E vorba de cum vad părinții noștri...
Cunosc. Am avut copii care mergeau la scoala. Si acum se imbraca decent la varsta lor.
Cred ca ar fi indicat sa incepem prin a ne gandi la motivul pentru care oamenii, indiferent de varsta, aleg o tinuta indecenta. Din punctul meu de vedere, motivul principal este sa atraga atentia din punct de vedere sexual, fie ca o fac in mod constient sau inconstient. Sexualitatea este o parte din fiecare si isi are ranadicinile adanc infipte in partea noastra primara. "Defilarea" in mod indecent pentru a atrage atentia posibililor parteneri se regaseste la toate speciile si a asigurat de milioane de ani perpetuarea acestora. Este perfect normala si naturala.
Totusi, fiind animale rationale, trebuie sa tinem cont de context si de faptul ca nu ne putem alege asupra cui sa aiba efecte si asupra cui sa nu. E indiscutabil faptul ca un profesor trebuie sa fie in stare sa isi controleze instinctele si sa faca distinctie intre elevi si oamenii din afara mediului profesional, dar si ei sunt oameni si sunt afectati intr-un fel sau altul de tot ce ii inconjoara. Nu poti sa te duci la teatru, sa stai in primul rand si sa lingi o lamaie in timp ce actorii aia se chinuie sa vorbeasca in timp ce saliveaza. De fapt, poti, dar nu asta e motivul pentru care te duci la teatru. Nu iti bati joc de munca oamenilor, mai ales cand ei sunt acolo pentru tine, sa te ajute si le multumesti prin a-i respecta si a le respecta munca indiferent daca vrei sa inveti ceva din ce iti ofera sau nu.
Prin urmare, scopul tau pentru care mergi la scoala, ca fiinta rationala, nu e imperecherea pentru perpetuarea speciei. Inmultirea o fac la matematica, dar sub alta forma. Si tinuta nu se rezuma doar la vestimentatie, ci si la atitudine, comportament.
Pentru mine, tinuta decenta inseamna non-sexuala.
A, ca sunt inca multi oameni ingusti la minte pentru care indecenta include si rebeliunea care poate fi exprimata prin pierce-uri, tatuaje, par vopsit, etc., aia e alta treaba. Mai dureaza pana evoluam toti. Rebeliunea, mai ales in randul tinerilor, e perfect normala si e o consecinta naturala la sistemul care ne este impus, dar asta e o alta discutie.
Eu as zice o camasa/bluza/tricou plus pantaloni sau fusta, toate in culori neutre gen alb, negru, albastru inchis, maro etc.
Am vazut la unele scoli din strainatate nu de la noi, ca fetele au uniforma cu fusta scurta. Pai daca iti iei fusta scurta ce rost mai are uniforma ca mi se pare mai indecent sa iti iei o fusta scurta de ti se vad chilotii.
Eu la liceu aveam ca uniforma tricou/bluza alba sau neagra. Mi se parea ok. Asa nu mai vin toti elevii sa se dea in stamba cu ce haine scumpe au, macar in incinta scolii sa fie toti la acelasi nivel
Eu am avut ceva de genul: https://www.stalbans-pontypool.org.uk/......-girls.jpg
Wow, ți-a plăcut?
Da, extrem de mult. Pentru mine a fost o plăcere să mă îmbrac așa zilnic, la fel și pentru părinții mei. Inclusiv acum îmi mai port uniforma câteodată, până nu îmi vine mică
Salut!
Pentru mama, o tinuta decenta a elevului ar fi cam tot ce e permis in uniforma scolii mele, adica:
1) O camasa cu pantaloni (sau ceva in stilul asta: https://asset1.cxnmarksandspencer.com/......_Y0_X_EC_2 ).
2) Un tricou polo si niste pantaloni lungi (cu o bluza peste daca este racoare)
3) In cazul in care avem sport, o tinuta adecvata (adicahaine comode, precum un hanorac sau un trening)
Zi frumoasa!
Daria întreabă: