| pufulik a întrebat:

Ce fond de ten este mai bun? Cel lichid sau cel solid? Eu am tenul mixt... iar uneori fondul de ten nu mi se intinde bine(acum am lichid, solid n-am incercat)ba mi se face firimituri ba se intinde urat...si am foloseit de fiecare data aceeasi metoda.

Răspuns Câştigător
| DianaB a răspuns:

Daca ai ten mixt, incearca Affinitone de la Maybelline.The bestwinking

9 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Încearcă un fond de ten compact (are și fond de ten și pudră încorporate într-un singur produs).
Pa, pa.

| Malvina24 a răspuns:

Dacă știm să îl aplicăm corect, dacă este de bună calitate și vine ca o completare la un ten bine îngrijit (deși cam încăpățânat totodată și cu imperfecțiuni!) rezultatul va fi unul mulțumitor.
După cum știți fondurile de ten sunt adresate diverselor tipuri de ten dar există și alte criterii după care îți poți alege fondul de ten potrivit. Aspect dorit mat, semi mat sau "radiant", aspect natural, grad de acoperire mai mare sau mai mic, hrănitor sau matifinat, rezistent sau nu la apă, sub formă de spumă, lichid, semi lichid, cremos, stick, pudră, cu minerale sau fără și alte și alte criterii.
Citiți întotdeauna pe ambalajul produsului dacă este oil-free. Dacă nu scrie nimic, nu îl cumpărați. Dacă are eticheta de oil free, poate intra în categoria de produse relativ safe.
De ce relativ safe?
Pentru că deși companiile de produse cosmetice pot să menționeze pe pachet oil-free, aceasta nu este o garanție că produsul nu poate fi comedogenic. Comedogenic pentru cei care nu cunosc acest termen înseamnă că produsul este foarte probabil să cauzeze acnee. De exemplu, chimicale folosite care au consistența uleiului și blochează porii.
Unele companii cosmetice s-au sesizat și au introdus pe ambalaje termenul de non-comedogenic. Dacă pe fondul de ten scrie și non comedogenic cresc șansele ca acel fond de ten să fie potrivit pentru tine. Dacă este sau nu, din păcate numai prin testarea produsului poți afla.
Acum vin celelalte sfaturi legate de alegerea celui mai potrivit fond de ten pentru tenul predispus la acnee.
Ce alegi, un fond de ten matifiant sau un fond de ten care dă un aspect "radiant"?
Fondurile de ten matifiante au fost create pentru femeile cu tenul gras. Dar și pentru cele cărora le place acest aspect mat al tenului. Mie una nu îmi place aspectul mat ci unul semi mat. Deci aici intervin și preferințele fiecăreia. Aici trebuie să menționez că mie nu îmi lucește fața excesiv dacât către sfârșitul zilei dacă m-am machiat de dimineață. Dacă îți lucește fața foarte tare, trebuie să alegi un fond de ten mat, indiferent de cât de mult ți-ar plăcea aspectul dewy pe care de cele mai multe ori îl afișează vedetele. Aceasta pentru că acest fond de ten are niște particule care absorb sebumul. Să facem totuși diferența dintre un ten cu luciu inestetic și un ten proaspăt și cu un luciu foarte discret!
Ce consistență are fondul de ten perfect pentru tenul gras/acneic?
Aici e aici. Sfatul meu și sfatul dat de Paula Begoun, un expert american în cosmetice, folosiți fond de ten lichid!
Iată de ce. Păi gândiți-vă un pic la consistența produsului. Cu cât este mai dens cu atât este mai probabil să cauzeze în limbaj popular, coșuri, pori blocați, puncte albe și negre! Yuck! Cu cât este mai lichid cu atât este mai ușor și mai puțin probabil să blocheze porii.
În ciuda acestui aspect important, multe persoane cu tenul de acest fel se grăbesc să își achiziționeze un fond de ten compact, acela sub formă de stick sau la cutiuță, care vezi Doamne este cel mai bun pentru tenul gras și ACOPERĂ bine. Nu mă îndoiesc că acel fond de ten nu acoperă bine, dar foarte probabil să intrii într-un cerc vicios. Acneea se agravează sau oricum nu este ajutată să dispară în vreme ce tu aplici fondul de ten compact ca să acoperi acea acnee.
Acneea nu se poate acoperi. E simplu. Faptul că tu ai relief neregulat nu poate fi camuflat de un fond de ten. Acest lucru se vede, dar nu e cazul să disperi, pentru că TRECE! Tu îl vei ajuta să treacă prin programul tău zilnic de îngrijire a tenului cu produse de calitate și potrivite ție!
Scopul fondului de ten este doar să creeze un ten cu aspect uniform din punct de vedere al nuanței și să facă tenul să pară mai neted într-o anumită măsură minimizând aspectul porilor dilatați care se asociază cu un ten gras.
Ce poate acoperi un fond de ten sunt diferențele de culoare date de petele, urmele de la coșuri. Vă rog deci nu luați fond de ten compact care arată ca o mască pe față și care vi-l vor recomanda încântate tipele de la standurile de cosmetice. Eu mereu pățesc la fel. Cum caut un fond de ten cum se nimerește să mă ia în primire o "expertă" prezentându-mi un fond de ten compact cu putere foarte mare de acoperire care de fapt mi-ar agrava condiția tenului! Dacă te bucuri că vei scăpa de aspectul lucios al tenului în acest mod mai bine uite-te de aproape în oglindă, după un timp și vei constata că arată greoi pe față ba poate chiar dă un aspect de murdar.
Cea mai bună combinație este să iei un fond de ten lichid și o pudră transparentă (translucent powder). Nu lua fond de ten care conține pudră e la fel cum ai lua șampon 2 în 1 efectul nu va fi același cum este dacă folosești cele două produse separat.
Dacă fondul de ten mineral sau pudra minerală îți face cu ochiul trebuie să știi despre el că oferă puțină acoperire, eu aș completa aproape deloc. Acoperirea porilor care de obicei pe un ten gras sunt dilatați și deschiși este foarte slabă. Nu îl recomand.
Recomadarea personală pentru fondul de ten lichid este Givenchy Photo'Perfexion deși sunt convinsă că există și altele la fel de bune poate chiar mai bune.
Nu uitați să testați fondul de ten pe față înainte de a-l cumpăra și de asemenea să îl aplicați pe un ten perfect curat și hidratat cu o cremă potrivită.

lolita
| lolita a răspuns:

Innainte de a-ti da cu fond de ten da-ti cu crema de fata. asa fondul se intinde uniform si fara pete. ps: foloseste un fond de ten bun.

| TaylorSwift a răspuns:

Inainte de a-ti da cu fond de ten, aplica pudra! Asa se va intinde uniform, va rezista mai mult si va arata si mai bine.

| Alexandra. a răspuns:

Eu am folosit si lichid si solid. Cel solid este mai putin bun dupa parerea mea, se intinde mai greu pe fata. happy Eu zic totusi sa ramai la cel lichid.

| alexaalexandra a răspuns:

Eu folosesc fond de ten lichid si cred ca acesta este mai bun.
la cel solid pot ramane mici urme de pudra dar lichidul se intinde mai bine. cel putin la mine se intinde.
happy

| Ioana :x a răspuns:

Eu folosesc lichid consider ca se intinde mai bine, si "rezultatele" sunt mai bune.

pa:*

| happiness a răspuns:

Inceark fondul de ten pentru fermitate Giordani Gold de la Oriflame e f bun.se intinde bine si iti lasa tenul` catifelat la atingere.

| pisy666 a răspuns:

Exista um fond de ten la sephora foarte bun pentru ten gras si mixt...se numeste sephora oil free, ceva de genu.