| deutzadia a întrebat:

Care sunt simturile omului.
Am citit o intrebare in care cineva spunea ca are 6 sau 7 simturi.
Eu stiu ca sunt:auzul,mirosul,simtul,gustatul, vazul.
Eu am gasit 5.Cate sunt de fapt? Lamuritima.
Funda

Răspuns Câştigător
| XxFlorin22xX a răspuns:

Unii oameni cred ca exista si un al 6-lea simt adica "Premonitia", prin care simti ce se va intampla inainte sa se intample.Asta e al 6-lea simt happy

14 răspunsuri:
| VisezCuOchiiDeschisi a răspuns:

Sunt 5 simturi apreciate la nivel de realitate:
-Vazul
-Auzul
-Mirosul
-Pipaitul
-Gustul

Dar pe langa acestea 5 de baza se mai presupune ca al 6-lea simt ar fi :
-Paranormalul si tot ce tine de acesta

Eu cred sigur in cele 5, cat despre al 7-lea, nu am auzit sa fie si vreun al 7-lea.
Sper ca ai inteles ceva din raspunsul meu si ca te-am ajutat!

| SadhamRalsei a răspuns (pentru VisezCuOchiiDeschisi):

Al saselea este echilibrul wtf paranormalul wtf? laughing)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! POi 5 stiu si eu ca sunt 1.auzul 2. mirosul 3.simtul tactil adica cand pipai si astea 4.gustul si 5.vazul atatea sunt alea 6 sau 7 simturi trebuie sa fie din filmele sf stiu un film cu bruce willis al 6- lea simt. Sper ca te-am ajutat! Funda?

| SadhamRalsei a răspuns (pentru anonim_4396):

Al saselea este echilibrul,si are receptori pentru echilibru in urechea interna,si mai sunt durerea, simtul frig/cald, simtul de a stii unde-ti sunt partile corpului fara sa te uiti la ele, presiunea, si altele mai putin cunoscutewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt cinci, alea biologice.
Celelalte sunt probabil de genul intuitie(sunt psihice, spirituale)

| bogdanel466 a răspuns:

Omul are normal 5 simturi dar este si al saselea simt Spider - Sense.

| SadhamRalsei a răspuns (pentru bogdanel466):

Al 6lea este echilibrul ce spider sense visezi? laughing

| Florin02 a răspuns:

Sunt doar 5 simturihee hee dar unii considera al 6-lea simt - bunul simt big grin

| SadhamRalsei a răspuns (pentru Florin02):

Sunt cam 14, cauta pe net

| poatenimik a răspuns:

Sunt 12 simturi.
Daca le acepti pe cele cinci inseamna ca tu accepti ca te tragi din Maimute.
Inseamna ca tu alegi intunericul, minciuna si nepasarea.
Eu nu am treaba cu nici`o religie pentru ca toate sunt adevaruri distorsionate de timp si oameni care sunt greu de inteles pentru. ca adevarul a fost schimbat si mixat cum au vrut ei.
Cred in dumnezeu si in creatia lui.
Daca adevarul ar fi usor de gasit nimeni nu l'ar mai cauta.
Numarul 13 este un numar al unui intreg, tu esti in interiorul celor 12.
Si sa iti mai dau un pic de gandit cauta tot ce are in comun cu numarul 12 si o sa ramai uimita de ceea ce o sa descoperi! Poti sa incepi cu cele 12 luni ale anului. In Biblie zice "Si Adevarul va va face Liberi" Cautal nu te costa nimic. Daca ai probleme in a gasi ceea ce cauti sau vrei sa mai discutam despre acest subiect ma poti contacta aici.

| SadhamRalsei a răspuns (pentru poatenimik):

WTF Ce naiba inseamna comentariul asta?! El a intrebat de simturi, si tu zici ceva de religie.A te trage din maimute nu are legatura cu intunericul WTF?! Unde ai facut scoala? La ultima scoala de pe pamant? Si sunt 6 simturi(auz,miros,vaz,gust, tactil, echilibru) principale, ce zici tu 13, da, sunt si altele mai putin importante.13 numar de intreg? Stii ce e aia intreg? Tu esti macar clasa a 6a?

| DyanaDya443 a răspuns:

Sau,sa poti citi gandurile, cum fac eu,! Asta e al saselea meu simt este sa citesc gandurile

| Gabriel_Remus_2001 a răspuns:

Pipaitul este urmatorul simt happy