cu crema = acelasi rezultat ca si cu lama. firele se ingroasa si cand cresc din nou, vor fi tot mai urate, si mai greu de scos. cel mai bine e cu aparatul sau ceara, depinde ce durere o suporti mai bine.
Din cele ce ai scris aici as zice ciara. dar nici epilarea permanenta as considerao si sfatuio
Eu cred ca epilarea cu aparatul electronic (epilatorul) este mai eficienta. eu una am incercat cu tot ce ai pomenit tu mai sus, dar asta mi s-a parut cea mai durabila ca efect
cel mai bine pentru piele este cu ceara. daca este si calda, va deschide porii si iti va curata si pielea. dupa cativa ani de epilat cu ceara, firele de par se subtiaza si se raresc. daca iti permiti epilarea definitiva, merita incercat! sunt mai multe metode de ep definitiva, in functie de cum arata firele de par (blonde si subtiri sau negre si groase).
Stiai ca daca te epilezi cu aparatulu la axile ai sanse mai mari sa faci cancer la san deoarece aparatul smulge parul...
Jooles, care e explicatia pentru cancerul la san daca te epilezi cu aparat/ceara la axila?
Epilarea chimica
Mai comoda decat epilarea cu ceara sau cu ajutorul aparatelor epilatoare, folosirea cremelor depilatoare are un mare avantaj: acela de a ne scapa de disconfort si de durerea provocata prin smulgere. Dar rezultatul se mentine maxim o saptamana, cremele actionand doar asupra partii de fir de par aflata la suprafata pielii.
Cremele depilatoare aflate la dispozitia noastra in comert sunt compuse de obicei din sulfuri de bariu, strontiu si calciu, care pur si simplu dizolva tija firelor de par. Prin aplicari repetate, depilatoarele chimice incetinesc cresterea parului si ii subtiaza tija.
Dar trebuie aplicate pe o piele intacta, fara nici un fel de leziuni.
Ea insasi poate provoca aparitia iritatiilor daca este mentinuta pe piele mai mult timp decat este prevazut in prospect sau daca nu a fost pastrata corect si s-au degradat substantele din componenta (chiar daca este in termenul de garantie). Dupa indepartarea ei cu ajutorul unei spatule, se clateste foarte bine pielea si se evita contactul cu solutii alcoolice sau sapun. Orice senzatie de usturime sau arsura care apare inainte de timpul considerat optim pentru epilare obliga la indepartarea ei rapida si spalarea zonei cu foarte multa apa.
Epilarea mecanica
Este "subcapitolul" epilarii care se ocupa cu raderea sau smulgerea firelor de par. Aparatul sau lama de ras trebuie sa fie personal si de cea mai buna calitate, iar pielea sa fie pregatita prin aplicarea unei spume speciale sau sapun. Totul trebuie sa fie urmat de o dezinfectare cu o solutie alcoolica slaba si aplicarea unui balsam astringent special. Rade firele de par in sensul cresterii lor, pentru a evita aparitia ulterioara a firelor crescute sub piele.
Daca dorim rezultate mai de durata, se poate alege epilarea cu ceara. Ceara incalzita (la o temperatura suportabila) se aplica pe pielea curata in sensul cresterii firelor de par si se indeparteaza prin smulgere. Amestecul cerii epilatoare se gaseste gata preparat in comert, fie ca este vorba de cutii sau benzi impregnate. Benzile impregnate sunt ceva mai comod de aplicat, trebuie doar sa le incalzesti cateva secunde intre palme, inainte de indepartarea foliei protectoare si lipirea lor pe piele. Se indeparteaza tot in sens contrar cresterii firelor de par.
Epilarea cu zahar este un ritual care merita a fi incercat (produsele de epilare pe baza de zahar se gasesc in comert, de exemplu in magazinele The Body Shop). Singura deosebire fata de epilarea cu ceara consta in... mirosul placut al "cleiului" aplicat pe piele. Dar si in ceea ce priveste smulgerea: pasta calda aplicata pe piele se acopera imediat cu o fasie de panza.
Se asteapta cateva secunde, apoi se smulge cu totul, la fel ca o banda de ceara.
Epilarea prin pensare
Pentru zone mici (mustata, sprancene, fire ramase in urma epilarii axilelor sau inghinal) poti alege epilarea cu ajutorul pensetei.
Se pregateste zona tamponand-o timp de 20 - 30 de secunde cu un cub de gheata - un fel de anestezie a terminatiilor nervoase din piele.
Se dezinfecteaza pielea, apoi se incepe smulgerea firelor de par, respectand un contur deja trasat. Dar pentru ca pielea ramane de obicei usor iritata, cu toate masurile de precautie pe care le-ai lua - trebuie calmata si dezinfectata foarte bine.
De aceea nu este o procedura de efectuat inainte de plecarea la un eveniment sau la plaja! Se foloseste pentru mustata, sprancene sau indepartarea firelor razlete ramase dupa epilarea prin alte metode.
Sistemul a fost pastrat in ceea ce priveste functionarea aparatelor de epilat (din ce in ce mai performante), care au un cap epilator dotat cu multe zeci de pensete speciale, suprafata epilata fiind mult mai mare la o singura trecere a aparatului pe piele.
Este o metoda rapida si cu rezultate durabile - cele 2 saptamani de gratie fara fire de prisos fiind un adevarat avantaj!
Metode alternative
O vizita intr-un centru de dermato-cosmetica ne poate pune la curent cu tehnicile cele mai noi de epilare. Laserul, electrocoagularea si folosirea luminii inalt pulsate sunt din ce in ce mai solicitate de femeia moderna pentru ca au rezultate de foarte lunga durata, de ordinul anilor. Sunt metode care au rezultate durabile in timp, daca avem rabdare sa eliminam toate radacinile firelor de par care ne supara atat de mult. Numarul de sedinte necesare pentru indepartarea lor variaza in functie de densitatea pe centimetru patrat. Costa ceva mai mult decat metodele amintite deja, dar ani de zile dupa terminarea epilarii pielea ramane fara urma de fire de par. Metodele traditionale raman insa cele mai folosite in zilele noastre si pentru ca le consideram mai ieftine - a calculat cineva cat se aduna din epilarile bilunare la cabinetul cosmetic, timp de 10 ani... incluzand si "chinurile" inevitabile?
Putin ajutor
Dupa eplilare se clateste zona si se aplica un balsam special. Pielea se calmeaza rapid si ramane neteda si catifelata. Pentru prelungirea perioadei intre epilari se poate folosi sapunul epilator, o data la una - doua zile, spaland zona pe care o dorim perfect epilata. Spuma obtinuta se mentine 2 - 3 minute, iar apoi se clateste. Sunt indicate si lotiunile care incetinesc cresterea parului, dar ambele tipuri de produse sunt interzise pentru fata.
Eu ma epilez cu aparatul si este excelent, este destul de comod pentru ca nu ma deplasez pana la salon. Am incercat si crema, dar am avut niste iritatii neplacute, ceara necesita mult deranj (la salon sau acasa).
Depinde de bugetul fiecaruia, eu pot spune doar ca epilare cu lama de ras este rapida, ieftina, a doua zi parul nedorit este din nou crescut, iar pielea are si ea de suferit.Crema de ras nu asi recomandao pentru ca contime substanze chimice care nu se elilmina100%de pe piele, rapid si ieftin, parul creste relativ repede. Ceara pentru epilat este eficienta, dar pentru ca se foloseste la temperaturi destul de ridiacate, afecteaza pielea, nu toate firele de par sunt smulse, unele doar se rup.Psta pe baza de ZAHAR este ok, avand aceeasi temperatura cu a corpului, nu afecteaza pielea, parul creste mult mai fin si rar, durerea este mult mai mica decat la epilarea cu ceara, iar in combinatie cu ENZIME eficienza este si mai crescuta.Despre LASER si IPL nu pot spune nimic pentru ca nu cunosc, ceea ce este important, din pacate NU exista epilare definitiva, corpul uman este construit in asa fel sa se regenereze, la fel este si in cazul parului.
Epilarea cu laser. M-am documentat si dupa ce am citit diverse opinii ale clientelor, dar si ale doctorilor, reiese ca epilarea cu laser ar fi cea mai eficienta metoda. Fata de epilarea cu lumina pulsata, sedintele sunt mai putine ca numar, ele functionand mai bine. Singura chestie este ca inainte de tratament nu trebuie sa fii intnens bronzat/a.
Poti lua in considerare epilarea permanenta - ipl (lumina pulsata). Sper sa te ajute http://www.goskin.ro/epilare-definitiva-ipl
AlexandraCretu12 întreabă:
roxyflory întreabă: