Dupa ce faci dus dai cu ceai de musetel. Si lasa-l asa o ora chiar doua si apoi te clatesti iar pe par
Bună.
O mască formată din ulei de ricin, gălbenuş de ou şi vitamina A (fiolă) pe care o aplici pe pielea capului şi pe lungimea părului iar la 2 ore mai târziu te speli în mod normal cu şampon şi balsam.
Ceaiul de muşeţel nu stimulează creşterea părului, el este calmant.
Pa, pa.
Hey
Foarte multe femei au parul scurt, insa si-l doresc lung, frumos, sanatos si bogat. Ei bine, din pacate nu exista o bagheta magica pentru a-l face sa creasca peste noapte, insa exista anumite lucruri care il pot stimula. Trebuie doar sa tii cont de cativa pasi simpli si vei vedea ca podoaba ta capilara se va lungi vizibil.
Un regim alimentar echilibrat si plin de vitamine
Vitaminele A (faina de grau, malai, ardei gras, ceapa verde, morcov, spanac, rosii, caise, prune uscate, galbenus de ou, ficat, lapte si produse lactate), vitamina B (drojdie de bere, carne, peste, oua, lapte, stridii, fasole uscata, portocale, germeni de grau, paine si cereale, unt de arahide) vitamina C (majoritatea legumelor si fructelor – lamai, portocale, kiwi etc) si vitamina E (uleiurile vegetale de floarea soarelui, porumb, soia si masline, nuci, seminte de floarea soarelui, germeni de grau, cereale integrale, carne de peste, ulei de arahide si legume frunzoase verzi) sunt esentiale in ceea ce priveste cresterea parului.
De asemenea, alimentele bogate in fier si zinc stimuleaza cresterea unor suvite frumoase si sanatoase. Proteinele au si ele un rol foarte important in acest sens, iar daca esti vegetariana, te poti orienta catre stafide, spanac, fasole, iaurt sau soia.
Poti lua si cateva suplimente alimentare, insa nu trebuie sa exagerezi.
Taie-i varfurile periodic
Scapa de varfurile despicate si inestetice – acest lucru va face parul sa creasca mai repede si mai frumos. Asadar, gaseste-ti un stilist de incredere care sa stie ce inseamna tunderea varfurilor (nu jumatate de par) si viziteaza-l macar o data la doua luni.
Stimuleaza scalpul
O circulatie a sangelui buna in zona capului, face parul sa creasca mai repede. Poti face acest lucru zilnic, masand pielea capului asa cum faci cu oricare parte a corpului. Daca nu ai timp sa faci acest lucru, incearca sa-l faci macar atunci cand samponezi parul.
Fa miscare
Stresul, nervii si supararile adunate zilnic incetinesc considerabil cresterea parului. Poti scapa de stres daca faci miscare. Daca nu ai chef sa iesi si sa dai o tura in jurul blocului sau sa te duci la sala de fitness, poti face cateva exervicii in casa (abdomene, genoflexiuni sau saritul coardei). Acest lucru nu iti va oferi doar un par mai lung, ci si o sanatate mai buna.
Trateaza parul cu grija
Spala-l periodic si aplica-i balsam dupa fiecare spalare (evita sa aplici balsam la radacini pentru ca se va ingrasa mai repede decat de obicei). In comert se gasesc acum tot felul de tratamente si uleiuri care iti pot stimula parul. Daca ai mai multa incredere in produsele naturale, iti poti face chiar acasa o masca pe baza de ulei de masline – amesteca 10 linguri de ulei de masline cu un galbenus de ou si o lingurita de ulei de ricin, amesteca si aplica pasta formata pe par. Dupa 30 de minute indeparteaza masca si spala bine parul (cel mai probabil va fi nevoie de doua samponari). Masca nu este indicata persoanelor cu parul care are tendinte de ingrasare.
Ca sa iti creasca lung mai repede, pai trebuie sa il ti intr'o coada cat mai sus posibil
Sper ca te'am ajutat!
-1- Cea mai eficienta modalitate de a obtine frumusetea pe care ne-o dorim este aceea de a ne ocupa in mod constant de ea. Daca vrei ca parul sa faca parte din accesoriile forte ale frumusetii tale nu trebuie doar sa iti alegi o tunsoare si coafura potrivita ori culoarea vopselei de par, ci trebuie ca inainte de toate sa il ingrijesti, nimic nu este mai frumos decat aspectul sau sanatos.
Tratamente naturiste pentru cresterea paruluiMulte femei isi doresc un par lung si des care sa le confere senzualitate si feminitate. Insa odata scurtat la coafor se poate intampla ca acesta sa creasca atat de greu incat practic lungimea lui sa ramana constanta pentru ca, din cand in cand, mai trebuie sa fie tunse varfurile tocite care... abia crescusera. Sa nu mai punem la socoteaca ca parul mai si cade, rarindu-se. Probabil aveti tendinta de a incerca tot felul de produse profesioniste care, desi unele din ele dau rezultate, sunt insa foarte scumpe, sigur contin macar o substanta toxica si totodata nu vi le puteti permite in mod constant. De aceea va propunem cateva metode naturiste incercate de femei, metode care au dat rezultate atat in privinta cresterii parului cat si in regenerarea si indesirea lui.
Tratamente naturiste pentru cresterea si indesirea parului
Tratament simplu cu ulei de ricin - Datorita ingredientelor sale acest ulei stimuleaza regenerarea si cresterea parului, precum si fortificarea firului de par. Se recomanda masarea parului in fiecare seara, timp de 5-10 minute, apoi clatirea parului cu putin sampon si apa din abundenta.
Fiertura de brusture – Se fierb 4-5 linguri de radacina de brusture intr-un litru de apa, se da un clocot si apoi se lasa fiertura la racit pana devine calduta. Se spala parul cu aceasta si se maseaza intens la radacina. Pentru efecte foarte bune contra caderii parului puteti pune in apa si urzici (frunze sau sub forma de plicuri de ceai) si masati parul cu fiertura obtinuta.
Reteta 1 pentru par: aveti nevoie de -2-3 catei de usturoi pisati bine, 3 lingurite de miere de albine, o lingura de ulei de ricin, 3 galbenusuri de ou si 5 lingurite de ulei de masline. Se amesteca toate ingredientele pana cand obtineti un continut omogen. Se aplica masca pe parul uscat si se maseaza timp de 5-10 minute scalpul si radacina firelor de par. Se acopera apoi capul cu un prosop caldut si se sta cu masca timp de o ora. La final va spalati parul cu putin sampon hidratant si apa din abundenta. Aceasta masca se recomanda o data pe saptamana, iar in cazurile grave de cadere a parului de 3 ori pe saptamana, asociind si tratamentul cu ulei de ricin.
-2-Retetea 2 pentru par frumos: 3 lingurite de piper iute macinat, un galbenus de ou si 0,5l de coniac. Se amesteca ingredientele si se lasa la rece si intuneric pentru macerat timp de o luna. Apoi cu tinctura obtinuta se maseaza in fiecare seara scalpul timp de 5-10 minute.
Masaj cu ulei de masline. Uleiul de masline este intens utilizat in cosmetica pentru ingrijirea pielii scalpului si prevenirea caderii parului. Uleiul de masline provine doar de la fructele verzi, iar culoarea, consistenta si mirosul variaza in functie de clima, de soiul maslinului etc. El contine vitamine ca A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati, saturati, , trigliceride, etc. fiind ideal pentru ingrijirea parului, unghiilor si pielii. Se recomanda amestecul a 3 linguri de ulei de masline cu galbenusul unui ou, 3 linguri de miere si zeama de la o lamaie, 10 picaturi de vitamina A uleioasa si o fiola de vitamina E. Puteti adauga si o lingura de ulei de ricin, obtinand una dintre cele mai eficiente masti pentru regenerarea si cresterea parului. Aceasta se aplica pe par si la radacina, se maseaza timp de 5 minute pentru stimularea circulatiei pielii capului (trebuie sa se inroseasca) facilitand absorbtia substantelor hranitoare din masca si hranirea radacinii firului de par, aceasta devenind sanatoasa si puternica. Masca se pastreaza timp de o ora, apoi se spala parul cu sampon si apa din abundenta.
Va asteptam sa ne dezvaluiti si alte retete reusite pentru cresterea parului sau alte afectiuni ale acesteia mai jos, in rubrica de comentarii, sau pe Forumul Healthy.
-3-Reteta 1. ARDEI IUTE :
tinctura, in alcool 70°-90° din 200 g fructe uscate (ardei uscat) sau 300 g fructe verzi (ardei verde) aflate spre maturizarea fiziologica (inrosire). Ardeiul se taie foarte marunt sau se macina intr-o rasnita daca este bine uscat; se introduce Intr-o sticla de 500 ml inchisa la culoare si se toarna alcoolul care trebuie sa-l acopere cu aproximativ 5-6 cm peste nivelul lui; se astupa cu dop si se lasa la macerat zece zile ; zilnic sticla se agita pentru uniformizarea concentratiei.
Variante de tratament:
a) Inainte de spalat se fac frectii energice la radacina parului pe intreaga suprafata a capului, mai ales in zonele unde a inceput caderea lui sau unde a cazut; dupa 15-30 de minute se spala capul cu apa calda si sapun tinand bine ochii inchisi; se clateste bine cu apa calda si se sterge cu un prosop curat;
b) se spala parul cu apa calda si sapun ; se sterge bine cu un prosop ; se aplica tinctura la radacina parului folosind un tampon cu vata si se maseaza; dupa 15-30 minute se spala capul cu apa calda tinand ochii inchisi. In ambele cazuri pielea capului se inroseste si se simte o caldura deosebita. Tratamentul se face de una-doua ori pe saptamana timp de mai multe luni. Combate caderea parului si stimuleaza cresterea lui.
Reteta 2. BRUSTUR :
a) decoct din 25 g radacina de brustur la un litru de apa sau 2-3 linguri radacina maruntita la o jumatate litru de apa ; se fierb 20-30 minute la foc moale ; vasul se lasa acoperit 30 minute ; se strecoara ; se fac frectii pe pielea capului dupa ce in prealabil a fost spalata cu apa calda si sapun ;
b) decoct din 3-4 linguri radacina de brustur pulbere, 3-4 linguri frunze de mesteacan maruntite si o lingura de otet la un litru de apa ; se fierb 20 minute ; se ia de pe foc si se lasa decoctul acoperit 30 minute pentru a se raci; se strecoara ; se fac frectii locale dupa ce in prealabil pielea capului a fost spalata cu apa calda si sapun. Previne caderea parului si ii stimuleaza cresterea. Combate seboreea si matreata.
Reteta 3. CEAPA :
a) macerat din 3 bulbi de ceapa In 500 ml de rom; se curata ceapa ; se taie in bucati mici; fragmentele obtinute se pun intr-o sticla de un litru; se toarna romul si se astupa cu un dop; se lasa 24-48 de ore ; st strecoara; cu extractul obtinut se tamponeaza radacina parului si se maseaza;
b) infuzie din 5 bulbi mai mari de ceapa se curata ; se taie In fragmente mici; se toarna peste fragmentele obtinute un litru de apa clocotita si se lasa acoperit vasu 30 de minute ; se strecoara ; se aplica cataplasme calde pe pielea capului timp de 30-40 de minute. Previne caderea parului.
Reteta 4. DRETE :
decoct din 100 g planta uscata sau 200 g planta proaspati la un litru de apa ; se fierbe 10-15 minute la un foc domol; se da la o parte de pe foc si se acopera vasul 20 de minute ; se strecoara ; se fac spalaturi pe cap sau si tamponeaza radacina parului. Procedeul se aplica In cosmetica populara pentn stimularea cresterii parului si oprirea caderii lui.
Reteta 5. IARBA MARE :
decoct, din 8 linguri radacina uscata si maruntita la un litru de apa ; se fierb 15-20 minute ; se acopera si se lasa 30 de minute la racit; se strecoara ; se spala parul o data pe saptamana. Impiedica caderea parului si stimuleaza cresterea lui.
Reteta 6. IENUPAR:
a) tinctura din 10 g globule uscate la 100 ml alcool concentrat (90°); glabulele se introduc intr-o sticla si se toarna alcoolul; se astupa si se lasa 10 zile la macerat, agitandu-se din cand In cand pentru uniformizarea concentratiei; cu tinctura obtinuta se tamponeaza radacina parului pe Intreaga suprafata a capului;
b) macerat in 5 litri de apa rece, a 5 linguri glabule de ienupar, 5 linguri flori uscate si maruntite de coada soricelului, 5 linguri flori de rozmarin; se lasa timp de 24-48 de ore ; se strecoara; cu solutia obtinuta se frictioneaza usor radacina parului de pe cap. In ambele cazuri tratamentul Intareste radacina parului si previne caderea lui.
Reteta 7. LEVANTICA :
tinctura din un pumn flori proaspete la un litru de alcool de 70° ; se lasa la temperatura camerei 14-15 zile ; din cand In cand sticla se agita pentru uniformizarea concentratiei; cu tinctura obtinuta se maseaza usor radacina firelor de par folosindu-se un tampon de vata.
Reteta 8. MAGHIRAN :
infuzie din 20 g frunze, flori si tulpini uscate peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa 40 de minute ; se strecoara ; se spala parul cu apa si sapun, apoi se freaca pielea capului cu solutia obtinuta. Revitalizeaza parul.
Reteta 9. MASLIN :
uleiul de maslin este folosit la frictionarea usoara a pielii capului timp de 10 zile. Procedeul se aplica seara. In timpul noptii capul se acopera cu o basma sau cu un fes. Efect bun contra caderii parului.
Reteta 10. MESTEACAN :
a) infuzie din 2-3 linguri de frunze uscate si maruntite peste care se toarna 500 ml apa clocotita; se lasa vasul acoperit 30-40 de minute ; se strecoara si se frictioneaza puternic pielea capului; dupa uscarea parului se aplica la radacina un periat de 5 minute, de doua ori pe zi;
b) seva mesteacanului este folosita la ungerea capului pentru cresterea parului. Efect tonifiant.
Reteta 11. MUTATOARE :
alifie pregatita din parti egale radacina rasa si untura proaspata; se amesteca bine ; se unge bine radacina parului pe Intreaga suprafata a capului. Combate chelia (alopecia, calvitia).
Reteta 12. NASTRUREL:
a) infuzie din un pumn planta proaspata taiata marunt peste care se toarna 500 ml apa clocotita; se lasa acoperita 40 de minute ; se strecoara si se toarna in apa de limpezit parul dupa spalare ;
b) suc proaspat, obtinut din planta ; se foloseste sub forma de frictiune In fiecare seara. In ambele cazuri se previne caderea parului.
Reteta 13. NUC :
infuzie din 50 g frunze maruntite peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa acoperita 20-25 de minute ; se strecoara. Cu solutia obtinuta se uda bine parul, dupa ce in prealabil a fost spalat cu sapun si limpezit, intareste radacina firului de par, stimuleaza regenerarea lui si capata reflexe brune.
Reteta 14. PEDICUTA :
a) tinctura din doua linguri planta uscata si maruntita la 200 ml alcool alb; se introduc Intr-o sticla; se astupa cu dop si se lasa 10 zile la macerat, timp In care sticla se agita din cand In cand pentru unift mizarea concentratiei; cu solutia obtinuta se fac tamponari cu vata la radaci parului;
b) decoct din o mana de pedicuta verde sau uscata maruntita la un litru apa ; se fierb 15-20 de minute la foc moderat; se lasa sa se raceasca pana la cald si se spala capul de mai multe ori In cursul saptamanii. Stimuleaza cresterea parului.
Reteta 15. ROSTOPASCA :
decoct si alifie ; alifia se prepara din 6 g suc planta, sapun alb si unguent camforat; infuzie din 10 g planta uscata si marunt peste care se toarna un litru de apa clocotita; se acopera si se lasa 12 ore ; strecoara si se poate folosi. Tratamentul consta In tunderea parului. Se spala bi capul cu apa calda si sapun si se sterge cu un prosop; se pun timp de 6-8 mim comprese cu solutia obtinuta prin infuzie si apoi se aplica alifia dupa care frictioneaza bine. Combate chelia.
Reteta 16. ROZMARIN :
infuzie din 50 g frunze peste care se toarna 500 apa clocotita ; se acopera si se lasa 25-30 de minute ; se strecoara si se spala caj fara a folosi sapunul. Combate matreata si stimuleaza cresterea parului.
Reteta 17. SALVIE :
a) tinctura din frunze uscate, In 10 ori aceeasi cantit de alcool de 60-70° ; se introduc Intr-o sticla; se astupa cu dop si se Iasa macerat 10-15 zile, timp In care se agita de mai multe ori pentru uniformizai concentratiei; se fac frectii pe pielea capului ;
b) infuzie din 5 g frunze uscate peste care se toarna 100 ml apa clocotita ; se acopera 20 de minute ; se strecoi si se fac frectii dupa care se aplica comprese. Impiedica caderea parului Intareste radacina.
Reteta 18. SPORICI :
decoct din 1-2 linguri de planta maruntita la o cana apa (250 ml) ; se fierb 5 minute ; se ia vasul de pe foc si se acopera 15-20 minute ; se strecoara si se spala capul, cu masarea usoara a pielii. Comb instalarea cheliei.
Reteta 19. STEJAR :
decoct din 4 lingurite cu pulbere de scoarta la o cana apa (250 ml); se fierb 5 minute ; se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pana caldut; se tamponeaza radacina parului pe Intreaga suprafata a capului. Decoctul poate fi folosit si la spalarea capului de doua ori pe saptamana. Previne cade parului.
Reteta 20. STRAJNIC :
infuzie din 10 g planta peste care se toarna 100 apa clocotita; se lasa vasul acoperit 25-30 de minute; se strecoara si se frictiuni pe intreaga piele a capului. Previne caderea parului.
Reteta 21. TEI ARGINTIU :
tinctura din 10 g flori peste care se toa 100 ml alcool de 70° ; se lasa la macerat 10 zile. Sticla se agita zilnic pen uniformizarea concentratiei. Se strecoara Intr-o sticla Inchisa la culoare si astupa cu dop. Cu tinctura obtinuta se freaca radacina parului cu un tampon vata. Stimuleaza cresterea parului. In acest scop pot fi folosite si florile de pucios, si tei cu frunza mare.
Reteta 22. TINTAURA :
decoct din 50-60 g pulbere planta sau planta uscata maruntita la un litru de apa ; se fierb 30 de minute ; se lasa la racit pana la cald se strecoara si se fac bai locale, masand usor radacina firelor de par. Combate seboreea si regenereaza parul.
Reteta 23. URZICA:
a) infuzie din 40-50 g frunze maruntite peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa vasul acoperit 30 de minute ; se strecoara si se face baie la cap ;
b) decoct din 250 g radacini, tulpini si frunze la 5 litri de apa ; se lasa la fiert 30 de minute ; se lasa la racit pana la caldut; se strecoara ; se clateste bine parul cu masaj usor de piele, dupa ce el a fost spalat cu apa calda si sapun ;
c) infuzie din 6 litri dintr-un amestec de parti egale frunze de urzica, radacini de brusture, frunze de mesteacan, flori de lavanda, conuri de hamei, peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se mai clocoteste totul 1-2 minute ; se lasa la racit pana la caldut; se strecoara si se spala capul masand bine pielea ;
d) tinctura din 10 g frunze uscate si maruntite la 300 g alcool de 70° ; se introduc Intr-o sticla care se astupa cu dop ; se lasa 15 zile la soare sau iarna se tine In casa la caldura ; se agita din cand In cand pentru uniformizarea concentratiei; se strecoara In sticle Inchise la culoare ; din acest extract se pun 3-4 linguri la o cana cu apa calduta (250 ml) si se maseaza radacina parului. Tonifiaza parul, combate matreata, seboreea, previne alopecia (chelia).
Sper sa iti foloseasca
Cu ulei de ricin sau este la gerovital ceva cu petrol nu mai stiu exact cum ii zice dar cel cu ulei de ricin e cel mai bun iti spun din propie experienta:*
Paiii` petroloul am auzzit ca e cel mai bun iti si crestee paruu` si ti.ll si indeasaa
Iti impletesti parul seara in codite si il lasi pana dimineata.nu stiu daca ma crezi dar este adevarat am proprie experienta.si eu am auzit acest lucru si nu am crezut pana nu am facut eu.si m.am convins singura.dar ai grija ca dimineata o sa iti stea foarte cret (asta depinde de tipul parului tau) incearca. daca vrei
Ulei de ricin,cel mai bun si eu il folosesc, il iei de la firma revlon,, putin scumpe dar miraculoase
DaciaRomania întreabă: