"Untul de shea: 10 utilizări.
De multă vreme doream să testez acest unt care mai nou este inclus în majoritatea produselor de îngrijire. Dar, eu îl voiam în stare pură, nerafinat pentru a-l testa în detaliu. L-am luat, l-am folosit şi iată ce am constatat!
Am cumpărat untul de shea cu 15 lei (100 grame). Ştiu, te gândeşti că este puţin şi că nu-ţi ajung 100 de grame, dar crede-mă că este foarte hidratant, gras şi se întinde foarte bine, într-un cuvânt – econom.
Înainte de toate m-am documentat puţin asupra provenienţei lui şi am aflat că este o grăsime de natură vegetală obţinută din nucile arborelui karite (shea). În stare pură, untul de shea are un miros specific şi destul de puternic la aplicare, însă acesta dispare treptat pe măsură ce este absorbit în piele. Deşi la început am fost reticentă puţin la miros, acum a ajuns să-mi placă foarte mult. Dacă nu te împaci nicicum cu mirosul lui, trebuie să ştii că-l poţi îmbunătăţi adăugând câteva picături din uleiul esenţial favorit.
Iată şi cum îl putem utiliza
1. Pentru buze: a trecut testul cu brio. Trebuie să specific că am încercat numeroase variante de balsam pentru buze şi-mi este foarte greu să găsesc ceva eficient. Dar am încetat căutările acum că am găsit untul de shea
2. Pentru piele: am folosit untul de shea după duş, este foarte gras şi lasă o peliculă uleioasă pe suprafaţa pielii (de preferat se aplică seara şi pâna dimineaţa intră în piele), dar vei rămâne cu o piele intens hidratată, fără să mai observi acele dâre albicioase de piele descuamată. Iar a doua zi, pielea este la fel de hidratată, deci nu necesită aplicare zilnică. Cel puţin, asta am constatat în cazul meu şi am pielea destul de uscată.
3. Pentru faţă: am tenul uscat şi destul de sensibil, iar untul de shea a funcţionat de minune. Dar nu aplica o cantitate mare. Limitează-te la puţin şi întinde-l foarte bine pe faţă.
4. Balsam pentru păr: se topeşte puţin unt de shea în palmă şi se aplică pe scalp şi vârfuri, efectuând un masaj uşor. Se lasă să acţioneze 15 minute înfăşurând părul într-un prosop, după care se spală părul cu şampon. Este foarte util în special în cazul părului creţ/uscat şi pentru a scăpa de mătreaţă.
5. Previne vergeturile: femeile însărcinate îl pot folosi în siguranţă pentru a preveni apariţia vergeturilor pe burtică.
6. Pentru pielea sensibilă a bebeluşilor: este hidratant şi 100% natural, fără substanţe chimice adăugate. Şi are grijă ca bebeluşul tău să nu facă iritaţii de la scutec.
7. Pentru riduri: este eficient datorită conţinutului ridicat în vitamina E şi A.
8. După epilare sau ras pentru a calma pielea
9. Pentru a calma arsurile solare. Dar înainte de a ajunge la ele trebuie să ştii că are şi factor de protecţie UV.
10. Pentru dermatită, psoriazis, eczeme, erupţii cutanate, piele iritată, cicatrici, dureri musculare.
Amestecă untul shea cu diverse uleiuri vegetale (de măsline, de migdale, de avocado, jojoba) sau uleiuri esenţiale pentru a-ţi face unt de corp 100% natural."
http://www.eva.ro/......utilizari/
Bună.
Este bun pentru buze, penntru faţa, pentru mai multe, citeşte ai 10 utilizări,
http://www.eva.ro/......utilizari/
Numai Bine.
DaciaRomania întreabă: