Ce efect are? Mult mai bun decat mastile din comert pline de chimicale (parabeni, coloranti, soda etc.)
Personal folosesc ulei extravirgin. Uleiul trebuie incalzit f putin (eu il incalzesc la cuptorul cu microunde) apoi pui un galbenus de ou si o lingura-2 (depinde de lungimea parului) de miere, care si ea la randul ei se incalzeste putin.
Apoi amesteci ingredientele pana se omogenizeaza si aplici continutul la radacina parului sau pe lungime (depinde de problemele pe care le ai cu parul)
Dupa ce ai aplicat masca, iti acoperi capul cu o folie alimentara, apoi cu un prosop si o lasi sa actioneze cca.30-60 de min.
Are efect de hidratare si de regenerare. Aceasta masca este recomandata in special, pentru parul deteriorat si degradat.
Eu o aplic pe parul uscat si folosesc un sampon pentru par gras de la Pantene + un sapun cu sulf de la farmacie si nu am probleme cu ramasul uleiului in par.
Aceasta masca trebuie folosita cel mult o data la 2 saptamani, altfel ti se ingrasa parul.
Intre timp poti folosi si alte masti home-made dar fara uleiuri (cum ar fi miere si ou)
Daca mai ai intrebari, le astept!
Bafta!
La fel ca Esperança fac si eu, dar mai pun si o banana pisata bine ca masca sa se "inchege" si sa actioneze mai bine.Si mai am ceva de obiectat:uleiul de masline Nu trebuie pus la radacina pentru ca de aceea se ingrasa parul, el are efect doar pe lungime, sa-l hidrateze.Pt scalp foloseste ulei de ricin, apoi pune-ti pe restul parului masca cu ulei de masline.
Si fiind ingrediente naturale, ca sa-si faca efectul trebuie sa o lasi ore bune, chiar o noapte intreaga.
Se inlatura destul de greu la final, trebuie sa samponezi de vreo 3 ori ca sa iasa.
Ciao. Uleiul de măsline trebuie să fie extras la rece. Scrie pe el, marca nu contează.
Uleiul nu trebuie neapărat încălzit dar este indicat să încălzeşti un prosop (în microundem de ex) şi să-ţi înfăşori capul cu el după ce ţi-ai pus uleiul. Peste prosop poţi să-ţi pui o căciuliţă din aia pentru duş, nu ştiu cum se numeşte în română (e din plastic, de unică folosinţă de obicei). Asta ca să menţină căldura.
Părul nu trebuie să fie umed. Are efect dar pune-l departe de rădăcină altfel se va îngraşa foarte tare. Se dă greu jos, trebuie folosit mult şampon, de mai multe ori. Recomand un şampon delicat. Uite un link care explică mai multe: http://eumerit.blogspot.ro/2013/02/uleiul-de-masline-si-parul.html
Baftă.
DaciaRomania întreabă: