anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU.
Vreau sa-mi dau pierce in buric dar nu stiu ce presupune mai exact. Cat de tare doare, daca il pot da jos cand vreau eu precum cerceii din urechi.Am citit de riscul la infectii etc. Exista riscuri ca la orice gaura o perioada sau mereu? Ca am auzit ca sa ai grija sa nu pui mana murdara, sa nu stai in apa nu stiu de care. Ca n-as vrea sa stau cu grija unui cercel mereul. Gaura in ureche o am de cand m-am născut si niciodata n-am stat cu grija eilaughing
Astept raspunsuri. Multumesc❤️❤️

2 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Esti pe cale sa faci o prostie.
De durut doare ca orice alta gaura pe care oamenii si le fac, extrem de dureros, cu prelungiri si inflamari pe o perioada mare de timp.
Riscuri exista si sunt permanente, de microbi nu scapi, in special de cei aerobici.
Daca nu se manevreaza corect, poti ajunge la septicemie, care lasata netratata este fatala.
La gaurile in urechi nu exista riscuri prea mari, pielea este subtire (in special daca se face la copil de mic) iar rana se va vindeca pe dinauntru, lasand gaura, tunelul.
La gaurile din buric este cu totul alta poveste, tu incerci sa penetrezi un intreg strat de "soric", eventual sa intre printr-o parte si sa iasa pe alta, acolo rana n-o sa se vindece repede fara sa aiba cum sa creeze efectiv un tunel ca la ureche, pe unde sa pui cercelul, deci creste riscul infectiilor si implicit al durerilor asociate.
In opinia mea, dai banii degeaba pe o chestie scarboasa, neatractiva si care te poate lasa cu atat traume emotionale, cat si fizice, eventual moartea daca insisti in extreme.

| darrio2007 a răspuns:

Decat sa-ti faci atatea griji, mai ales ca poti face si infectie, mai bine stai cuminte cu ideea asta.