| laudima22 a întrebat:

Bună ziua, de fiecare dată când merg să îmi cumpăr ceva de îmbrăcat sunt greu de decis. 1.80 și 68/69 kg pe acolo. Dar nu cred că e vorba de greutate, dacă ești gras dacă ești slab. Îmi place in magazin probez, totul în regulă iar când ajung acasă nu îmi mai convine cum îmi vin. De ce? Acum nu mai e după mărimi, cu M S XL etc. cum fac să îmi găsesc haine pe măsura și mărimea corpului meu. De fiecare data am problema asta. Mersi!

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Sunt doua solutii:
- exista in oraselul meu (foarte mic. Sub 18.000 de locuitori) un magazin care iti face la comanda avand o croitorie in spate dar in alta localitate. Mergi la ei, iti iau masura si apoi iti aduc ce vrei dupa o poza;
-alta solutie (este si la noi) mergi cu material la o croitorie sau alegi unul din materialele lor. Ai avantajul ca iti fac si probe.
Totusi, daca le probezi in magazin si acasa nu-ti mai plac inseamna ca ai si ceva probleme de perceptie. Asta nu se poate rezolva decat cu voina, sa nu te mai gandesti ca nu-i bine. Nu vreau sa te superi dara asta are o denumire: "fite".

| Freya1 a răspuns:

Vezi acasă o bluza sau un pantalon ce da bine pe tine și iate după mărimea respectiva.
Dar oricum, contează mult și înălțimea, greutatea și forma corpului.Si îți dau și un exemplu.
Eu sunt fata, am 1m50 și 49 de kg.Deci practic și micuța și slabuta.Am forme dar nu au cum sa de-a bine pe mine pantalonii ce dau bine pe o fata de 1m70 spre exemplu și 70 de kg.Lor de obicei la vin blugi pana deasupra de glezna.Eu nici măcar nu prea găsesc blugi pe care sa nu ii duc la croitor sa ii scurteze și stramteze jos.Mai prin câte o pereche ce pentru ele sunt 3 sfert și îmi sunt ok mie dar rar.

Am o cunoștință băiat ce e mai slăbuț și greu de tot găsește haine, si când găsește sunt foarte scumpe după corpul lui.Recent a avut un eveniment și nu i-a venit bine pe el decât un sacou slim și ala cel mai ieftin 400 de lei (singur fără camasa sau altceva).Asa ca a ales varianta sa meargă pe la cât mai multe magazine sa nimerească ceva după el sau sa își facă pe comanda.

| Frank51 a răspuns:

Mai contează și forma corpului.