), iar restul metodelor, [ cu depilatorul sau cu lama] nu sunt asa dureroase, dar iti creste de doua sau chiar trei ori mai mult par. Crede-ma, stiu caz real. De altfel, si cosmeticiana la care se duce mami la epilat a spus ca e prea devreme pentru mine.
Ca sa te mai consolez, gandeste-te la fetele alea grase carora le atarna burta pe afara, dar nici ca le pasa. Incearca sa treci peste, si sa nu bagi in seama rautatile colegilor pe tema asta. Rautati vor fi tot timpul. Nu le baga in seama si o sa vezi ca o sa taca la un moment dat.
Cu multe rugaminti am convins-o sa ma faca pana peste genunchi cu crema, si sa stii ca poti incerca si tu.
Bafta!:*:*:*
Buna.
Eu spun ca este prea severa si se baga in viata ta prea tare, ea uita uneori ca tu nu mai esti fata ei mica...
Nu ai ce`i face! Trebuie sa incerci sa o faci sa`si dea seama ca totusi ai crescut si esti mare.
Numai bine!
Chiar crezi ca aceste lucruri ar trebui sa le stie, nu cred ca este un lucru rau epilatu, doar nu o sa te omoare daca nu o anunti inainte
Mama ta trebuie sa-ti inteleaga dorintele si nevoile, iar ceea ce vrei sa faci tu e perfect normal ( un exemplu il reprezinta colegele si prietenele tale care au inceput deja sa se epileze). La un moment dat al vietii tale simti nevoia sa te epilezi, asa cum simti si nevoia sa te machiezi, sa te aranjezi, etc. Sunt lucruri firesti pe care simtim nevoia sa le facem, mai devreme sau mai tarziu. Mama ta trebuie sa-ti respecte deciziile si sa accepte ca in unele privinte, nu mai esti o fetita chiar atat de mica. Puteti cauta impreuna o cosmeticiana care te-ar putea ajuta.
Asa e si mama mea, nu ma plasa sa ma epilez pe picioare si sa ma pensez. dar ma lasa sa ma epilez doar sub brat e mai nasol pentru fetele care au parul negru, se observa ft tare si pe picioare si pe maini. si au dreptate ceilati utilizatori pentru ca mama ta iti vrea binele chiar daca pare mai demodata chestia cu epilatul.si odata epilata parul iti fa creste in continuu si e chiar nasol sa stai si sa te epilezi mereu... deci eu te sfatuiesc s-o asculti pe mama ta :X :* funda?
Nu e nevoie sa ii spui. Oricum, nu te grabi, dar nici nu sta prea mult, iti zic eu ca niciun baiat normal nu saruta o fata cu mustata si picioare paroase, de facut altceva nu mai vorbesc. Dintr-a 8-a voi deja aveti iubit, marea majoritate, deci ai putea incepe; recunosc ca mi se pare prea devreme pentru prieten, dar niciodata nu e prea devreme sa te ingrijesti de igiena personala.
De ce sa incepi sa te chinui cu acest proces inca de pe acum? mai stai, nu-i graba! Gandeste-te ca o data epilata trebuie sa te faci apoi in fiecare saptamana si crede-ma nu vei avea deloc chef sa faci asta...in fiecare saptama. Parul neepilat niciodata are alta forma decat unul care a fost epilat si lasat sa creasca, uita-te la fetele de pe strada carora le-a fost lene sa se epileze pe maini si acum au parul crescut...arata oribil comparativ cu unele care nu s-au epilat niciodata! Cat despre sprancene nu te agita prea tare, uita-te la cateva fotomodele sa le vezi ce sprancene groase au si nu par a fii deranjate!
Uite la mine e aceeasi chestie si sunt de varsta cu tine...nu am s-o critic pe mama ta nici pe tine dar sti ceva? in timp mi-am dat seama ca are dreptate daca te pensezi de acum o sa ai sprancenele de doua ori mai mari si daca te epilezi de acum pe picioare la varsta de 20-25 de ani vei avea picioarele ca ale unui barbat (asta nu mi-a sp mama. Am vazut cazuri reale!) Dar acum u faci cum crezi ca e bine:*
Buna Madalina! Intr`un fel mama ta are dreptate...pensatul nu este bun de la varsta asta pentru ca odata ajunsa la maturitate o sa ajungi sa-ti pierzi sprancenele si o sa ajungi sa ti le tatuezi.Si cu epilatul tot asa, dar parul odata taiat iti va creste mai mare si tot mai des, asa ca ai timp pentru ambele lucruri cand ai sa mai cresti.Si ca un sfat prietenesc: ascult`o pe mama ta ca ea stie ce`i mai bine pentru tine! Sper ca ti-am fost de folos! Acum, funda?
Pai eu prima data m-am epilat si pensat fara sa ii cer voie...ca nu mai avea ce sa zica cand m-a vazut...incearca si tu