| Marynna a întrebat:

Care e diferenta dintre NUANTATOR si VOPSEA PERMANENTA?
stiu ca nuantatorul nu schimba asa bine culoarea parului ca vopseaua, eu ma refer la substantele chimice.Cam cat dureaza culoarea nuantatorului? fundita

Răspuns Câştigător
| Georgiana_1584 a răspuns:

Vopselele de par se gasesc in diferite forme: sampon cu nuantator, vopsea semipermanenta si vopsea de par permanenta. Se deosebesc intre ele prin continutul sau lipsa de amoniac si perhidrol din compozitie. Aceste doua substante sunt cele care, in principiu, dauneaza cel mai mult firului de par si scalpului. Astazi, totusi, o mare parte din vopselele de par sunt concepute special pentru a proteja parul si a-i conferi stralucire, fara sa apara tern sau prea uscat.
Samponul cu nuantator este o varianta delicata de vopsire si mai ales de imbogatire a culorii parului. Puteti da mai multa stralucire si intensitate culorii naturale. Pentru ca nu contine amoniac si perhidrol, vopseaua nu patrunde in firul de par si nu rezista la mai mult de cateva spalari, in principiu 6 sau 8. Dezavantajul samponului nuantator este ca nuanta poate curge ori de cate ori parul este ud sau umed si nu poate deschide parul inchis la culoare. In schimb, poate fi spalata in mod uniform, fara ca parul ca sufere din cauza agresiunii chimice.
Vopseaua semi-permanenta are mult mai multe avantaje. Desi este aproape la fel de inofensiva din punct de vedere chimic (nu contine substante care sa patrunda profund in firul de par si sa nu poate fi indepartata cu usurinta), vopseaua semi-permanenta acopera bine firele albe, nu curge si, desi nu rezista prea mult, poate deschide culoarea parului cu doua-trei tonuri, asa incat este preferata de cei care nu doresc o schimbare pentru mult timp sau care se plictisesc repede de nuantele obtinute.
Vopseaua permanenta contine cantitati de amoniac si perhidrol in dozaje diferite, insa tocmai acest lucru face ca vopseaua sa reziste si sa patrunda in firul de par, putand deschide culoarea parului si putand acoperi foarte bine firele de par albe. Vopseaua permanenta este indicata celor care doresc o schimbare pentru mai mult timp, insa, in acest caz, sunt necesare si produse speciale pentru mentinerea culorii si pentru protectia firului de par. Totusi, la alegerea unei vopsele permanente, trebuie sa stiti ca uneori pigmentul ales se poate combina cu nuanta dumneavostra naturala, ducand la rezultate imprevizibile. De aceea este bine sa cereti sfaturi de la profesionisti pentru alegerea culorii sau sa incercati sa anticipati cat mai exact nuanta care va rezulta pe parul dumneavostra. In orice caz, pentru un par mai inchis la culoare, vopseaua permanenta deschisa nu va iesi intotdeauna la fel ca pe ambalajul cutiei. Daca doriti sa va deschideti nuanta naturala cu cel putin doua tonuri, puteti alege o vopsea permanenta mai deschisa, insa rezultatul nu va fi uniform (parul natural poate fi decolorat pe anumite portiuni din cauza soarelui, astfel incat pot exista surprize).
Paleta de culori se diversifica de la sezon la sezon, noi tehnologii promit o mentinere cat mai uniforma si mai intensa a culorii pe par. Evident, adaptate fiecarui tip de ten si culoare a ochilor. De la blond platinat, nordic, foarte deschis sau luminos si pana la brunet cu nuante albastrui, puteti opta pentru orice culoare, cu mentiunea ca aceasta sa se armonizeze cu fizionomia si atitudinea dumneavoastra.
In general, principalul criteriu de alegere a vopselii de par este reprezentat de ten. Acesta se incadreaza in doua categorii: cald sau rece. Tenul "rece" este caracterizat de nuantele deschise ale pielii (cu o tenta rozalie in obraji) sau palide (dar nu terne). Venele de la incheitura mainii sunt albastrui. Persoanele cu ten rece au de regula ochi albastri sau cenusii, insa nu sunt excluse si abateri de la regula (ochi negri), desi acestea sunt mai rare. Tenul rece se armonizeaza cu nuante tari, dar nu calde: negru albastrui, negru intens, blond platinat, blond cenusiu sau rosu inchis (violet, cireasa, pruna), dar si saten deschis sau inchis fara reflexe aurii. Orice varietate de culoare care nu contine reflexe aurii sau aramii este foarte potrivita. Se vor evita nuantele calde de saten, castaniul irizat, blondul roscat, nuantele de blond auriu, negrul cu reflexe roscate, roscatul in nuante de cupru, bronz, auriu, mahon.
Tenurile calde sunt caracterizate de nuante deschise, medii sau inchise cu substrat auriu, rosiatic sau galbui. Tenul cald este cel care se bronzeaza usor, care contine melanina in cantitate mai mare si deci protejeaza mai mult impotriva razelor de soare. Brunetele cu ten masliniu, satenele de tip mediteranean, blondele si roscatele cu ochi caprui sunt de obicei posesoarele unui astfel de ten, asa incat ar trebui sa evite folosirea culorilor "reci" si adoptarea celor cu reflexe aurii sau rosiatice. O culoare calda va pune in valoare culoarea tenului specific acestei categorii si poate fi cat de intensa doriti. Tineti cont in primul rand de nuanta naturala a tenului, a sprancenelor si a ochilor si veti putea alege cu usurinta culoarea de par dorita.
Sfaturi Info-ghid:

Chiar daca ati mai folosit vopsea de par, semipermanenta sau permanenta, este bine sa faceti testul de sensibilitate aplicand o cantitate mica pe o portiune din zona urechii, pentru a observa daca nu vor exista neplaceri in timpul vopsitului.