anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna tuturor. Vreau sa va zic ceva mai penibil dar am nevoie de niste sfaturi. Ai mei au vorbit cu o doamna din oras ca sa ma duc sa fac balet acolo dar problema e ca mi-a cerut body, tutu, pantofi din aia cu care stai pe varfuri si toate cele si urmeaza sa ma duc dar problema e ca ai mei nu vor sa imi ia echipament pentru ca zic ca e scump. Cum as putea sa ii conving sa imi ia? Prietena mea are si pantofi de vreo 1000 de lei si mie nu vor sa imi ia nimic.Le-am mai spus ca ma da afara de la balet daca nu am echipament dar ei nu inteleg si parca nu as vrea sa ma duc acolo toate fetele cu tutuuri si incaltaminte speciala si eu in trening si sa se mai ia si dna. respectiva de mine.
Si inca ceva: mi-a cerut deja pantofi din aia cu care stai pe varfuri, dar am auzit ca nu trebuie din primele zile fara experienta. Sa imi cumpar sau sa ii spun ca am auzit lucruri despre ei? Stiu ca o sa ma luati la misto si nu o sa va intereseze dar sunt intr o situatie cam disperata si maine deja trebuie sa ma duc acolo.

11 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Ai mei au vorbit cu o doamna din oras ca sa ma duc sa fac balet acolo dar... nu vor sa imi ia echipament "

adică vor sau nu?

| Freya1 a răspuns:

Mergi fără ele și vezi dacă îți place, dacă vrei a continui și o sa ajungi sa îți iei și toate cele necesare.
Dacă ai o pasiune și o dorinta nu da cu piciorul.Sunt copii ce fac fotbal desculți pentru ca le place.

Nu vreau sa crezi ca te judec, știu cum e starea aia de anxietate pe care o ai în momentele de genul.Dar nu lasă asta sa stea in calea visului tău.
Eu regret și acum ca am renunțat la multe chestii din cauze precum "poate ma fac de ras"," eu nu am asa"," eu poate nu o sa pot asa" și etc.

| Floridori a răspuns:

Mai intai du-te fara echipament si explica-i ca, inainte ca parintii tai sa investeasca niste bani (pe care ii au sau nu) in echipament, vor sa se asigure ca iti place, ca ai potential si ca vei continua, deci ca nu este doar un moft de moment.

| Animeforlifee9921 a răspuns (pentru Floridori):

Nu e niciun moft, e o pasiune pe care o am de cand eram mica

| Floridori a răspuns (pentru Animeforlifee9921):

Nu cred ca m-ai inteles...Tu trebuie sa le demonstrezi celorlalti (in cazul de fata parintilor tai) ca nu este un moft si ca esti serioasa in aceasta privinta.

Dar in primul rand trebuie sa iti demonstrezi tie insati asta, deoarece poate sa existe doar iluzia acestei pasiuni, fiind fascinata de ceea ce se vede din exterior.Din interior, lucrurile pot capata o imagine diferita.

Inainte de a investi bani (de care parintii tai poate ca nu dispun), ar trebui sa existe siguranta ca esti serioasa in ceea ce priveste aceasta pasiune. Abia apoi, ai putea incerca sa ii convingi. Daca ei te vor vedea cu adevarat interesata, poate vor face eforturile necesare pentru a-ti proportiona echipamentul de care ai nevoie.

| Eireann a răspuns:

E scump echipamentul cam pentru orice sport vrei sa practici- body si tutu nu sunt un capat de tara dar poantele sunt scumpe. In plus nu ai cum sa le cumperi fara sa te pricepi, nu sunt ca pantofii, exista poante cu talpa mai flexibila sau mai rigida,
trebuie sa potriveasca perfect altfel sunt sanse de accidentare plus trebuie cumparate multe accessorii pentru a face purtarea lor suportabila (
din experienta iti spun, am facut balet cand eram adolescenta- poantele erau infernal de purtat, mereu imi faceau rani si mi-au slabit forta in glezne dar asta are legatura cu mine personal si problme de care nu stiam atunci). Desi in prima faza cred ca se poarta demipoante oricum. Insinte sa ceri o investitie asa mare mergi de cateva ori in trening si vezi daca chiar e ce iti doresti.

| carevaescu a răspuns:

Du-te fara jena, testeaza apele, si poate gasesti tutuuri si pantofi SH.

| nukeyly a răspuns:

Daca ei te-au trimis la balet trebuie sa te sustina cu ceva, daca nu trebuie sa rezolvi bani si sa-ti iei ce-ti trebuie sa continui, de ai ceva mai scump[yofone33] poti amaneta o perioada, sau iti gasesti un job flexibil sa acopere problema. Poti sparge banca piggy, nu alta, ca dupa aia nu mai ajungi la balet. Vezi poantele alea cum sunt construite la amica ta poate le poti reproduce home made sau le gasesti la ceva second de haine. Hai ca poti.

| SuperCoolDude a răspuns:

Banii nu cresc in copaci, ci sunt facuti in 8 ore de munca zilnica.

Trebuie sa iti placa extrem de mult baletul ca parintii tai sa isi dea jumatate de salariu pentru niste pantofi.

Mergi acolo fara echipament, testeaza apele, vezi daca iti place si daca o sa ai vreun viitor in asta.

Nu o sa dea nimeni atatia bani pe asa ceva. Doar daca e pasiune.

Deci vezi daca te pasioneazawinking

| RosaliaOriginala a răspuns:

Te ajuta la ceva baletul asta pe viitor?

| Freya1 a răspuns (pentru RosaliaOriginala):

Poate sa o ajute și sa devina cineva,de ce nu.
Dar și dacă nu e asa,omul e dator sa încerce,sa facă activități, sa socializeze, sa experimenteze.
Nu mai suntem în perioada în care facem ceva doar pentru a castiga ceva sigur din asta, mai ales ca și copil. Functioneaza când ești adult, dar când ești copil dacă nu încerci de unde sa ști ce drum sa apuci în viata?