| Lea09 a întrebat:

vreau ca de primavara aceasta cam spre vara, sa ma duc la solar.Insa nu am fost niciodata, am auzit de lucrurile rele care face acest solar, dar nu vreau decat pentru vara asta pentru ca am pielea deschisa si vreau doar sa o inchid putin, asa incat sa fie frumos si nu foarte periculos.Cam cate sedinte trebuie facute ca sa imi inchid cat de cat culoarea la piele? Si cam cat timp trebuie sa stau? Si care este bun orizontal sau vertical? Si cat dureaza bronzul? funda:*

2 răspunsuri:
| CrissuCristina a răspuns:

Nimic nu ne face mai fericite ca un bronz perfect care se mentine pe parcursul unui an intreg. Cum majoritatea nu isi permit sa umble de pe o plaja pe alta, mai ales in anotimpurile reci, s-au gasit repede alternativele. Fie mergem la solar, fie folosim lotiuni autobronzante. Iata tot ce trebuie sa stii despre prima varianta - solarul.

Cunoscut si drept cabina de bronzat, solarul este o solutie excelenta cand vrei sa obtii un bronz rapid. Acesta emite raze ultraviolete similare cu cele emise de Soare. Aparatul propriu-zis este fie orizontal - ca un pat, fie vertical, avand forma tubulara.

Sunt adesea recomandate ca o solutie excelenta de a te bronza putin inainte de a merge la plaja, protejand astfel pielea de arsurile produse de Soare. Avantaje ale solarului: mentine bronzul pe o perioada lunga de timp, daca este frecventat cu regularitate, si da pielii un aspect uniform.

Studiile recente au revelat ca bronzul de solar e mai putin daunator decat cel capatat direct sub Soare. Dar toti specialistii sunt de acord ca nu exista niciun bronz perfect sigur si sanatos.

Solarul este potrivit pentru toate tipurile de tenuri, dar este de evitat de catre persoanele care au pielea foarte sensibila. Proportia razelor UVA si UVB este controlata astfel incat sa nu fie daunatoare. Timpul in care te poti expune razelor artificiale se incadreaza intre 5 si 20 de minute. In interiorul aparatului de bronzat gasesti butoane care iti permit sa controlezi intensitatea, ventilatia si chiar sa asculti muzica preferata.

Beneficiile solarului:

- Expunerea la razele UV duce la producerea vitaminei D in piele

- Bronzul artificial usuca pielea, ameliorand astfel aspectul acneei

- Pielea nu se arde

- Solarul controleaza cantitatea de raze UV care se reflecta asupra pielii

- Amelioreaza circulatia sangelui

- Scurteaza timpul de expunere la soare, accelerand procesul de bronzare

Riscuri:

- Creste riscul aparitiei cancerului de piele

- Provoaca imbatranirea prematura, deoarece razele UV distrug colagenul si tesuturile care fac legatura intre straturile superficiale ale pielii

- Dauneaza ochilor

- Pot aparea iritatii si basici

- Reduce nivelul colagenului din piele

- Mareste nivelul de coloratie al pielii

Ce produse cosmetice se folosesc la solar?

In interiorul aparatului de bronzat protectia solara este inutila. Insa, se pot utiliza produse create special pentru a fi folosite la solar. Acestea nu contin un ecran protector, dar atrag razele UV catre piele, accelarand bronzarea. Cremele nu numai ca asigura un bronz uniform, dar hranesc si catifeleaza pielea in acelasi timp.

Reguli generale:

- Solarul nu este potrivit persoanelor sub 16 ani

- Foloseste intotdeauna ochelari speciali de protectie cand te afli in interiorul aparatului

- Nu te de cu parfum sau deodorant inainte de a merge la solar

- Renunta la bijuterii si ceas in minutele cand te bronzezi

- Foloseste produse cosmetice profesionale

- Incepe cu un numar mic de minute pe care il cresti treptat

- Nu depasi niciodata 20 de minute de solar

- Niciodata sa nu mergi de doua ori in aceiasi zi la solar

- Protejeaza-ti parul cand mergi la solar

- Aplica un balsam de buze cu factor de protectie

- Exfiliaza-ti pielea inainte

Contraindicatii:

- Alergii solare

- Daca ai varice

- Daca esti insarcinata si alaptezi

- Daca ai rani deschise

- Pilea foarte sensibila

- Daca ai arsuri pe suprafata corpului

| AndreeaAnghel2411 a răspuns:

Pai incepe de la 5 minute ca sa te obisnuiesti fa asta de 2 ori dupa fa o data la 10 min si vezi rezultatul! Bafta! funda?