| NimeniCelebru a întrebat:

Ce culoare va place cel mai mult dintre:
-Verde:X
-Mov(violet, lila):X
-Roz:X
-Rosu:X
-Galben:X. cel mai frumos raspuns primeste fundita:*

Răspuns Câştigător
| NinaY a răspuns:

Cel mai mult imi place rosu, fiind culoarea cu care imi sta cel mai bine.Inafara de acest lucru, este si culoare iubirii.
Pe locul doi este movul, deoarece cel mai frumos apus de soare vazut de mine vreodata avea tente de roz si mov :X
Pe locul 3 rozul, dar sa nu fie de pitzii.
Verdele apoi caci reprezinta natura, libertatea, prospetimea :X
Apoi galbenul, ce se aseamana cu soarele stralucitor si oribitor :X, dar care, din pacate, unor persoane cu tenul mai deschis le face o imagine ca de...
Mda.happy
Sper ca te'am ajutat :X
Deci rosuu:X:X:X

21 răspunsuri:
| Pinkutza a răspuns:

Toate culorile enumerate de tine sunt foarte frumoase deoarece sunt culori intense... daca stam putin sa ne gandim toate culorile sunt superbe, fiecare in felul lor dau o tenta diferita anumitor lucruri si arata foarte bine combinate

| frumushika16 a răspuns:

Rozlove struck

| frumushika16 a răspuns:

Rozlove strucklove struck

| frumushika16 a răspuns:

Rozlove strucklove strucklove struck

| Iony_5207 a răspuns:

Verde, mov, rosu :X :X

| Iasmiine a răspuns:

Mov

| Iasmiine a răspuns:

Combinat cu verde. Sau alta culoare.

| inna a răspuns:

Lila.

| CossMii a răspuns:

Rozz`love struck Funda?love struck

| AnnaMaariia a răspuns:

Mie imi place movul este cel mai frumos:X
funda?happy

| Biby a răspuns:

Rozlove struck
Tie care iti place cel ma mult?
Biby

| NimeniCelebru explică:

Aoleuu.toate raspunsurile sunt superbe.Nu stiu cum sa il aleg pe cel castigator.
Mai astept si alte pareri.happy
Sa nu va suparati:*
Apropo:mie imi plac toatee:X

| tonizza a răspuns:

Verde si mov, dar fiecare deja cu preferintele lui... Prietena mea de exemplu e innebunita dupa rosu, dar eu nu ma prea dau in vint. Eu cred ca culorile de baza nu sunt atit de deosebite ca cele obtinute prin amestecare (turcoazul si movul-the best off).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie imi place galben si verde

| candydream a răspuns:

Mov si verde.Si roz este foarte dragut.

| ela_9708 a răspuns:

Mov sh roztongue
dar mai mult mov:X

| BiwCupcake a răspuns:

Toate => curcubeu love struck


mov love struck => me :X

| IzabellaOprea a răspuns:

Vrede este cel mai deosebit:X:X
1 am ochii verzi
2 a...atatlaughing }dar adooor verde!:X

| Bojthe a răspuns:

Imi plac toate la fel de mult
ROSU SEMNIFICAtonguerin forta, puterea si stralucirea lui, rosul este considerat pretutindeni ca fiind simbolul fundamental al principiului vital. Culoare a focului si a sangelui, prezinta, din punct de vedere simbolic, aceeasi ambivalenta ca si acesta din urma, in functie de nuanta sa, deschisa sau inchisa.

V. Kandinsky considera rosul deschis, exploziv, centrifug, ca fiind diurn, masculin, tonic, indemnand la actiune si aruncandu-si stralucirea aidoma soarelui, cu o putere uriasa si de neinvins.

Rosul inchis este, dimpotriva, nocturn, feminin, tainic, centripet. El reprezinta nu expresia, ci misterul vietii. Rosul inchis are si o semnificatie funerara. Ambivalenta culorii rosii a sangelui ne dezvaluie doua situatii: cand este ascuns, sangele este esenta vietii, varsat, el inseamna moarte.

Rosul viu, diurn, solar, centrifug indeamna la actiune. El este imaginea inflacararii si frumusetii, a fortei impulsive si generoase, a tineretii, sanatatii, a bogatiei, a erosului liber si triumfator.

Ambivalenta din care provine toata puterea de fascinatie a culorii rosii poarta in ea, strans legate, cele mai adanci pulsiuni umane: actiunea si pasiunea, eliberarea si asuprirea.
In Extremul Orient, rosul evoca in general caldura, intensitatea, actiunea si pasiunea. Rosul este culoarea tendintei expansive, rajas.

Intruchipare a ardorii si a navalnicei tinereti, rosul este, in traditiile irlandeze, culoarea prin excelenta razboinica.

In Japonia, culorea rosie este purtata aproape exclusiv de catre femei. Este un simbol al sinceritatii si fericirii.

Efectele culorii rosii

Rosul este considerat un stimulent universal. Aceasta culoare are actiuni binefacatoare asupra sangelui si faciliteaza regenerarea celulara, mareste puterea vointei si curajul.

Mai ales in cazul temperamentelor sanguine, colerice sau hipertensionate este recomandat sa se utilizeze (dupa cum am prezentat in articolele anterioare) in mod gradat si in doze reduse.

Efectele fiziologice ale culorii rosii: creste presiunea sanguina, mareste tonusul muscular, activeaza respiratia, da o senzatie pregnanta de caldura, datorita intensitatii ridicate a energiei radiante a lungimii de unda electro-magnetica ce ii corespunde.

Efecte psihologice: culoare calda, stimulator general, excita, irita, provoaca, incita la actiune indeosebi in plan psihomotor, stimulent intelectual, usor nelinistitor, confera senzatie de pierdere in spatiu, aprindere, insufletire, activare, mobilizare, faciliteaza asociatiile de idei.
VERDESituat intre albastru si galben, verdele rezulta din interferentele lor cromatice. Verdele intra cu rosul intr-un joc simbolic de alternante, asa cum trandafirul infloreste printre frunzele verzi.

Echidistant intre albastrul ceresc si rosul infernal, doua culori inaccesibile, verdele, valoare medie, mediator intre rece si cald, intre sus si jos, este o culoare linistitoare, racoritoare, umana. In fiecare primavara, dupa ce iarna i-a aratat omului cat de este de singur, dezvelind si inghetand pamantul care-l poarta, acesta a imbracat o noua haina verde, datatoare de speranta, redevenind fecund si hranitor. Verdele este caldut, caci venirea primaverii se manifesta prin topirea gheturilor si caderea unor ploi fertilizatoare.

Verdele este culoarea regnului vegetal in plina reafirmare, a apelor regeneratoare, carora botezul le datoreaza semnificatia lui simbolica.

Expresia "se mettre au vert" ("a iesi la iarba verde"), nascuta din hipertensiunea datorata vietii citadine, exprima de asemenea nevoia unei intoarceri periodice intr-un mediu natural care a transformat tara, campul, intr-un substitut al mamei.

Culoarea verde in diverse traditii ale lumii

In crestinism, verdele a ramas simbolul Sperantei, virtute teologala. Crestinismul s-a nascut pe meleaguri cu clima temperata, unde apa si verdeta s-au banalizat.

Nu tot asa s-a intamplat cu Islamul, ale carui traditii s-au creat ca niste miraje, deasupra nemarginirii arzatoare a deserturilor si a stepelor. Invaluitor, linistitor, verdele este glorificat in monumentele religioase ridicate de stramosii nostri in desert.

Steagul Islamului este verde, iar aceasta culoare semnifica pentru musulmani emblema Mantuirii, simbolul tuturor marilor bogatii, materiale si spirituale, dintre care prima este familia: verde era mantia Trimisului lui Dumnezeu.

"Erin cea Verde" era, inainte de a deveni numele Irlandei, acela al insulei preafericitilor din lumea celtica.

Misticii germani (Mechtilde din Magdeburg, Angelus Silesius) asociaza verdele cu albul pentru a califica Boboteaza si virtutile hristice, justitia reprezentata de verde intregind neprihanirea albului.

Benefic, verdele dobandeste si o valoare mitica, aceea a pasunilor verzi ("green pastures"), ale raiurilor inverzite ale iubirilor din copilarie ("vert paradis des amours enfantines").

Verdele pastreaza totusi, o caracteristica stranie si complexa, care tine de dubla lui polaritate: verdele mugurilor si verdele mucegaiului, simbolizand viata si moartea. Este imaginea adancimilor si a destinului.

Efectele culorii verde

Culoarea verde destinde considerabil atat fizicul, cat si psihicul. Ea ne permite sa echilibram structura somatica cu cea psihica si face posibila o rapida diminuare a stresurilor, precum si anihiarea nelinistilor.

Culoarea verde este utilizata cu succes in lupta impotriva iritabilitatii. Aceasta culoare este marele calmant al celor iuti la manie sau irascibili si al nervosilor cronici.

In plus, culoarea verde permite o prompta schimbare a ideilor, fiind foarte utila in acest sens mai ales in cazurile de obsesie (tulburare a vointei observabila la degenerati sau la cei cu tulburari mentale care consta intr-o predominare a unei idei fixe, sau chiar impotriva vointei subiectului; in multe situatii, obsesia se prezinta ca o frica sau ca un impuls coplesitor care se impune mentalului in mod tiranic, provocand o senzatie de angoasa).

Efectele fiziologice ale culorii verde: scade presiunea sanguina, dilata vasele capilare.

Efectele psihologice ale culorii verde: liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, contemplare, abundenta de asociatiii mentale de idei, fantezie, culoare rece, placuta, odihnitoare si calma, impresie intensa de prospetime, faciliteaza deconectarea nervoasa, senzatie de departere in spatiu.
MOV:Violetul este o culoare a masurii, constituita din rosu si albastru in proportii identice, din luciditate si actiune cugetata, echilibru intre pamant si cer, simturi si spirit, patima si intelepciune.

Pe orizontul cercului vital, violetul se situeaza la opusul verdelui. De aceea, violetul semnifica nu trecerea, primavara, de la moarte la viata, adica evolutia, ci trecerea autumnala de la viata la moarte, involutia. Astfel, violetul ar fi, intr-un fel, cealalta fata a verdelui si legat ca si acesta de simbolismul gurii. Violetul semnifica gura care inchide si stinge lumina, in timp ce verdele este gura care varsa si reaprinde lumina. In consecinta, violetul este culoarea tainei, a misterului. In spatele violetului se va savarsii nevazutul mister al reincarnarii sau cel putin, al transformarii.

Pe monumentele simbolice ale Evului Mediu, Iisus Hristos poarta un vesmant violet in timpul patimilor, adica atunci cand si-a asumat deplin incarnarea, cand, in momentul implinirii sacrificiului, uneste total in el Omul, fiu al pamantului, pe care il va rascumpara cu Duhul ceresc, nemuritor, in care se va intoarce.

Violetul este de asemenea culoarea ascultarii, a supunerii, ceea ce nu contrazice asocierea ei cu patimile lui Hristos. Exista obiceiul de a lega de gatul copiilor o piatra de culoare violet, nu numai pentru ai apara de boala, dar si pentru ai face ascultatori si cuminti. Violetul este de asemenea, o culoare linistitoare in care ardoarea rosului se indulceste. In sensul acesta trebuie inteles vesmantul violet al episcopului. Aceasta culoare este emblema masurii, a cumpatarii.

Extremul Orient, interpreteaza aceasta trecere de la rosu la violet intr-un cu totul alt sens, pur carnal, care inseamna si trecerea de la activ la pasiv. In cadrul tantrismului, fuziunile amoroase rituale se realizeaza intr-o incapere scaldata intr-o lumina violet, caci lumina violeta stimuleaza glandele sexuale ale femeii, pe cand cea rosie le stimuleaza pe ale barbatului.

Efectele terapeutice ale culorii violet

Culoarea violet se utilizeaza cu succes in cazurile de celulita determinate de o proasta eliminare, ingreunari sau incetineala dupa masa, tulburari ale splinei, vezicii si rinichilor. La nivel psihic, culoarea violet calmeaza rapid angoasele, anihileaza frica, elimina agresivitatea si face sa dispara gelozia. In plus, aceasta culoare favorizeaza reveria elevata si visarea transfiguratoare.

Culoarea violet este inzestrata cu cea mai intensa putere electro-chimica si este acidifianta. Ea este extrem de stimulatoare pentru sistemul nervos.

Culoarea violet ne hraneste si ne energizeaza in mod inefabil partea cea mai inalta a creierului, ajutandu-ne sa ne extindem orizontul intelegerii. Culoarea violet este stimulatoarea celor mai inalte idealuri umane si, gratie inspiratiei determinate de aceasta, au fost concepute cele mai frumoase opera in arta, muzica, proza, poezie, picture, sculptura, cinema etc.

Leonardo Da Vinci sustinea ca puterea de meditatie a fiintei umane poate fi mult marita daca meditam intr-o camera cu geamuri violete la ferestre atunci cand soarele este la amiaza.

Wagner obisnuia sa compuna spirituala sa muzica intr-o camera cu perdele de culoare violet.

Faimosul Saint Germain folosea adesea efectul purificator al luminii violet pentru a vindeca bolnavii.

Atunci cand in sistemul fiintei umane exista o predominanta a excitatiei nervoase culoarea violet are o remarcabila afinitate cu aceste conditii, atragand dupa sine o mare armonie si o perfecta sanatate. Aceste aspecte pot fi constate cu usurinta mai ales in cazul iritarilor nervoase, al nevrozelor, al nevralgiilor si al bolilor inflamatorii ale nervilor.

Efectele fiziologice ale culorii violet: intensifica activitatea cardiovasculara, accelereaza respiratia, intensifica pozitiv rezistenta cardiaca si pulmonara.

Efectele psihologice ale culorii violet: culoare rece, transcendentala, luciditate inteleapta, detasare totala, clarviziune, sentimentul eternitatii, nostalgia adevarurilor ultime, trairi paranormale, stare de fuziune si unitate cu tot ceea ce ne inconjoara, stimuleaza trairile spirituale inalte, precum si simultaneitatea unor stari ca optimism si nostalgie, atractie si detasare, indepartare si apropiere, bucurie si tristete, concret si abstract, prezenta si absenta, stare de atotputere, omniprezenta, senzatie de apropiere foarte mare in spatiu, cuprinderea infinitului si a eternitatii in propia fiinta, starea ca totul este in fiinta si ca simultan fiinta este in tot ceea ce o inconjoara.
ROZ:
Culoarea preferata a mai tuturor fetitelor... Persoanele 'roz' sunt inteligente, atente cu ceilalti si optimiste. Lor le 'pasa' si de ceea ce este in jurul lor. Le place sa ii binedispuna pe cei care ii inconjoara si adesea au un aer mai tanar decat sunt. Un dezavantaj al lor ar fi faptul ca adesea sunt nehotarate. Asociat cu dragostea si romantismul, rozul te poate consola dupa o despartire. De asemenea, in cazul copiilor s-a observat ca stimuleaza creativitatea.
Galben:
Cei 'galbeni' sunt, de obicei educati si detin un spirit creativ bine dezvoltat. Sunt metodici si pot fi conducatori excelenti. Stiu foarte bine cum sa isi stabileasca emotiile si, de aceea, adeseori par impasibile. Daca ai probleme cu articulatia sa stii ca galbenul este solutia. Efectele stimulate ale galbenului pot fi benefice in artritele usoare sau in reumatism. Galbenul trebuie purtat aproape de piele, pentru ca efectul sa fie maxim. Culoarea galbena induce inspiratie si optimism si este ideala pentru a zugravi dormitorul copiilor sau o camera de studiu. Alimentele galbene, cum ar fi ardeii, fructele de mango, grepfruturile, lamaile si ananasul sunt excelente detoxifiante.

| 100SweetSmile4you a răspuns:

Verde-Pentru ca ma reprezinta.Verdele inseamna sanatate, naturalete, viata.
Nuanta mea preferata de verde este cea deschisa, cu tenta de galben. Iar verdele inchis nu imi prea place...
http://cadourihaioase.ro/images/geanta-racitor-verde-deschis-r08407.jpg

Si movul imi place, este o culoare frumoasa, care domina prin garderoba mea.Defapt,toate culorile imi plac... Dar tot verdele ramane culoarea mea preferata! :)

| Andreeamargii a răspuns:

Pai, verdele e iarba copacii si toata natura.Violet:e cea mai frumoasa culoare pentru mine deoarece nu e nici inchisa culoarea nici inchisa.Roz:este cea mai iubita culoare de fete.Rosu:nu am ce spune.Sunt de acord cu NinaY.Galben:e frumoasa culoarea si... colorata.reprezinta toamna cu frunzele galbene(auri)