Al saselea simt este INTUITIA.
Cand "simti" ce trebuie sa (nu) faci sau ce urmeaza sa se intample, care este optiunea de urmat, etc.
- vizual, olfactiv, auditiv, tactil si auditiv, mai avem simtul echilibrului, somato-kinestezic, visceral, chimic, al durerii, al temperaturii, feromonal si cel al luminii albastre (care nu are nici o legatura cu cel vizual).
Poate te referi la al 7-lea simț, e ca un fel de expresie folosită atunci când ai intuiție, ești perspicace.
Nu, e altceva daca acum in spatele tau e un sarpe se activeaza frica in creier, e frica e un Instinct primitiv care il au si reptilele, ce scrii acolo e ceva supranatural, s-a spus ca omul ar putea vedea in viitor dar nu exista dovezii in acest sens, exista si un film de groaza
Mergem mai departe
oamenii de stiinta spun ca premonitia are ca cauza
intuitia https://en.wikipedia.org/wiki/Intuition_and_decision-making
Eureka effect https://en.wikipedia.org/wiki/Eureka_effect
Efectul eurecă (cunoscut și ca momentul momentului sau momentului eurecii) se referă la experiența umană comună de a înțelege brusc o problemă sau un concept anterior neînțeles. Unele cercetări descriu aha! (Cunoscut și sub numele de insight sau epifanie) ca un avantaj de memorie [1], dar există rezultate contradictorii în ceea ce privește exact unde apare în creier și este dificil să se prevadă în ce condiții se poate prezice un Aha! moment.
Al saselea simt – adica felul in care oamenii reactioneaza la nivel psihologic! Al saselea simt nu este ceva care tine de magie, ci o capacitate concreta din dotarea creierului uman. Cercetarile demonstreaza ca dispunem de capacitatea de a ii intelege pe oameni mai profund decat o facem in mod normal in conversatiile generale! Ceva de genu cand cine vorbeste si altcineva ii termina fraza cu acelasi cuvinte pe care le-ar folosi prima persoana! Te am in fata mea, iar eu ma gandesc la acelasi lucru la care te gandesti tu....etc
Fiecare dintre noi are o abilitate dincolo de cele 5 simturi obisnuite. Aceasta se poate manifesta foarte clar prin previziuni sau receptivitate crescuta la sentimentele celor din jur sau mai subtil, prin senzatii vagi sau sentimente difuze.