| Lioana a întrebat:

Care e cea mai buna crema de față?

11 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Nu exista cea mai buna, tot ce conteaza este sa fie o crema perfecta tenului tau. Iti pot recomanda de la L'Oreal de exemplu, desi tie poate sa-ti faca rau, sa nu-ti priasca, sa nu dea nici un rezultat.
O crema se alege dupa tipul de piele pe care il ai, dupa varsta si problemele pe care le ai de zi cu zi, ingrediente (poate sa contina ceva care sa fi alergica) etc.
Daca ai un ten uscat ori normal alege o crema care hidrateaza pielea, daca ai tenul gras mergi pe una care nu este foarte grasa pentru a nu-ti da aspectul de ten uleios, foarte lucios.
Eu am tenul mixt, pe alocuri gras, pe alocuri uscat-normal. Am folosit o crema pe baza de ceai verde in combinatie cu lemongrass luata de la un magazin bio din Polonia, o firma necunoscuta in Romania. M-am impacat foarte bine si ii duc dorul, caci mi s-a terminat.
Am mai luat una o firma ieftina Today de care nu sunt multumita mai deloc, nu imi hidrateaza destul tenul atunci cand are tendinta de uscare. Si o alta crema de noapte pe baza de icre negre luata de la Avon de care intr-adevar sunt multumita.
Daca ai un ten sensibil iti recomand cele facute bio, mai scumpicele desi efectele sunt pe masura. Nu as putea da un nume de firma, totul tine de factorii de mai sus. Trebuie sa iti gasesti tu crema care intr-adevar ti se potriveste pielii tale.
Este precum o prescriptie medicala, medicul imi da aspirina si eu recomand prietenei mele la fel, desi prietenei mele, apirina nu are nici un efect asupra afectiunii ei, asa ca va lua ceva potrivit acesteia. Asa si tu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cea cu ingrediente benefice, fara iritanti ( alcool, mentol, parfum etc. ) si care se afla intr-un tub sau recipient opac cu capac surub sau cu pompita care nu permite aerului sa intre in recipient. Ingredientele benefice care se afla intr-un recipient de tip borcan sunt distruse in scurt timp, ele sunt instabile in prezenta luminii si a aerului. Daca ai folosi o crema intr-un borcan de fiecare data cand ai lua produs ai contamina crema cu bacteriile care se afla pe degetele tale. Chiar daca tu te-ai spalat pe maini, inevitabil atingi si alte suprafete purtatoare de bacterii.

Si plecand de la un ambalaj corect care ne ajuta sa beneficiem de ingredientele care se afla in el ne indreptam spre anumite particularitati/preferinte. Daca ai tenul mixt/gras vei opta pentru o textura lejera, daca il ai normal sau uscat poti sa optezi pentru o textura mai emolienta sau tot una lejera - e strict o preferinta.

Crema trebuie sa contina antioxidanti (ex : vitamina c, vitamina e, coenzima q10, alpha lipoic acid etc. ), ingrediente care le comunica celulelor pielii sa se comporte cat mai normal dar au si abilitatea de a opri unele substante care le spun celulelor sa se comporte anormal ( ex : ATP, Vitamina A/retinol care are mai multe forme, niacidamida care este o forma de vitamina B3 - aceste ingrediente sunt mai greu tolerate de piele pentru ca sunt ingrediente active si tenul necesita timp ca sa se acomodeze cu ele - o introducere agresiva/brusca a lor poate duce la descuamarea tenului, iritarea si sensibilizarea lui ), anti-iritantii sunt foarte utili mai ales in combinatie cu ingredientele active care sunt foarte benefice pentru tenul nostru ( ex : vitamina c, ceaiul verde, aloe, alantoina etc. ) si ingrediente reparatoare care tin celulele unite si ajuta pielea sa nu ajunga uscata si cu un aspect nesanatos/obosit/tern ( ulei de jojoba, acid hialuronic, licerina, ceramide, amino acizi etc. )

Poti sa iti faci si singura acasa un mixt de uleiuri daca tenul tau le tolereaza.

Uleiuri care contin antioxidanti : argan, avocado, masline, palmier, rodie, migdale dulci, germeni de grau ( are o cantitate mare de vitamina e ), macese, seminte de merisor, samburi de strugure etc.

Uleiuri care contin ingrediente de tip cell communicating : limba mielului ( se gaseste sub denumirea de Borago ), cocaze negre, luminita serii si canepa. Cea mai mare concentratie o are Borago, urmat de uleiul de coacaze negre si tot asa.

Uleiuri care contin anti-iritanti : coacaze negre, borago, in, luminita serii, seminte de bumbac, porumb, nuci de macadamia, boabe de soia, sofranel etc.

Daca ai tenul gras sau preferi uleiurile uscate poti sa folosesti uleiurile cu o concentratie a acidului oleic mai scazuta, printre acestea se numara uleiul de : jojoba, borago, coacaze negre, luminita serii, seminte de bumbac, seminte de merisor, germeni de grau, in, samburi de strugure, macese etc

| Lioana explică (pentru anonim_4396):

Un raspuns foarte complex. Multumesc. Tenul meu e normal (cred). Am pielea foarte fina si foarte alba.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lioana):

Tenul normal este caracterizat de lipsa zonelor grase sau uscate, tenul uscata este cel care se descuameaza/decojeste si parca te strange, tenul gras este cel care are duce lipsa de zone uscate si este gras pe toata suprafata lui ( avand si o cantitate mai mare de sebum ) iar tenul mixt este o combinatie de ten gras ( concentrat mai mult pe zona T ) si ten uscat sau normal in restul zonelor. Tu unde te situezi?

| Lioana explică (pentru anonim_4396):

Normal.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lioana):

Poti sa incerci crema bioderma sensibio light, se absoarbe foarte repede in piele, are o textura lejera, hidrateaza eficient tenul ( eu o folosesc de 3 sau 4 ani laughing ) si seara daca vrei poti sa amesteci o parte de crema cu o parte de ulei ( care consideri tu ca iti e mai util sau poti chiar sa faci un mixt cu uleiuri din fiecare categorie de ingrediente benefice pielii pe care sa-l pui intr-o sticluta inchisa la culoare, dar sa fie o cantitate mica 10-20 de ml, restul uleiurilor le poti pastra la frigider ca sa nu rancezeasca ) ca sa aduci mai multe ingrediente benefice tenului. Eu o mai amestecam cu ulei de migdale dulci si tenul era mult mai luminos a doua zi.

| xCeline a răspuns:

Ieftina si buna e cea de la elmiplant cu acid acetilsalicilic. Are efect de matifiere, minimizeaza porii dilatati si elimina imperfectiunile. Eu o am si o folosesc ca baza de machiaj si e perfecta, costa undeva la 12-15 lei, inainte de asta am folosit gerovital tot asa cu efect de matifiere ca am un ten care se ingrasa in zona T. Si aceea a fost buna. Cremele de ti le-am prezentat sunt pentru persoane cu varsta de pana la 25 de ani, peste nu stiu ce sa-ti recomand. happy

| Adry05 a răspuns (pentru xCeline):

Subscriu. Si eu folosesc acum Elmiplant atat pentru crema de zi cat si cea de noapte si-mi place aspectul pielii. E usoara, nu simt de parca as avea un strat de ulei pe fata. Inainte am folosit si de la Gerovital, si m-a facut s-o recumpar.
Nu recomand Bioten, e groaznica, sau cremele de fata de la Avon (cele sub 50 lei )

| Frumusica69 a răspuns:

Nu pot sa iti recomand o crema de fata buna pentru suntem diferiti la ten. Cel mai bine ar fi sa iti cumperi tu o crema de fata in functie de tipul tau de ten si in functie de nevoile acestuia. Eu iti pot recomanda un site foarte bun care ofera si cod transport gratuit notino: https://kupoane.ro/store/notino/.

| Nectarios a răspuns:

Fă-ti singură crema; combină crema clasică Doina cu ulei esențial de cătină, 20-30 picături!

| ANALESCOK a răspuns:

EU folosesc crema GERECOSEN.
Foarte buna.Ti-as recomandaua ce cea mai mare placere

Întrebări similare