Fructele de mare, algele marine, pestele (somon, ton, macrou, sardine), carnea de vita, ouale, alunele, uleiul de masline, uleiul de soia, organe de animale (rinichi, inima, ficat), broccoli, spanac.
Desi aceste alimente contin Q10 in starea in care sunt, prin preparare termica Q10 devine inactiv desi Q10 rezista pana la o temperatura de 115 grade. Singura solutie pentru asimilarea Q10 sunt suplimentele nutritive sau produsele naturiste cum ar fi uleiul de catina.
Iata ce am gasit pe net:
Coenzima Q10 se poate gasi in: galbenus de ou crud, uleiuri vegetale presate la rece, brocoli, cartofi, ceapa, morcovi, rosii, soia boabe, spanac, usturoi, varza alba si rosie, vinete, alune si nuci
''Alimentele care conţin coenzima Q10 sunt: peştele (somon, macrou, sardine şi ton), carnea de vită şi organele de animale (inimă, ficat, rinichi), spanacul, broccoli, ouăle, alunele, uleiul de soia şi de măsline, algele marine. '' Am înţeles că şi uleiul de cătină şi fructele de mare conţin această enzimă.
Buna,
Asa cum au raspuns si cei anteriori, q10 nu rezista la temperatura la care se prepara alimentele.
O sursa optima si de calitate de Q10 este NUTRILITE Q10.
Mai multe info gasesti aici: www.premiumvitae.com/coenzima-q10/
Marck94 întreabă: