| FlorinaRuby a întrebat:

Bunahappy vreau sa ma epilez cu zahar (iasa ceva asemanator cu ceara). ei bine intrebarea mea este daca parul va creste mai des si mai gros sau contrariul? Eu ma gandeam ca daca este smuls nu va creste chiar atat de rau..probabil gandesc gresit. FUNDA!

8 răspunsuri:
| yellowalien a răspuns:

Eu ma epilez cu zahar de vreun an si chiar sunt foarte multumita de metoda asta. Pe langa faptul ca e cea mai naturala dintre toate, are multe avantaje cum ar fi:
- nu contine nimic care sa irite pielea
- este solubila in apa, putand fi curatata de pe piele doar cu apa
- nu se lipeste de piele, smulge doar firele de par
- poate fi folosita si pentru fire destul de scurte, de 3-4 mm
- smulge foarte bine, din radacina, fara a rupe firele de par precum epilatorul
- nu trebuie folosita fierbinte, asa ca nu vor exista cazuri de arsuri
- este FOARTE economica, pentru o epilare eu folosesc 2 canite cat alea de espresso de zahar, jumatate de lamaie si un pic de apa
- se prepara foarte usor si foarte repede (7-10 minute pe foc mediu)
- nu prea apar fire sub piele
- avand in vedere ca parul este smuls din radacina, creste mai greu, iar in timp se mai subtiaza
- dupa epilare pielea ramane catifelata
- crema are un miros delicios laughing (de gust nu mai spun, dar din pacate nu e pentru mancat)
Ca dezavantaje, hmm... e posibil sa nu iasa din prima foarte bine, trebuie uneori exersat. Mie prima oare mi-a iesit foarte lichida, probabil pentru ca nu am tinut-o cat trebuie sau nu am asteptat suficient sa se raceasca. Daca iese foarte lichida, dupa aplicarea pe piele se va aplica pe deasupra o hartie rezistenta (eu foloseam benzi de hartie facute din paginile cataloagelor avon whistling ) sau material textil. Daca iese prea tare, trebuie facuta ca o bila de guma, banuiesc ca ai vazut tutoriale, asa ca nu-ti mai explic.
Aa, tin sa mentionez ca e foarte important sa aplici sugar wax-ul asta invers cresterii firelor de par si sa smulgi in sensul cresterii, exact invers fata de ceara obisnuita, din comert.
Daca mai ai intrebari, ask mehee hee!

| yellowalien a răspuns:

In concluzie, o poti folosi cu toata increderea! Parul nu va creste mai gros si nici mai des, astea sunt mituri. Cum iti spuneam, eu am observat exact contrariul. Pe pielea mea.winking (sau ma rog, pe parul meu)

| chocolate3755 a răspuns:

Va creste mai rar si mai subtire, daca il razi va creste mai gros si mai des

| Wowhow a răspuns:

Epilarea cu zahar e la fel ca cea cu ceara, daca nu mai buna.Are aceleasi efecte si rezultate.Am citit intr-o revista, deci cred ca e adevarat.

| Dana211 a răspuns:

Efectul la ceara cam asta e sa ti se rareasca parul si sa iti creasca mai greu dar eu n-am auzit pana acum de epilat cu zahar

| petre059 a răspuns:

Buna, stii ca soldatii romani nu trebuiau sa se berbiereasca? de ce? deoarece din momentul in care le dadeau tuleii de barba ii smulgeau.cand plecau in lupte nu aveau timp de ras, si asa au scapat de barbi. da cu zahar daca esti masochista! e prea dureros si nu merita, se ingroasa firul oricum deoarece va creste iar si iar si iar...

| sarpe65 a răspuns:

Comanda ceara din zahar de aici http://www.okazii.ro/......a112794334

| CosminutzaA a răspuns:

Daca te epilezi cu ceara nu o sa fie prea dureros, iar parul o sa iti creasca mai incet si mai moale iar pielea ta o sa fie fina si catifelata