Heyy...uite cateva sfaturi:
1.cand te speli pe cap, la clatire, clateste`te macar un minut cu apa rece.Asa pori o sa se inchida si nu o sa mai ai exces de sebum(daca ai par gras).
2.Nu folosi mult sampon! Foloseste un sampon din urzici sau cu fructe :x.De asmenea foloseste la fiecare spalare balsam.
3.Nu`ti usca parul cu feonul. Daca ti`l usuci, tine`l cam la 15-20 de cm departare de parul tau, ca sa nu-l arzi.
4. Cand parul tau este ud, nu ti`l pieptana cu o perie/pieptene cu dinti desi.O sa ai fire despicate, asculta`ma ca eu asta am facut si regret acum!:|. Foloseste un pieptene cu dinti rari si moi la ''varf''.
5. Nu`ti expune parul la soare. Poarta o palarie, ca sa nu ti`l degradezi/usuci.De asemenea, stai departe de clorul din piccine.
6.La o sap./2 saptamani fa`ti o masca.Dar nu cumpara una de la companii gen Avon sau altele deoarece contin chimicale. Poti sa-ti faci tu una in casa folosind produse/alimente din frigider :). Uite un site cu masti:http://femina.rol.ro/art/6639-56-masti_pentru_toate_tipurile_de_par.htm
7.Nu folosi produse de par excesiv gen spuma, gel, ceara sau fixativ.
8. Nu folosi excesiv placa de intins parul/ondulator.Eu de exemplu am una de la Rowenta si o folosesc dupa baie( deci ma indrept odata la 3-4 zile).Nu o folosi la cea mai ridicata temp(la mine 230 de grade). Foloseste`o la 170-180 de grade :).
9.Nu folosi elastice de prins parul in exces.Acestea iti distrug parul!
10.Nu`ti prinde parul prea strans(daca ti`l prinzi).In timp o sa chelesti(am citit un articol :|)
Cam astea au fost sfaturile mele... sper ca te-am ajutat:-*... FUNDA?:o3
Deci...sa iti dau cateva sfaturi;):
1.la spalare: spalate macar cateva minute cu apa rece, ca porii sa se inchida si sa nu, mai produca atata sebum(daca ai par gras;))
2. nu folosi muult sampon! De preferat samponul din urzica sau fructe :x
3.cand te usuci nu folosi o perie/pieptene cu dinti desi! NO wayyy! Daca faci greseala asta ca mine o sa ai fire despicate:|.Si incearca sa nu te usuci cu feonu, si daca totusi te usuci cu el, tine`l departe de par( cam la 15-20 de cm)
4.O data la o saptamana/2 saptamani fa-ti o masca.Iti sugerez sa nu cumperi masti de la companii gen Avon sau altele. Poti sa-ti faci tu una acasa folosind alimente. Uite aici un site cu masti :http://femina.rol.ro/art/6639-56-masti_pentru_toate_tipurile_de_par.htm
5.Nu`ti expune parul la soare.Acesta il va uscca.Incearca sa folosesti o palarie.De asemenea stai departe de clorul din piscine.
6.Nu folosi prea multe produse de par gen gel, crema, spuma sau fixativ.Acestea iti despica parul.
7.Nu utiliza excesiv placa de intins parul! Eu am una de la Rowenta si o folosesc dupa ce imi fac baie pe cap(deci o folosesc cam la 3-4 zile, si nu o folosesc la 230 de grade(maxim adica), o folosesc in jur de 170 de grade).Ai grija ca parul sa fie perfect uscat inainte sa o folosesti.
Cam astea sunt principalele lucruri. Sper ca te-am ajutat :-*. FUNDA? :o3
Citeste al doilea raspuns te rog, e mai complex .(scuze pentru dublu raspuns, sper ca nu te deranjeaza )
Summer Memories întreabă:
Delia_5516 întreabă: