| melania35 a întrebat:

Buna, vreau sa imi fac intr-o sticluta ceva masca de par cu produse naturale si sa o folosesc mereu cand ma spal pe cap, sa o am la indemana in baie nu sa o prepar mereu. Vreau sa precizez ca scalpul meu este gras, firele sunt subtiri si se incalcesc foarte repede.(sunt vopsita blond). Ma ajuta cineva cu niste ingrediente care nu isi schimba proprietatile daca le pastrez mai mult timp amestecate?

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Eu imi fac un mix din ulei de cocos, masline extravirgin, jojoba și argan

| Bondarel99 a răspuns:

Mastile astea sunt foarte bune (folosesc de ani intregi regulat, pentru ca parul meu e vopsit blond si altfel s-ar rupe si s-ar usca ingrozitor, asa mi-am salvat eu parul), DAAAR astea sunt ingrediente naturale si ca sa isi faca efectul nu e de ajuns sa te speli cu ele, trebuie sa le aplici pe par si sa stai minim 2-3 ore, altfel nu au absolut niciun efect si pierzi bani aiurea pe ele.

Eu folosesc uleiuri in special, uleiul de masline ar trebui sa fie baza pentru ca e cel mai hidratant ulei pentru par. Amestec ulei de masline, ulei de cocos, ulei de ricin daca am la indemana, galbenus de ou, miere. Cam cate o lingura din fiecare (am parul destul de lung). Dar in ultimul timp am pus mai mult ulei de masline si foarte putin de cocos. Poti sa le amesteci pe toate si sa le tii in sticla dar in afara de galbenusul de ou.
Daca parul tau e incalcit si blond inseamna ca ai nevoie de hidratare, iti recomand aceasta masca o data pe saptamana, masca ajuta in special sa nu se mai rupa firul de par, sa fie mai rezistent.
Dar dupa ce te samponezi foloseste si o masca din comert (eu iau de la kallos la borcan mai mare) si stai 10 min apoi te clatesti doar cu apa. Masca asta iti face parul usor de descurcat (eu daca nu o folosesc nu pot sa bag peria in el) si il face lucios.

| Raducons a răspuns:

Cel mai bine e sa iei din magazin ceva, sunt sampoane la magazinele cu produse naturiste pe baza de urzica sau chiar Parusan. Ingrediente care amestecate sa reziste in timp nu sunt, vor fermenta la un moment dat si nu mai sunt bune.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Raducons):

Uleiurile nu fermenteaza, uleiurile sunt principalul ingredient al mastilor de par naturale. Se vede ca esti baiat laughing

| Daniela3333 a răspuns:

Ulei de cocos, ulei masline, aloe gel. Ajuta.