| lumy4u a întrebat:

Care e faza cu 'gena'? de ce sa spunem ca o persoana a carei mama e foarte grasa,va fi si ea automata grasa din cauza genei? adica daca mama acelei persoane probabil nu a facut sport niciodata si a mancat toate prostiile si s-a ingrasat, inseamna ca fiica acesteia daca mananca sanatos si face sport zilnic si are grija de ea, nu poate fii o persoana slaba din cauza genei? mi se pare o aberatie, voi ce credeti?

Răspuns Câştigător
| Laura927 a răspuns:

Buna,eu sunt un exemplu din ce crezi tu ca este o aberatie.
Mama are 40 de ani eu 21.
Mama are undeva la 80 kg eu ma chinui sa nu depasesc 59
Mama are 1.70 m eu 1.62
Nu crezi cat de apropiate ca si forme suntem, cu toate ca eu cantaresc mai putin decat ea, mersul este la fel si constructia corpului este incredibil de asemanatoare, doar la fata nu semanam ft mult.
Ea este o persoana care nu si -a pus problema de kg niciodata si a fost de mica cu kg in plus.
Eu la fel am avut kg in plus cand eram mica acum ma chinui sa nu ma ingras!
Mananc destul de putin pe zi dar cu toate astea fara sport ma ingras, ma fac cat un dovleac in 2 saptamani fara sport.
Eu cred ca este din vina ei, metabolismul pe care il am.
Fac eforturi mari sa nu trec de limita greutati I, nu glumesc.
Nu stiu daca intelegi ce vreau sa iti explic, faptul este ca eu dau vina pe ea pentru metabolismul meu.
Nu cred ca daca facea spot si avea o structura normala a corpului aveam astazi aceasta problema.

3 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

În popor se crede că există boala "glandă". De fapt studiile arată că un efort suficient din partea oricui poate contracara problemele cu tiroida.
http://www.slabsaugras.ro/glanda-tiroida-si-obezitatea-art-3264.html
Prin urmare, nu, nu se transmite genetic. Am sa te rog sa te uiti la asta si ai sa intelegi.
https://www.youtube.com/watch?v=WkOcl2JziD0&list=PL4C2B40CF6BDC4BEA

| mixxjim a răspuns:

Orice caracteristica a noastra este determinata genetic, inclusiv cele care tin de greutate sau de caracter, nu doar culoare parului sau a ochilor. Poate c-ai observat deja ca exista cateva tipuri de persoane, ca aspect fizic, si in general nu prea ai cum evita categoria in care genele familiei te incadreaza. Este posibil sa nu ai neaparat genele mamei, poate sa ai (ne)norocul sa mostenesti din partea tatalui (mamei tatalui). In cazul mentionat de tine nu este vorba doar de aspecte care tin de alimentatie si de sport, genetica este o chestie foarte complexa si aici sunt implicate multe aspecte: tipul de metabolism/tipul arderilor - oricat pare de necrezut, chiar exista persoane care nu reusesc sa slabeasca mare lucru oricat de sanatos ar manca si oricat sport ar face, am vazut cazuri reale, din motive genetice care sunt cumva dincolo de intelegerea noastra imediata sau din cauza unor probleme de sanatate tot mostenite genetic. Poate ai vazut deja genul acela de femei care au picioarele foarte groase, aproape ca nu au gambe, fundul lat, iar in sus sunt foarte-foarte subtiri. Ei bine, astea de exemplu nu pot slabi orice ar face, asa le este constitutia-genetic mostenita. Deci nu e bine sa judeci o persoana mai plinuta/grasa, nu este intotdeauna vorba doar despre alimentatie si sport, din pacate happy

| Roxaname a răspuns:

Nu in toate cazurile de obicei copilul nu va fi gras dar mai sunt cazuri in care copii devin dolofani