| Jigokunokishi a întrebat:

Mi-am cumpaat o pereche de pantaloni de piele second de pe net si necumparandu-i noi se vede pe ei ca-s mai vechi. Problema e ca au un miros ciudat, cred ca e mirosul ala de piele veche si nu stiu ce ar trebui sa fac sa scap de miros? Cred ca nu se pot spala, nu? Am citit ca trebuiesc bagati in congelator. Ma puteti ajuta?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Curata-i cu o carpa udata cu otet de mere. Mai este o solutie: in prealabil ii pui cateva zile la uscat, la aer. Apoi ii pui pe un ziar, presari bicarbonat pe ei si-i bagi intr-o punga din plastic. Ii lasi si acolo o saptamana.

| Jigokunokishi explică (pentru Salontanul):

Atat pe interior cat si pe exterior? Intrebare valabila atat la faza cu otetul cat si la bicarbonat.

| Salontanul a răspuns (pentru Jigokunokishi):

Da. Atat pe interior cat si pe exterior. S-ar putea sa fie nevoie sa mai repeti operatia.

| Jigokunokishi explică (pentru Salontanul):

Si ceva pentru dezinfectare ati putea sa-mi recomandati? Sau ajunge doar otetul?

| Salontanul a răspuns (pentru Jigokunokishi):

Otetul fiind acid omoara microbii.

9 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Le poti spala in apa fiarta ca sa le dezinfectezi cu detergent.
Poti folosi si ceva balsam de haine, poate mai estompeaza mirosul.

| Violleta2022 a răspuns:

Du-i la curatatoria chimica, stiu ei cum sa-i curete.
Oricum trebuiesc dezintefactati, sa nu iei vreo boala de piele.

| Jigokunokishi explică (pentru Violleta2022):

Da, dar nu cred ca este asa ceva in zona in care locuiesc, nici in orasele apropiate. Nu stiti cum as putea sa-i dezinfectez acasa?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Jigokunokishi):

Mai poti intreba la atelierele de reparatii a hainilor si gentilor din piele.
Stiu ca sunt si curatatorii chimce care fac asta, dar pana nu intrebi, nu ai de unde sa stii.
Tu nu poti sa-l cureti acasa, pentru ca este piele si se curata diferit, cu substante chimice pe care tu nu le ai.

| MaryDM a răspuns:

Buna ai putea incerca cu bicarbonat, pudra de talc sau daca mirosul inca persista cu otet (inmoi o soseta in otet si o pui in pantofi si apropo pantofii lasa-i intr-un loc bine aerisit ). Sper ca te-am ajutat.