Greutatea de acum este potrivita pnetru inaltimea ta. Daca vrei sa scapi de grasime, poti sa te apuci de exercitii simple, acasa:
http://www.youtube.com/watch?v=JZ5xmYUiwu8
Sau poti iesi in fiecare seara sa dai 5 ture in jurul unui stadion/ in jurul cartierului/ orasului.
Greutatea normala ar fi cea de 60 de kg, asa zice toata lumea ca trebuie sa ai cu 10 mai putin decat inaltimea dar cred ca e o prostie cel mai bine e sa te simti tu bine in pielea ta. daca vrei sa slabesti lasa deoparte cartofii prajiti si carnea de porc si mananca legume, fructe si in fiecare zi fa miscare cel putin jumate de ora
E recomandat sa bei 2 litri de lichide pe zi, pentru ca elimina grasimile din corp.In plus, apa mai anihileaza din pofta de mancare.
In primul rand, daca ai 1m 70cm, greutatea ta ar trebui sa fie cam de 60 kg (cm-10=greutate optima).
In al doilea rand pentru. a slabi ai nevoie de foarte mult sport. Daca te tii nemancata iti faci numai rau si nu vei slabi niciodata. Bunica mea, in tinerete, a facut aceasta greseala: a slabit cu ajutorul curelor stricte si leacurilor minune pentru. perioade scurte de timp; acum are in jur de 150 kg si nu mai poate slabi; in plus are mari probleme cu sanatatea! Deci nu exagera!
Recaritulam:
1) fa sport cel putin o jumatate de ora pe zi;
2)mananca mancare sanatoasa;
3)consuma grasimi sanatoase
4)nu te scula niciodata satula ce la masa;
5)cantarul nu te prea ajuta, dar daca chiar vrei, cantareste-te dimineata, pe stomacul gol si dupa ce ai fost la toaleta, stand relaxata si dreapta;
6) ai grija la tinuta (spatele drept, burta trasa, umerii inapoi, fundul strans); conteaza enorm!;
7)mergi pe scari, mergi pe jos in pas alert (nu alergi, dar nici nu dormi), scoate-ti catelul la plimbare (asta daca ai), danseaza :-)!;
8)fa curatenia de primavara!; crezi sau nu, dar poti arde o groaza de calorii daca aspiri, freci, maturi, speli, ridici, stergi etc.;
9)ca sa nu duci lipsa dulciurilor iti poti ingadui cate o bucata de ciocolata amaruie (75-85%cacao) o data pe zi, cat mai de dimineata, o tableta;
10)nu manca cu trei ore inainte de culcare!
Nu cred ca sunt niste reguli extrem de grele, dar sa nu uiti niciodata doua lucruri:
1)slabeste intr-un mod sanatos!
si
2)daca slabesti in cateva saptamani, cateva saptamini va tine acea silueta, dar daca vei avea rabdare si te vei obisnui sa duci un mod de viata sanatos vei arata minunat chiar si la 100 de ani!
Acum depinde de fiecare. Totusi iti recomand o carte geniala pe care o am si eu si m-a ajutat enorm (http://www.librarie.net/......ob-Greene) si SUCCES! :-)
Diana_Dia_2000 întreabă: