Buna!
ACRILUL ERA UN MATERIAL CARE PANA IN URMA CU 2, 3 ANI ERA MATERIALUL DE BAZA IN STOMATOLOGIE!
Hmm e destul de detaliat
1. În prima etapă se pilesc unghiile naturale pentru a le da forma adecvată. Dacă se doreşte utilizarea tipsurilor, unghiile naturale trebuie scurtate la o lungime de cel mult 1mm.
2. Folosind *** buffer se elimină delicat luciul natural al unghiilor până când acestea devin complet mate.
3. Se înmoaie cuticulele cu soluţie pentru îndepărtarea cuticulelor (se taie dacă este necesar) şi se împing cu beţişorul din lemn de portocal (sau trandafir).
4. Se desprăfuiesc unghiile cu o periuţă sau cu un tampon umezite cu soluţie Nail cleaner.
5. Se aplică Primer într-un strat subţire pe unghiile naturale, evitându-se pe cât posibil contactul cu pielea şi cu tegumentele adiacente. Primerul măreşte aderenţa dintre gelul UV şi unghiile naturale şi de asemenea absoarbe umiditatea. Atenţie: Nu folosiţi acetonă, cleaner sau alte soluţii în această etapă, primerul este singurul lichid care se permite să intre în contact cu unghia naturală; în caz contrar extensiile se vor desprinde în câteva zile!
6. Se aplică şabloanele pe degete, potrivindu-le la varfurile unghiilor naturale şi puţin sub acestea. Vârfurile şabloanelor se curbează longitudinal şi se alipesc pe faţeta cu adeziv, pentru rigidizare.
7. Se continuă cu gel de bază aplicat în strat subţire pe unghia naturală, cu pensula apăsată, insistând la extremităţi pentru a obţine o aderenţă cât mai bună şi a elimina eventualele bule de aer care se pot forma. Se expune 120 secunde în lampa UV.
8. Se aplică gel de constucţie pe unghie, în strat suficient de gros încât să fie modelată curba C a unghiei naturale. În funcţie de lungimea care se doreşte pentru extensii se poate aplica gel şi peste un număr de gradaţii de pe şablon. Este important ca aplicarea gelului să nu se facă prin ungere, ci mai degrabă prin tamponare şi să se lase să se răspândească pentru a acoperi unghia. Gelurile noastre de construcţie sunt automodelante, adică se aşează singure în formă prin aşa numitul "efect de miere".
9. Gelul UV nu ar trebui să pătrundă în canelura unghiilor şi a cuticulelor. Se previne acest lucru prin curăţarea excesului cu un beţişor de lemn de trandafir înainte de expunerea în lampa UV. Se expune gelul la lumină ultravioletă pentru 2-3 minute.
10. Se demontează şabloanele, se curăţă unghiile prin periere sau tamponare cu soluţie Nail Cleaner.
11. Se aduc extensiile la forma dorită prin pilire. Excesul de gel poate fi îndepărtat cu freza electrică. Finisarea se face prin pilire manuală, după care extensiile se lustruiesc cu *** buffer şi se desprăfuiesc prin periere sau tamponare cu soluţie Nail Cleaner.
12. Acum este momentul pentru crearea designului unghiilor, de exemplu, French-look. Este recomandat să se aplice 2-3 straturi subţiri de gel uv French şi să se expună succesiv în lampa uv (astfel încât gelul care conţine pigmenti de culoare albă să se poată matura complet). La sfârşit nu uitaţi să ştergeţi de reziduuri sau transpiraţie cu soluţie Nail cleaner!
13. În ultima etapă, se aplică gel de sigilare sau Finish. După uscare - unghiile se curăţă din nou, cu soluţie Nail cleaner. Dacă este necesar se lustruiesc extensiile cu bufferul.
14. Pentru a oferi extensiilor artificiale acel aspect "extra" se pot aplica diverse decoraţiuni nail-art sau simplu polish, în funcţie de imaginaţie şi de cerinţele clientelor!
Sursa:TPU
Pai...cele cu gel sunt dintr-un material gata preparat care se usuca numai in lampa se pot pili mai usor, gelu nu are miros pe cand acrylul are miros puternic, la cele cu gel sunt mai pretentioase ca nu rezista la lovituri crapa sau plesnesc, acrilul au rezistenta mai crescuta, cele cu gel trebuiesc intretinute la 3 saptamani iar cele cu acril la 6saptamani! Cand le dai jos pe cele cu gel, trebuie sa ti se pileasca gelul pana la unghia naturala si este unpic dureros (dar baba la frumusete suporta )dar cele cu acril se dau jos prin bagarea lor intr-o solutie tips-off si unghia se curata usor si ramane neafectata! Daca ma intrebi pe mine ce aleg eu zic acril, dar sincer parerea mea este ca nu materialele aplicate pe unghie afecteaza ci doar daca sunt de proasta calitate, dar mai rau persoana care pune unghiile poate afecta unghia prin pilire excesiva!
anastasia0606 întreabă: