Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Eu sunt începatoare, deci pot sa-ti spun ce ar trebui sa contina:
1) O apa micelara, care nu ar trebui sa lipseasca de îndata ce ai inceput sa te machiezi, deoarece acesta curata mai bine tenul decat un sapun normal
2) O baza de machiaj sau o crema hidratanta. Nici ele nu ar trebui sa lipseasca deoarece datorita lor o sa-ti reziste machiajul mai mult si o sa ai sanse mai mari ca tenul tau sa nu aiba probleme.Trebuie sa-l alegi in functie de tipul tau de ten
3) Fondul de ten trebuie sa-l alegi in functie de culoarea pielii tale si tipului tau de ten. Daca ai un ten gras, trebuie sa folosesti un fond de ten matifiant, iar daca ai tenul uscat trebuie sa folosesti un fond de ten cu efect hidratant
4) Concealer ( corector). Daca esti incepatoare si ai un ten curat, nu este obligatoriu sa-l ai,dar daca ai cosuri, pete sau cearcane, este esential sa-l folosesti. Daca alegi un concealer pentru cearcane, acesta trebuie sa fie putin mai deschis decat nuanta tenului tau. Daca alegi un concealer pentru cosuri, acesta trebuie sa fie de aceeasi nuanta a culorii pielii tale.
5) Pudra. Este esentiala pentru fixarea fondului de ten si al corectorului.Iti recomand sa folosesti o pudra translucida pentru un look natural
6) O paleta de farduri de pleoape.Inainte sa te dai cu fard de ochi, trebuie sa ai un primer special ca sa reziste machiajul (poti folosi si concealer-ul in acest scop). Ti-as recomanda sa incepi cu niste nuante nude.
7)Creion de ochi/eyeliner.Acestea scot cel mai mult in evidenta ochii.Te poti uita la mai multe tutoriale daca nu stii sa-ti faci codite.
8) Creion/fard de sprancene. Daca ai sprancenele rare, e indicat sa le folosesti ( eu am sprancenele groase si nu sunt nevoita sa le am).
9) Rimel. Pun pariu ca il ai
10) Bronzer-ul, iluminatorul si blush-ul. Acestea sunt esentiale pentru conturul fetei. ( Eu nu le folosesc pentru ca vreau sa am un machiaj natural, si cred ca sunt singura fata care DETESTĂ bronzer-ul, pentru ca eu am un ten destul de deschis). NU iti recomand cele cu textura lichida deoarece iti vor incarca foarte mult tenul.Sunt mult mai bune fardurile in stil pudra.
11) Ruj sau luciu de buze.Rujul poate fi cremos sau mat, daca alegi sa ai un ruj mat, trebuie sa ai si un balsam pentru ca ala iti poate usca buzele.Rujul cremos este mult mai recomandabil, chiar daca va trebui sa te dai putin mai des pentru ca se duce culoarea mai usor daca mananci sau bei ceva. Daca nu stii sa-ti faci bine buzele, iti recomand sa folosesti si un creion ca sa-ti conturezi marginile ( acesta trebuie sa fie de aceeasi culoare a rujului). Este alegerea ta daca vrei sa ai si un luciu de buze, eu inca nu-l am.
12) Un spray pentru fixarea machiajului.
13) Pensule speciale
MARE GRIJA CU MACHIAJUL! NU trebuie sa te machiezi des, pentru ca tenul tau o sa aiba de suferit pe termen lung daca faci exces de farduri. Eu ti-am zis doar kit-ul,dar asta nu inseamna ca trebuie sa ai toate cosmeticele,fiindca daca esti adolescenta, exact ca mine, trebuie sa-ti arati si frumusetea naturala. Tenul la aceasta varsta este foarte sensibil. Daca de acum o sa te dai cu foarte multe farduri, peste cativa ani,cand vei fi adult,o sa ti apara riduri. Si foarte greu mai scapi de ele,sau chiar deloc. Trebuie sa ai grija de unde sa-ti iei fardurile,sa citesti pe net ce contine fiecare, sa te documentezi foarte bine si sa-ti iei fardurile de la un brand de cosmetice, cum ar fi AVON, Oriflame, Farmasi (la Farmasi sunt produse foarte bune si sunt la preturi accesibile, iti recomand), nu de la Sinsay sau Jumbo deoarece acestea doua NU sunt brand-uri de cosmetice si poti sa te alegi cu iritatii, alergii sau chiar infectii.
Imi pare rau ca am scris un roman )). Sper sa reusesti sa citesti tot.
Buna!
-fond de ten
-corector (daca ai nevoie)
-pudra
-rimel
-cateva nuante de fard de ochi
-creion pentru buze
-ruj/gloss (dar nu neaparat necesar. poti sa folosesti balsam de buze peste creionul de buze, care, apropo, trebuie sa fie nuanta potrivita pentru culoarea buzelor tale, nu mai inchis cu 5 nuante)
In primul rand e mai bine cateva produse de calitate decat multe dar proaste.
Daca esti adolescenta si incepatoare eu nu m-as incurca cu fondul de ten -un primer uniformizant si o crema de tip bb cream cu un pic de culoare este mai usor de aplicat corect si are aspect mai natural. Un dermatograf si un rimel - negru e cel mai simplu dar poti incerca si nunante de maro, bej. Fard de ochi - mat si o culoare nude pentru zi, seara/noaptea ceva mai indraznet - mie imi plac culorile metalice dar fiecare dupa gusturi. Contur de buze si ruj - sau numai ruj daca ai un ruj foarte bun - nu lichid. Un set de pensule, dischete demachiante si un demachiant cu apa micelara.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.117.230.170) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro