Buna!
Si eu am tnul mixt si eu folosesc in zona T( nas, frunte, barbie) ivatherm akne syt care vindeca cosurile, reduce sebumul si matifiaza, iar in zona pometilor vichy aqualia termal care hidrateaza foarte bine zona.
Nu iti usuca excesiv tenul pe vremea asta?
Buna!
Nu, nu am nici o problema.
Cremele de la nivea, olay si farmec sunt foarte bune, le poti incerca cu incredere
Eu folosesc crema de zi de la Yves Rocher si sunt supermultumita, ti-o recomand!
Dimineaţa:
Curăţare – cu un produs solubil în apă destinat tenului mixt. Curăţarea feţei se face cu mişcări blânde circulare, încercaţi să trageţi cât mai puţin de piele. Uscarea se face prin tamponarea feţei cu un prosopel dedicat doar feţei sau prosoape de hârtie.
De ce acest tip de produs este ideal. Listă cu produse de curaţare/demachiere recomandate.
Hidratare – cu un produs cu o textură cât mai lichidă destinat tenului mixt care să conţină SPF. Aplicarea produsului se face prin mişcări blânde de netezire din centrul feței spre urechi și de pe frunte spre linia părului, produsul se aplică şi pe gât dacă nu aveţi un alt produs cu SPF pe care să îl folosiţi pe tot corpul. Dacă doriţi să aplicaţi ulterior machiaj vă puteţi îndrepta spre un produs pentru ten gras care să conţină silicon. În funcţie de anotimp, de factorul de protecţie pe care poate îl are fondul de ten şi de cât de mult staţi în soare, acest factor de protecţie ar trebui să fie cu SPF mai mare sau mai mic.
De ce avem nevoie de protecţie zilnică. Listă cu produse recomandate şi listă cu produse colorate recomandate.
Seara:
Demachiere (în cazul în care aţi avut machiaj în timpul zilei). Alte metode de demachiere.
Curăţare – cu un produs solubil în apă destinat tenului mixt. De data aceasta curăţarea se face în profunzime, dar în acelaşi timp cu mişcări cât se poate de blânde pentru a nu trage pielea. Uscarea se face prin tamponarea feţei cu un prosopel dedicat doar feţei sau prosoape de hârtie.
Exfoliere – cu un produs ce conţine acizi exfolianţi ( pentru tenul mixt cel mai eficient este acidul salicilic BHA). Produsul ce conţine exfolianţi se aplică pe faţa complet uscată (foarte important) în strat subţire şi nu se limpezeşte. Se aşteaptă câteva minute să între în piele înainte de a trece la pasul următor.
Ce trebuie să ştim despre exfoliere şi cu ce putem exfolia pielea. Listă cu produse exfoliante recomandate.
Hidratare- cu un produs pentru ten mixt. Aplicarea se face cu mişcări blânde, de netezire din centrul fetei spre urechi si de pe frunte spre linia parului, acest produs (atenţie: care nu conţine iritanţi) se aplică şi pe conturul ochilor.
Tot ce trebuie să ştim despre hidratare. Produse hidratante recomandate.
Tenul mixt are următoarele caracteristice: frunte, nas şi bărbie (zonă T) acumulează un exces de sebum în timpul zilei iar în restul feţei pielea este normală sau uneori puţin uscată. Dacă între zona T şi restul feţei există diferenţe mari de cantitate de sebum atunci va trebui să trataţi aceste zone diferit. Dacă zona T este puţin grasă şi restul feţei este normală cel mai bine este să folosiţi pe toată faţă produse cu textură uşoară (geluri, loţiuni cât mai lichide) special formulate pentru tenul mixt.
Opţional:
Hidratare (de oricâte ori pe săptămână doriţi, seara) – cu un mix de uleiuri care poate să conţină unul, mai multe sau toate din uleiurile: black currant oil, jojoba oil, borage oil, evening primrose oil, grapeseed oil, hemp seed oil, rose hip oil, sunflower oil, wheat germ oil, pomegranate oil. Acest mix se aplică pe faţă înaintea sau după crema hidratantă cu regula că cel mai lichid produs se aplică primul.
O mască cu argilă verde poate fi benefică pentru tenul mixt şi o puteţi aplica chiar în fiecare dimineaţă doar în zonele unde apare excesul de sebum. Important este ca argila să fie pulbere şi să o preparaţi când o folosiţi.
O dată pe săptămâna puteţi folosi un scrub făcut cu zahăr măcinat şi orice ulei din lista de mai sus.
O dată pe săptămână puteţi aplica o masca hidratantă doar pe zonele de piele uscată (vezi aici)
Important de ştiut în cazul tenului mixt este că pentru a minimiza producţia de sebum sunt trei lucruri pe care trebuie să le faceţi şi anume:
1. Să evitaţi tot ce este iritant deoarece tenul reacţionează la iritanţi producând şi mai mult sebum.
2. Să absorbiţi sebumul cu produse destinate acestui lucru.
3. Să evitaţi produsele care conţin emolienţi, aceştia pot bloca porii tenului mixt în zonele unde el este gras, pori care sunt deja supra saturaţi de sebum.
Înainte de a aborda o schema de tratament vă rog să citiți articolul Produse destinate îngrijirii pielii și integrarea lor în rutina zilnică și toate articolele despre eventualele ingrediente pe care doriți să le folosiți.
Pentru zonele uscate poti folosii unt de shea ( ambalajul trebuie sa fie neaparat din aluminiu ).
" Dacă aveţi tenul mixt cu zone întregi de piele uscată trebuie să vă asiguraţi că produsul de curăţat sau tonerul folosit nu cauzează de fapt această problemă (ingrediente iritante în special alcool). Dacă uscăciunea nu este cauzată de produsele folosite atunci nu aveţi altă opţiune decât să folosiţi un produs emolient pe zonele uscate şi un produs lichid pe zonele grase (cu ingredientele necesare bineînţeles). "
sursa : http://pasagera.ro/ten-gras-mixt-sau-foarte-putin-uscat.html
Cat despre o rutina : http://pasagera.ro/ingrijirea-tenului-mixt-rutina-zilnica.html si poti sa o intrebi mai multe pe Corina.
Multumesc pentru raspunsuri! Eu folosesc argila verde si galbena care sunt f bune, seara folosesc inainte de aplicarea cremei ulei de jojoba iar acum folosesc o crema de la Herbagen cu extract de melc( cea cu ambalajul rosu).Mai folosesc ca masca si mierea aplicata pur si simplu pe fata.
Nu ai pentru ce, eu cu mierea nu prea m-am impacat. :-s
O sa incerc si eu uleiul de jojoba.
Incearca cremele de la Nivea, Avon sau L'oreal.
Dar incearca sa cumperi creme care contin galbenele. Sunt foarte bune pentru orice.