| cassdavid285 a întrebat:

Bună! Vreau sa va spun ca cineva m-a lovit și am început sa ma enervez, nu a mai putut calma și îmi venea sa îmi curgă ca apa pe ochi. Toți colegii spun ca eu am început sa plâng dar eu am spus ca asa sunt eu, când cineva ma lovește nu ma pot calma și îmi vine sa ma bat.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i nimic, calmeaza-te, asa patesc copilasii care-s mai nervosi.
Spune-i doamnei invatatoare, ca te-a lovit cutarica si domna va avea grija sa-l pedepseasca.

| Dandinelle a răspuns:

Daca patesti asta des de nu-ti poti controla sentimentele, ofera-ti si tie putina compasiune, accepta situatia ca ai plans, de nervi. Asta inseamna ca ai multe sentimente in tine care acum au iesit la suprafata. incearca sa inspiri adanc si sa expiri adanc cand simti ca iti fierbe sangele si vrei sa reactionezi.

| StoicAnalysis a răspuns:

Se numeste frustrare ce ai experimentat tu. Iti venea sa ripostezi, dar nu ai putut din anumite circumstante, si "din ciuda" ai plans involuntar. Tot plans se numeste. Plansul nu se produce doar din tristete. Poti plange de la ras, frustrare, alergii, etc.

| Fatamuntilor a răspuns:

Se cheama frustare, plans la nervi!
uneori lacrimile vin involuntar cand ne suparam.Mai bine e colegii tai sa creada ca ai plans, decat sa lovesti pe cineva, chiar daca ai fost provocat!

| dullcat a răspuns:

Buna.Sa stii ca e normal sa plangi atunci cand corpul experimenteaza emotii negative puternice.De ce ai nega cu atata incapatanare si ai zice ca ti-a curs apa pe ochi? Ai fost invatat de mic ca numai fetele plang si baietii nu? Daca da, mare greseala.