Eu chiar mi-am pastrat mobilul ''clasic'' si inca il folosesc. Evolutia de care spun altii este doar un mod de a-si flutura ego-urile in toate partile, ei se simt protejati de ideea ca urmaresc moda, ca sunt deschisi la minte, le face placere ca vor trece neobservati (cei cu telefoane inteligente arunca niste priviri neanderthaliene asupra celor cu telefoane vechi), purtand o mare povara in buzunarele, dar si creierele lor. De ce? Telefonul este un mijloc de comunicare - mesaje si apeluri, asta era scopul lui practic, de baza. Insa tehnologia avansata i-a facut sa creada pe majoritatea ca au nevoie de jocuri, de Facebook, de mail si alte retele sociale inutile (pentru ca nu ar putea sa isi verifice mail-ul sau Facebook-ul de cateva ori pe zi accesand un PC sau laptop, ar fi prea putin, ca s-ar plictisi si nu ar mai avea la ce sa se gandeasca), hartile de hartie sunt deja un gunoi, tocmai din cauza lor inca se taie copacii (sunt ironica, desigur), caci avem GPS si Google Maps, sa nu mai spun ca fara camera foto frontala pentru ''selfie''-uri am fi devastati! Cum ne mai machiem in oglinda virtuala? Cea reala oricum se sparge mereu si aduce ghinion. Plus ca, in general, mai nou, indivizii simt o nevoie aproape fiziologica de a-si fotogafia mancarea, de a da raportul unde se afla si cum se simt. Oamenii simt o profunda anxietate daca nu au confortul la indemana, in cazul in care se simt prea ''liberi''; ideea de confort insasi s-a schimbat. Daca ma pierd prin Bucuresti, e mai simplu sa accesez Google Maps decat sa ma folosesc de instinct sau sa-ntreb trecatorii despre directii, am mai si socializa cu toate astea, macar 10%.
Dar noua idee de confort a luat amploare - nu a fost impusa, cel putin nu constient. Si toata lumea vrea sa se adapteze, toti vor sa se ''fit in''. Intelegi?
Analizati mai bine ce aplicatii sunt utile in telefonul ala si veti vedea ca cele cu adevarat necesare exista si intr-un telefon vechi. Si e si mai usor de purtat. Chiar e necesar sa vorbesc cu Gica pe Facebook Messenger daca deja il am in agenda si pot sa ii dau un mesaj?
Nuante.
In loc sa avansezi mergi inapoi oamenii vor performanta si telefoane si mai nou niciodata telefon vechi
Sigur, cum o sa fie invadata lumea de terroristi, noi o sa incepem sa folosim telefoane d'alea ca sa nu ne prinda ei pe noi!
Nimeni n-ar face asta, 1 pentru ca nu vor sa para inapoiati si 2 pentru ca un smartphone in ziua de azi e foarte necesar, mai ales daca esti business-man. Nu poti sa-ti iei telefon cu fir dupa tine. Daca la asta te referi prin clasic.
Iti fura mult timp un smart, insa in secolul asta tehnologia este in floare, si va evolua si mai mult cu timpul.
Deci nu mersi.
rr11 întreabă: