| Orbithh a întrebat:

Ce este acela 'primer' cred ca se scrie asa, cuvantul se aude 'praimar'.happy

8 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este un fixator al machiajului, se întâlnește și la vopsirea mașinii.
Pa, pa.

| BruneTTe a răspuns:

Primerul era o crema/ser depinde (se gaseste sub mai multe forme) pe care o dai inainte de a te apuca te machiaj. Hidrateaza pielea si o pregateste pentru fond de ten. Si cand spun "o pregateste" ma refer ca creeaza acea "bariera" intre pielea ta si fond de ten.
Daca nimeresti primerul potrivit pentru tipul tau de ten (ca si ele sunt de o gramada de feluri : cu efect de luminizitate, usor sidefate, pentru control al tenului gras, hidratante) iti va face fondul de ten sa "pice" mai frumos pe ten, mai uniform si totodata il face sa reziste mai mult.
Cine nu are bani sa iti cumpere cele mai bune primere poate folosi si creme hidratante, de exemplu eu sub fond de ten, pentru ca acum fac tratament cu Sortet (deci am pielea f uscata) ma dau cu o crema hidra matifianta de la Bioderma si totul merge f bine. Bineinteles, crema aceea poate fi folosita in functia de nevoia tenului. Daca ai pete pe fata, iti iei o crema ca se ocupa si de ele si asa mai departe.

Ideal ar fi sa folosim si crema pentru problema tenului si primer da na, prea multi bani.

Sper ca te-am ajutat.

| BubuLina999 a răspuns:

Este o baza o pentru machiaj. fixeaza mai bine machiajul si-l face sa dureze mai mult.

http://www.one.ro/beauty/machiaj-ten/primerul-si-baza-de-machiaj-7765846

gasesti mai multe informatii:*

| Minks a răspuns:

De obicei ar rolul de fixator, ceva de genul, de strat de baza. Are mai multe sensuri, se foloseste si in domeniul auto, inseamna grund, dar intelesul e acelasi : strat de baza, de fixare, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Uite aici,
http://www.divahair.ro/......un_primer!
Te pup!

| LoriLoL a răspuns:

Baza

| Rorro_Mexicanos_1985 a răspuns:

Daca vine din Engleza inseamna:

grund
primer,priming, groundwork, rough, cast, amorsă