Care sunt cele mai daunatoare ingrediente din produsele cosmetice?

Care sunt cele mai daunatoare ingrediente din produsele cosmetice?
Toate produsele cosmetice care vin in contact cu pielea noastra contin ingrediente care mai apoi sunt distribuite in tot corpul,iar majoritatea produselor cosmetice contin multe ingrediente chimice daunatoare,pentru a ieftini costurile de productie si pentru a mari termenul de valabilitate.
 
Este exact aceeasi poveste ca si in cazul mancarii: mananci sanatos,ai artere curate, esti slab si ai mai putine probleme cu inima, circulatia etc .La fel si aceste cosmetice, prin ingredientele continute ne pot aduce in pragul unor boli foarte grave,gen cancer, alergii puternice. Iata-le pe cele mai periculoase:
 
Parabenii sunt compusi sintetici ce se gasesc in majoritatea produselor cosmetice.
Studiile clinice au gasit aceste substante in tumorile canceroase extirpate din sani, iar medicii recomand utilizarea deodorantelor si lotiunilor de corp care nu contin parabeni, pentru ca zona axilei si a sanilor este foarte sensibila, pielea fiind foarte permeabila.
 
SLS,SLES-lauril sulfat de sodiu este substanta care produce spuma in sampoane, geluri de dus etc. Aceasta substanta irita pielea, impiedica cresterea fiului de par (chiar daca e continuta de sampon). Preluat din produse cosmetice se poate depune pe organe si afecteaza sistemul imunitar.
 
PARFUMUL , substanta responsabila de mirosul placut al produsului cosmetic, este de sinteza chimica, fiind responsabil pentru alergii grave si neurotoxicitate.
 
PLUMBUL - 61% din rujuri contin plumb,iar amuzant este ca brand-uri mai ieftine, ca Revlon, nu au plumb, iar rujurile Dior contin o concentratie mare de plumb.
Conform studiilor clinice, plumbul este responsabil de infertilitate, avort spontan si altele. In cazul folosirii de catre femeile insarcinate, plumbul trece in sistemul copilului si cauzeaza intarzieri psihice, agresivitate, iq scazut.
 
Nu spune nimeni sa exageram si sa ne certam cu vanzatoarele cand vedem o crema care contine parabeni, dar daca avem optiuni sanatoase in ceea ce priveste cosmeticele, trebuie sa evitam ingredientele care ne pot dauna pe termen lung.
Da, poate ca acum sunteti tinere si nu aveti probleme de sanatate si si va doriti, ca orice alta fata, rujuri rezistente, creme performante si par cu volum dar oare merita sa le obtii si apoi, peste ani, sa te trezesti ca toti doctorii din lume nu te pot vindeca?
 
Pentru persoanele care nu stiu ca exista cosmetice naturale la preturi de cosmetice normale, ieftine chiar, puteti gasi cosmetice organice sau bio care pot fi comandate la preturi foate bune pe internet.
 
In incheiere, vreau sa recomand un site care mie mi se pare foarte folositor si din care m-am si inspirat pentru acest material : http://www.cosmeticsdatabase.com/. Aici pe care se pot obtine informatii despre gradul de toxicitate si efectele in timp al oricarui ingredient cosmetic.
 

Articol scris de Ailemac, membra a comunitatii TPU.ro
Puteti citi mai multe materiale scrise de ea pe blogul http://camelcutza.blogspot.com/
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste etichetele si fereste-te de:

1. Uleiul mineral

Este un derivat de petrol folosit in uleiurile pentru bebelusi si in majoritatea cremelor. Nu este usor absorbit in piele, ci creeaza un film de grasime pe piele care in timp poate duce la uscarea pielii si la iritatii.

Alternativa: uleiuri de jojoba, de masline sau de trandafiri. Ele se absorb usor, hranesc pielea si nu sunt grase.

2. Propilen Glicolul

Unul dintre cei mai folositi emulsifianti, propilen glicolul este un compus derivat din alcoolul propilic si este usor absorbit in piele si scalp. Este componenta principala din lichidul de frana si hidraulic. Lui i se atribuie anomaliile la nivelul ficatului si rinichilor, porii inchisi si cosurile.
Alternativa: glicerina vegetala, care este absorbita usor in piele fara efecte secundare.

3. Lauril sulfat de sodiu

Este un agent sintetic de curatare, care se gaseste in mai toate sampoanele si pastele de dinti comerciale.

Alternativa: poliglucoza sau uleiul de cocos, obtinute prin reactia de saponificare a grasimilor cu sodiu si potasiu. Ele au o actiune mai blanda asupra parului si mediului.

4. Talcul

Este ingredientul principal din pudre, avand o structura si o marime moleculara similara cu aceea a azbestului. Este adesea utilizat pentru igiena bebelusilor in zona genitala, si este banuit ca ar avea de-a face cu cancerul ovarian. Inhalat, talcul este un binecunoscut cancerigen.

Alternativa: pudra de amidon de porumb sau orez.

5. Dietanol-amina (DEA)

Solventii pe baza de DEA, care se folosesc in majoritatea sampoanelor, au rolul de emulsifianti. Studiile au demonstrat ca ingredientele pe baza de DEA produc cancer la animalele de laborator.

Alternativa: glicerina vegetala, folosita in retetele cosmetice de generatii.

6. Copolimerii PVP - VA

Ei sunt folositi in produsele de styling pentru par (acopera parul cu o pelicula tare de film), fiind suspectati ca au efecte carcinogene si produc astm la inhalare.

Alternativa: aloe vera, acacia sunt polimeri naturali care sunt folositi in siguranta de secole.

7. Parfumurile sintetice

In ele se pot gasi pana la 600 de substante chimice diferite, care produc sensibilizare alergica si iritatii.
Alternativa: uleiurile esentiale extrase din flori si plante, care pe langa faptul ca miros bine, au si efect terapeutic asupra corpului, mintii si spiritului.

8. Metil/ Etil/ Propil/ Butil - Parabeni

Sunt folositi ca si conservanti care distrug activitatea enzimatica si bacteriile din produsele cosmetice. Sunt foarte toxici si constituie principala cauza de aparitie a dermatitelor.

Alternativa: extracte de arbore de ceai si lamaie. Ambele sunt antimicrobiene, antifungice si agenti de antioxidare. Ele sunt eficiente atat in cosmeticele pe baza de apa, cat si in cele uleioase si conserva produsul timp de un an sau chiar mai mult.

4 răspunsuri:
| MissCamelia explică:

Eu am scris despre ingredientele cele mai daunatoare si cele mai des intalnite, de exemplu, un alt derivat din petrol este parafina, care apare cam in toate creme de fata

| stetoscop a răspuns:

Si Parabenul din creme big grin, probabil a scris cineva dar n am avut rabdare sa citesc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Completare: nu mai stiu de unde am retinut si salvat cele din raspunsul meu. probabil ele.ro, dar nu garantez.

| premamotion a răspuns:

Alegeti intotdeauna produse naturale