Detoxifierea cu patrunjel
-patrunjelul este o planta gustoasa foarte bogata in vitamine, de la care se utilizeaza toate partile componente, atat frunzele cat si radacina
-Patrunjelul este bogat in vitamine si minerale, continand vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod.
Proprietatile terapeutice ale patrunjelului:
* Cresterea activitatii sistemului imun
* Cresterea tonicitatii sistemului nervos
* Creste rezistenta la infectii si contribuie la lupta pentru vindecarea infectiilor deja dezvoltate
* Regleaza ciclul menstrual
* Neutralizeaza efectele nocive ale fumatului si consumului excesiv de alcool
* Este un bun detoxifiant al organismului
Ce nu trebuie consumat: condimentele, carnea de porc, de oaie, alimentele ce contin grasimi complexe, cum ar fi frisca, cremele de prajituri, mancarurile prajite, fumatul si alcoolul trebuie macar reduse.
Reguli de urmat in orice dieta de detoxifiere.
-Pentru reusita dietelor de detoxifiere este esential sa respecti cateva reguli. Prima, si foarte importanta, este eliminarea alcoolului din alimentatie. Intr-o dieta de detoxifiere alcoolul este complet interzis.
-Baza alimentatiei trebuie sa fie reprezentata de fructe si legume, aliati in orice cura de detoxifiere. Consuma fructe si legume la toate mesele. Gustarile trebuie sa contina si ele un fruct sau legume crude pe toata perioada unei diete de detoxifiere.
-O dieta de detoxifiere nu inseamna o dieta vegetariana, dar reducerea cantitatii de carne din alimentatie, si mai ales a carnii rosii, este benefica. O singura masa pe zi care sa contina carne este suficienta.
-Apa are rolul esential de a interveni in procesul de eliminare al toxinelor. Un organism insuficient hidratat este incapabil sa elimine toxinele, chiar daca respecti toate celelalte regului in dieta de detoxifiere. Este obligatoriu sa bei cel putin 1, 5 litri de lichide pe zi.
-In cursul unei diete de detoxifiere este necesar un aport sanatos de grasimi vegetale si de grasimi sanatoase, bogate in omega 3. Asta inseamna avocado, peste, nuci, uleiuri vegetale.
-Consuma supe de zarzavat. Este cea mai buna si usoara cale de detoxifere. In plus este cea mai buna perioada pentru a te incarca cu minerale si vitamine.
-Redu aportul de zahar si sare. Zaharul face parte din categoria alimentelor care te imbatranesc, care produc radicali liberi. Inlocuieste zaharul rafinat cu indulcitori naturali, cum este mierea sau siropul de artar. La fel de daunator este si excesul de sare, care trebuie evitat in perioadele de detoxifiere.
-Mult succes!