| warmheart10 a întrebat:

Am o problema care ma ingrijoreaza rau: am gauri(adancituri mici poate de la acnee) pe obraji si nu stiu ce sa fac.As vrea ceva remedii naturaliste.

Răspuns Câştigător
| RuxiiRawrr a răspuns:

Eu cred ca e de la acnee.Pentru orice eventualitate.
Pt, cosuri poti folosi de la ELMIPLANT lotiunea anti acneica cu rezorcina
(f. important), iar pentru. pete, cicatrici poti folosi cu succes crema CICADERM de la IVATHERM
(are 25 ml, te dai exact pe pete in fiecare zi de 2-3 ori, tenul se va descuama si se va regenera, E ca si cand ai sta la soare , ti se arde pielea si se cojeste. L-am folosit si e foarte eficient. Gama ELMIPLANT (Bioten) este de asemenea exceptionala, nu contine parfum si nu este costisitoare.



Ceaiul verde este un bun calmant pentru tenul afectat de acnee, datorita proprietatilor sale antioxidante si anti-bacteriene. Reduce inflamatiile, regleaza activitatea hormonala si elimina toxinele din corp. Studiile medicale au demonstrat ca, aplicat pe fata, ceaiul verde este la fel de eficient ca solutia cu benzoyl peroxid. Mai mult, ceaiul verde nu produce efecte secundare neplacute precum uscarea pielii, reactii alergice, mancarimi.

Compresele cu musetel au de asemenea efect calmant si dezinfectant.

Aplica un amestec din drojdie de bere, macerat de orez si ulei de masline pe zonele afectate de acnee, in fiecare seara, 10 zile pe luna.

Otetul de hrean se aplica pe fata uda, se lasa 10 minute si se clateste cu apa minerala.

Amesteca o lingurita cu scortisoara cu putin suc de lamaie si intinde pasta pe zona cu acnee.

Scortisoara se poate amesteca si cu miere. Seara, inainte de culcare, aplica pasta pe piele, iar dimineata clateste cu apa calduta. Repeta procedura timp de o saptamana.

Consuma multe lichide zilnic, pentru ca eliminarea toxinelor din organism inseamna totodata si limpezirea pielii.

Clatirea fetei cu apa sarata, calda indeparteaza sebumul in exces, care contribuie la extinderea acneei.

Pasta pentru dinti usuca si cosurile - amestecurile pe baza de menta, in general, sunt eficiente. Aplica putin pe zonele afectate, chiar inainte de culcare, insa foloseste o pasta normala, nu sub forma de gel.

Albusul de ou indeparteaza infectia acneica, grabind procesul regenerarii pielii. Intinde-l pe fata seara si clateste a doua zi.

Tamponarea tenului cu vata umezita in otet de mere reduce imediat inflamatiile provocate de acnee.

De evitat:

1. Stoarcerea cosurilor - nu este o solutie pentru pentru a le indeparta, ci dimpotriva, contribuie la inmultirea lor!

2. Sapunul pentru curatarea fetei - probabil ca scapi temporar de cosuri, dar vei avea tenul uscat si vei fi predispus la aparitia ridurilor.

3. Cremele cu procent ridicat de grasime - unul dintre factorii favorizanti ai acneei este tocmai sebumul in exces, asa ca inlocuieste aceste produse cu unele tonice, hidratante.

4. Deshidratarea si alimentatia deficitara - bea multe lichide si hraneste-te sanatos, pentru ca organismul sa isi regleze metabolismul si sa elimine toxinele.


Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile.

Spala-te pe fata de doua ori pe zi cu sapun antiacneic. Este recomandat sa folosesti un sapun pe baza de sulf, special pentru tenul cu astfel de probleme. Momentele cele mai bune pentru spalatul pe fata sunt dimineata, imediat ce te-ai trezit, si apoi seara, chiar inainte de culcare.

Spala-te cu delicatete si nu agresa tenul - nu freca pielea si nu folosi scrub-ul, o carpa sau un burete aspru. Spalarea in exces a tenului va avea efectul contrar si nedorit asupra pielii - glandele sebacee vor fi stimulate sa produca si mai mult sebum, lucru care duce la accentuarea acneei.

Parul nu trebuie sa iti acopere fata. Daca ai parul lung, ai grija ca suvitele rebele sa nu iti acopere niciodata chipul, mai ales daca suferi de acnee. Aceasta deoarece parul contine si uleiuri, contribuind la mentinerea afectiunii si la aparitia altor puncte negre sau purulente.

Pentru ca parul sa se pastreze curat si pentru a impiedica ingrasarea acestuia, fapt care agraveaza problema ta de sanatate, exte indicat sa iti speli parul zilnic si, in special, dupa orele petrecute in sala de fitness. In cazul in care nu este posibil, trebuie sa repeti spalarea pe cap la cel putin 2-3 zile.

Incepe o cura de multi-vitamine puternice. Adesea, aparitia acneei este un semn al faptului ca ceva nu functioneaza bine in organism sau ca acesta are o anumita carenta de vitamine si minerale. Sanatatea pielii tale este strans legata si depinde de nutritie. Epiderma este un organ vital, pe care, de cele mai multe ori, il ignoram.

Daca organismul nu primeste nutritia adecvata si de care are nevoie, pielea reactioneaza prin mijloacele pe care le are la indemana. O modalitate obisnuita prin care tenul iti "spune" ca are nevoie de mai multa atentie din partea ta si de anumite elemente hranitoare este aceea de a produce sebum in exces, inchiderea porilor, precum si de a reduce abilitatea pielii de a se vindeca si de a lupta impotriva microbilor si a bacteriilor.

Din dieta nu trebuie sa iti lipseasca nici cromul. Acest mineral este bine cunoscut pentru proprietatile sale, fiind folosit in numeroase diete pentru slabire. De asemenea, este excelent pentru vindecarea infectiilor epidermei. Un supliment de crom luat o data pe zi va ajuta vindecarea rapida a cosurilor, prevenind "izbucnirile" ulterioare.

Consuma morcovi, pentru beta-caroten (vitamina A). Vitamina A intareste tesutul protector al pielii si previne acneea. Ajuta la reducerea producerii de sebum. Aceasta vitamina este esentiala pentru mentinerea si intarirea tesutului pielii si a membranelor mucoase. De asemenea, vitamina A este un antioxidant puternic, de care corpul tau are nevoie pentru eliminarea toxinelor. O deficienta de vitamina A poate duce la aparitia acneei.

Evita machiajul incarcat si, daca este posibil, renunta complet la el. Produsele de machiaj contribuie la inchiderea porilor, cauzand aparitia mai multor cosuri si puncte negre. Daca trebuie sau vrei neaparat sa porti machiaj, asigura-te ca produsele pe care le folosesti sunt pe baza de apa.

Bea zilnic 8 pahare cu apa. Consumul de apa este esential pentru pielea curata, precum si pentru mentinerea unei bune stari generale de sanatate. Apa este necesara pentru transportarea si eliminarea substantelor toxice din organism, existand astfel o legatura intre apa consumata si tenul tern, fara viata, culoare si "atacat" de cosuri.

Nu iti "stoarce" cosurile sau punctele negre si nu incerca sa le elimini prin agresarea tenului. Oricat de tentanta ar putea parea aceasta varianta, abtine-te sa storci, sa zgarii, sa freci sau sa iti atingi cosurile si punctele purulente. Oricare dintre aceste actiuni duce mai departe la producerea de sebum in exces.

In plus, o data cu stoarcerea mizeriei acumulate in pori, practic rupi membranele existente sub piele, ceea ce duce la patrunderea infectiei si a sebumului sub piele, in straturile profunde ale acesteia. Astfel, singurul rezultat pe care il obtii este aparitia mai multor cosuri.

Fata de perna trebuie spalata zilnic sau la fiecare cateva zile. In cazul in care acest lucru nu este posibil, asigura-te de inlocuirea frecventa a fetei de perna cu o alta curata. Aceasta deoarece, in timpul somnului, stai culcata pe fata de perna, care absoarbe uleiurile pielii tale. Astfel, in fiecare noapte, tenul tau se va incarca si murdari din cauza uleiurilor impregnate in tesatura, ceea ce agraveaza problema. Tocmai de aceea, este important sa iti mentii lenjeria de pat curata in permanenta.

Consuma alimente bogate in zinc. Zincul este un agent antibacterian si un element necesar pentru glandele producatoare de ulei si sebum ale pielii. O dieta din care zincul lipseste sau se afla in cantitati insuficiente poate duce la aparitia cosurilor.
Funda?

4 răspunsuri:
| kryss456 a răspuns:

Probabil ai puncte negrehappy ar trebui sa iti cumperi ceva de la farmacie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia 3-4 aspirine si piseazale cu un pic-pic de apa (ai grija sa fie groasa).O sa fie pasta din ea. Dupaia pune-o pe fata si puneti o lampa de exemplu(ca sa tii se incalzeasca)... tupa ce ti sa intarit (15-20 de minute)... spala-te cu suc de lamaie ( fara zaharhee hee )... Repeta asta de 2 ori pe zi timp de o saptamana... Este foarte usor si sinpluwinking

| Gabriela_Mihaela_1990 a răspuns:

Daca sunt puncte negre iți recomand sa iți cauți un tratamentul anti-acnee pe baza de creme cu 100% ulei pur de arbore de ceai(Tea Tree) de la Thursday Plantation.
Pe mine cremele m-au scăpat de toate coșurile si punctele negre si ti le recomand cu ceea mai mare incredere.

| Bulffy a răspuns:

Eu cred ca cu cosmeticele naturaliste nu rezolvi nimic acest lucru este grav zic eu deoarece de la acnee nu-ti apar adancituri pe fata.Adanciturile pe fata apar in mare parte de la problemele de sanatate.Asa ca eu iti recomand sa te duci la doctor nu gluma!:d