Cu epilatorul te tine mai mult, restul metodelor care sunt nedureroase sau putin dureroase nu ti le recomand pentru ca dupa 2-3 zile deja iti creste parul
Buna!
Epilarea cu ceara are avantajul de a fi cea mai de durata metoda de epilare, intre trei si sase saptamani. In urma utilizarii constante a acestei metode, firele de par sunt mai fine si se raresc, ajungand chiar sa dispara. Dezavantajul acestei metode este ca durerea. De asemenea, metoda este si mai scumpa, pentru ca de cele mai multe ori trebuie sa apelezi la ajutorul unei cosmeticiene. Dintre dezavantaje, mai exista si inflamarea inestetica a foliculilor, dar si cresterea firelor de par sub piele. Daca alegi epilarea cu ceara, nu uita sa-ti exfoliezi pielea inainte cu ajutorul unui scrub delicat. Astfel vei curata stratul de celule moarte de la suprafata pielii, iar firele de par se vor epila mai usor. Dupa epilare este recomandat sa folosesti apa termala, pudra sau o crema hidratanta.
Te pup!
Zona inghinala
Cea mai buna optiune: ceara
Parul din zona inghinala are proprietatea de a fi aspru si subtire, ceea ce il face ideal pentru "tortura": epilarea cu ceara. Avantajul faptului ca firul va fi smuls din radacina este dat de faptul ca in timp, acesta va creste mai subtire.
Sfaturile expertilor:
Indiferent daca ti-ai facut deja o programare la cosmetica sau alegi intimitatea casei tale pentru a te epila cu ceara, asigura-te ca firul de par are o lungime minima de jumatate de centimetru.
Evita expunerea la soare sau la surse de caldura puternice dupa epilarea cu ceara, pentru a preveni iritatiile si a lasa timp pielii sa se recupereze. Prin urmare, nu ai voie sa te expui la soare sau sa faci o escapada la sauna. Interdictia e valabila timp de 24 de ore.
Incearca sa nu folosesti aparatul de ras intre doua epilari cu ceara. Chiar daca este vorba de urgente, trebuie sa faci tot posibilul sa pastrezi o constanta a metodei.
A doua optiune: epilarea cu aparatul de ras
Raderea parului din zona inghinala nu este neaparat cea mai buna solutie, insa este cu siguranta cea mai ieftina, rapida si lipsita de durere.
Daca iti petreci vara la piscina sau pe malul marii, aceasta metoda de epilare iti va permite sa rezolvi rapid problema parului nedorit. Vei salva aspectul estetic, deoarece nu va mai trebui sa astepti musai ca parul sa creasca intre doua sesiuni de epilat.
Sfaturile expertilor:
Inainte de a pune in functiune lama de ras este indicat sa te asiguri ca firul de par s-a inmuiat. Daca esti la dus, aplica intai gelul de dus pe corp pentru a curata pielea si pentru a oferi timp firului de par sa devina mai "prietenos" si sa se "obisnuiasca" cu gandul ca va fi ras.
Nu trebuie sa iti lipseasca crema sau spuma de ras. Si cele sub forma de gel sunt foarte eficiente. Daca nu ai una la indemana, te poti folosi de mici trucuri: apeleaza cu incredere la balsamul de par.
In cazul in care pleci in vacanta si incerci sa iei cat mai putine produse cu tine, poti folosi produse de genul 2 in 1, cum ar fi noul gel de dus de la Nivea, indicat atat pentru curatarea pielii cat si pentru epilarea cu aparatul de ras.
Rade parul in directia lui de crestere, niciodata in sens invers. Vei reduce astfel riscul iritatiilor.
Daca te pregatesti pentru o zi la piscina sau mare, este indicat sa te razi cu o seara inainte pentru a preveni orice reactie cutanata la sare, clor sau soare.
Aplica dupa epilare o lotiune calmanta si racoritoare. Daca nu ai un produs dedicat pentru asta, foloseste balsamul dupa ras al partenerului tau sau o crema pentru copii, deoarece contine mai putin factori iritatori.
Zona axiala
Cea mai buna optiune: epilarea cu aparatul de ras
Parul din zona axiala creste cu o viteza de 50 de ori mai mare decat cel de pe picioare. Avand in vedere si faptul ca obisnuim sa expunem aceasta zona destul de des, epilarea cu aparatul de ras devine cea mai la indemana solutie.
Sfaturile expertilor:
Spala bine zona cu sapun si apa calda pentru a indeparta orice urma de deodorant sau antiperspirant.
Pentru a indeparta chiar si firele de par mai mici si mai incapatanate, ridica bratul cat mai sus deasupra capului si asigura-te ca il tii drept pentru a nu face cute unde se mai pot ascunde fire de par.
In zona subratului, parul este mai rebel, prin urmare, are obiceiul de a creste in mai multe directii. Cea mai buna solutie este un aparat de ras cu mai multe lame, pe care sa il folosesti in toate sensurile.
La final, clateste cu apa rece pentru a inchide porii.
Nu folosi un deodorant sau un antiperspirant imediat dupa ras, deoarece pielea este sensibila si exista posibilitatea ca micile iritatii sa iti creeze o senzatie enervanta de usturime.
A doua optiune: epilarea cu laser
Epilarea cu laser nu este, cu siguranta, cea mai simpla alternativa si nici cea mai lipsita de durere. Poti sa o iei in calcul insa, daca ai o pilozitate crescuta in zona axiala.
Rezultatele nu sunt definitive si nici rapide, dar in timp, o sa observi o rarire considerabila a foliculilor. Primele schimbari apar dupa primele trei sedinte, insa ai nevoie de minim opt pentru a te bucura un timp mai indelungat de rezultate. Numarul de sedinte necesar va fi stabilit exact dupa prima consultatie la cabinetul cosmetic, unde
se va tine cont de suprafata in cauza si de structura firului de par.
Sfaturile expertilor:
Nu este o idee buna sa incepi procedurile chiar inainte de inceperea verii, deoarece pielea ta va deveni mult mai sensibila, iar riscul arsurilor solare sau al depigmentarii pielii este mult mai ridicat.
Pentru cele mai bune rezultate, programeaza-te la un salon specializat in epilare definitiva. Este foarte important ca tehnicianul care va efectua procedura sa aiba cea mai buna pregatire si experienta. Acesta trebuie sa seteze puterea laserului in functie de culoarea pielii, densitatea parului si zona care trebuie tratata.
Si ar mai fii:
Creme depilatoare
Gama largă de creme depilatoare aproape că asigură existenţa uneia potrivite pentru tine. Multe sunt bazate pe substanţe chimice, altele oferă aceleaşi efecte pe bază de plante.
Există şi creme pentru pielea foarte sensibilă, iar după aplicare, părul inestetic dispare de obicei în 10-15 minute, fără nicio durere. Folosirea cremelor depilatoare este cea mai eficientă soluţie pentru momentele în care nu vrei să rişti iritaţii sau tăieturi, cum ar fi într-o vacanţă, pe litoral.
Epilat cu zahăr
O soluţie considerată de multe femei mai bună decât epilarea cu ceară, epilatul cu zahăr este o metodă orientală folosită de sute de ani. Un amestec încălzit de zahăr, suc de lămâie şi apă este întins pe piele ca şi ceara, însă această metodă este lăudată ca fiind mai puţin dureroasă decât cea pe bază de ceară.
Un alt avantaj al epilatului cu zahăr este faptul că poate fi mai rapid, iar toate rezidurile sunt solubile şi usor de curăţat.
Epilat prin electroliză
Poate cel mai dureros proces dintre soluţiile permanente, epilatul prin electroliză este recomandat în special pentru părul nedorit de pe faţă.
Pentru zonele intime, această procedură este prea dureroasă pentru mulţi. Electroliza necesită şi un număr ridicat de şedinţe de tratament, iar efectele pe termen lung nu sunt întotdeauna garantate. Rădăcina fiecărui fir de păr este ucisă de curentul electric, însă, uneori, acestea pur şi simplu se regenerează în timp.
Epilat cu IPL
O metodă tot mai răspândită în saloanele cosmetice este epilatul cu IPL (lumină intens pulsată). Acesta este mai ieftin ca epilarea definitivă cu laser, însă nu poate promite întotdeauna aceleaşi rezultate.
Epilatul cvasidefinitiv cu IPL necesită şedinţe multiple, repetate la aproximativ 6 săptămâni şi, spre deosebire de cel prin electroliză, este mult mai puţin dureros. Cu acest tratament sunt distruse, în general, doar firele de păr groase şi pigmentate.
Epilat cu laser
Poate fi un procedeu costisitor şi îndelungat, însă epilatul cu laser este considerat de multe femei cel mai eficient mod de a rezolva problema părului inestetic pe termen lung.
Acest procedeu produce iritaţii foarte rar, însă pentru a funcţiona este important ca firele de păr să fie lăsate să crească, lucru dificil atunci când părul nedorit se află pe faţă.
Tratamentele cu laser pentru epilare definitivă sunt realizate doar de personal specializat care a beneficiat de pregătire medicală, pentru a preveni orice complicaţie, şi sunt şi cele mai scumpe din top...
Eu pe maini si picioare ma epilze cu epilatorul electric iar in zona inghinala poti incerca cu crema. Am auzit ca si epilatul cu ceara dureaza insa nu am incercat!
Eu o sa fie mai scurta si o sa iti recomant ceara pentru ca e rapida, foarte putin dureroasa si mai ales te tine mult. Poti sa te faci singura acasa daca stii sau sa mergi la salon pentru ca nu este scumpa. Daca mai ai intrebari iti raspund cu placere.
Daca folosesc benzi de la veet, e bine?