Mai exact si direct menopauza apare dupa 50 de ani (am dat un exemplu "in mare") adica ciclul inceteaza sa mai apara.Nu mai poti face copii cand intri la menopauza+multe alte schimbari dar aici depinde de la persoana la persoana, depinde de organism.
La o anumita varsta mai inaintata femeile inceteaza sa mai aiba ciclu, intra la menopauza
MENOPÁUZĂ s. f. Fenomen fiziologic complex, care constă în încetarea definitivă a menstruației la femei, ca urmare a încetării funcției ovariene. [Pr.: -pa-u-] – Din fr. ménopause.
MENOPÁUZĂ f. Proces fiziologic care constă în încetarea definitivă a menstruației, ca urmare a suprimării funcției ovariene. [Sil. -pa-u-] /
Este perioada prin care trec femeile incepand cu varsta de aprox. 50 ani, in care nu mai exista menstruatie
Eu am citit de multe ori cind se spune de ciclu se spune tot odata si de menopauza si vreau sa aflu cei aia?
Gresit! Media de varsta pentru instalarea menopauzei este de aproximativ 50 de ani dar corpul fiecarei femei are propriul ritm si timp limita. Adica Menopauza reprezinta incheierea menstruatiei la femeile intre 45 - 50 de ani.