| κίllą a întrebat:

Ce fel de exercitii ar trebui sa fac, pentru a avea abdomenul lucrat? Si cat de des trebuiesc facute?

Răspuns Câştigător
| gaga_5261 a răspuns:

Un abdomen plat se "construieste" cu multa munca. Daca esti de parere ca vei reusi sa ai un abdomen de invidiat cu numai 2-3 exercitii efectuate din cand in cand si folosind cine stie ce minune a tehnicii prezentata la TV, te inseli.

"Abdomenul plat este un efort de vointa si, mai ales, un exercitiu constant. Este vorba si de tinuta. Tinuta corecta este cu abdomenul tras inspre coloana vertebrala, astfel incat musculatura si fesierul sa fie intr-o usoara contractie permanenta. Astfel, nu exista acea pronuntare a abdomenului. Aceasta tinuta se capata in timp, fara prea mult efort, cu exercitiu minim"

Primul pas pe care trebuie sa il faci nu este sa te asezi pe podea si sa incepi exercitiile care lucreaza muschii abdomenului. Ai nevoie in primul rand de un program de exercitii cardiovasculare. Acestea te vor ajuta sa elimini din stratul adipos, pentru ca sunt efectuate la intensitate mare, ceea ce ii permite organismului sa consume din rezervele acumulate sub forma de grasime.

Imagineaza-ti exercitiile pentru musculatura abdominala ca pe un mod de a-ti "slefui" corpul. Daca masa de grasime este foarte mare, trebuie sa apelezi intai la activitatile fizice care contribuie la eliminarea acesteia - alergat, aerobic, diverse sporturi, mersul pe bicicleta, inotul etc.

Zona abdominala este foarte sensibila la depunerea de grasime. Daca soldurile, coapsele si fesele sunt primele locuri in care se observa o usoara crestere in greutate, abdomenul este zona imediat urmatoare. Din aceasta cauza, o alimentatie echilibrata, saraca in grasimi animale, paste fainoase rafinate si dulciuri, iti va sustine scopul de a avea un abdomen de invidiat.
"Abdomenele", asa cum sunt cunoscute exercitiile pentru muschii abdominali, pot fi facute in modul clasic, intinsa pe spate si cu mainile la ceafa, dar si cu ajutorul unei mingi de fitness. Mingea iti ofera un mare avantaj, acela ca inlatura disconfortul creat de contactul coloanei vertebrale cu solul. Chiar daca folosesti o saltea sau stai intinsa pe covor, exista posibilitatea sa simti durere in zona lombara, din cauza suprafetei rigide. Iata cum sa procedezi:

Stai cu spatele pe o minge de fitness.
Plaseaza-ti mainile in ambele parti ale capului - una dintre marile greseli in cazul acestui tip de exercitiu este plasarea mainilor incrucisate sub cap si miscarea de "tragere" pe care o facem asupra cefei. In afara de faptul ca reduci din efortul la care ar fi trebuit sa iti supui muschii abdominali, exista riscul sa te accidentezi.
Lasa-ti capul pe spate, ca si cum te-ai uita in tavan.
Ridica-ti usor capul si trunchiul, astfel incat sa simti muschii abdominali incordati, ca in cazul unui exercitiu clasic pentru abdomen.

Stai intinsa pe spate si ridica ambii genunchi in aer. Intinde un picior inainte si tine-l pe celalalt strans.
In acelasi timp, pune-ti mainile la ceafa si indreapta-ti cotul spre genunchiul indoit, ca si cum ti-ai dori sa le atingi. Miscarea este de a duce cotul stang spre genunchiul drept si genunchiul stang spre cotul drept.

Important este sa nu te grabesti. Incearca sa ajungi cu cotul cat mai aproape de genunchi, apoi sa revii la podea. Chiar daca faci mai putine repetitii, esential este sa le faci corect, potrivit bodybuilding.com.

Stai intinsa pe o parte, cu genunchii usor indoiti. Tine o greutate la nivelul umarului, in mana care se afla deasupra.
Plaseaza mana care se afla pe podea exact in fata, perpendicular cu corpul, astfel incat sa iti pastrezi cat mai bine echilibrul.
Ridica-ti trunchiul de la nivelul coapselor, apoi coboara-l usor. Repeta aceasta miscare de zece ori pentru ambele parti ale corpului.

Nu folosi o greutate prea mare, pentru ca articulatia umarului sa nu aiba de suferit. De asemenea, nu iti lasa greutatea pe mana care se afla pe podea si foloseste-ti talia pentru a te ridica.

Stai intinsa pe spate, cu genunchii lipiti si indoiti.
Tine mainile departate de corp, cu palmele sprijinite pe podea.
Ridica soldurile de pe podea, in timp ce iti indrepti genunchii spre piept.
Ridica lent si evita sa balansezi soldurile. Opreste-te foarte putin timp in punctul maxim de incordare a muschilor abdominali.

9 răspunsuri:
| Oktavian a răspuns:

Flotari cinte 20 pe zi dimineata.

| sigmanet a răspuns:

2 serii a cate 30-50 de abdomene pe zi si vei vedea rezultatele.

| Alex_7297 a răspuns:

Mi-a zis antrenorul , pentru abdomen...Dacă totuşi ai ceva forţă , dar vrei s-o măreşti , fă aşa : 50 abdomene , pauză 1 minut , 40 abdomene , pauză 1 minut , 30 abdomene , pauză 1 minut , 20 abdomene , pauză 1 minut , 10 abdomene . Faci câte serii poţi şi câte te duce abdomenul , dar să nu faci 50 , 40 , 30 şi să te opreşti ... Du-le la sfârşit!

| dany4 a răspuns:

Iti zic eu, fa in fiecare seara cate 6 serii de cate 50 si in 2 saptamani cel tarziu o sa observi rezultatele, uitate la mine la poza si vezi

| deeutzabr a răspuns:

Buna, iti spun ce am facut eu si a dat rezultate.Cand te trezesti fa 20de abdomene si sari coarda cate 100sarituri cate5seturi adica 500de sarituri, seara inainte de culcare 40de abdomene. sper sa-ti fie de folos

| rhytmiser a răspuns:

Cauta : fitness Shaun T Insanity.

| andalu a răspuns:

Uite, eu fac exercitiile astea de 4 ori pe saptamana si am un abdomen f bine lucrat: http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY.Iti garantez ca da rezultate excenlente, pentru ca sunt mai multe tipuri de abdomene care iti stimuleaza toate perechile de muschi abdominali!

| EUSIATIT a răspuns:

La sala si acolo te indruma.

| assus a răspuns:

Fa maxim 50 pentru ca muschiul care nu e lasat sa se odihneasca... le faci dangeaba nu o sa se vada rezultate. putxzine si corecte