| anonimaalee29 a întrebat:

Ce fond de ten pot folosi pentru tenul gras? Am si niste puncte negre de care nu scap...si orice fond de ten pe care l-as folosi imi face fata foarte urata. Sii am tenul foarte deschis, foaaarte greu gasesc o nuanta potrivita mie.

11 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Punctele negre se pot scapa doar daca stii sa le elimini.
Fie dupa o baie cu apa calda ori o infuzie de ceai de musetel unde stai cu fata deasupra oalei unde ai fiert "ceaiul" pana te inrsesti, pana se deschid porii si apoi cu o carpa de bumbac iti storci punctele negre pana le iese "inima", daca o vei lasa iti va aparea altul in acelasi loc.
Operatiunea de eliminare a punctelor negre o faci seara.
Abia dimineata cand vei vrea sa pleci, aplici fondul de ten. Un fond de ten nu iti usuca si nici nu iti vindeca punctele negre.
Testarea unui fond este zona de sub ochi, pe nas, sau pe linia mandibulei. Daca se confunda cu nuanta pielii tale, tocmai ai gasit fondul de ten castigator! Nuante sunt cu duiumul la orice mall, supermarket si magazinul de la coltul strazii, trebuie doar sa stii sa testezi mostrele si abia sa cumperi.
Daca arati ca o masca, iti face fata urata inseamna ca pe langa asta nu aplici bine fondul. Aplici un strat gros! Fondul de ten nu ar trebui sa arate ca o masca, ci ca o acoperire vaga si fina a imperfectiunilor. Pentru a evita un look care ar putea sa iti faca fata sa para mai degraba „zugravita", uniformizeaza bine o cantitate mica de fond de ten, si doar acolo unde este necesar. Incearca sa nu uniformizezi cu degetele ori pensula, ci cu un buretel se gasesc la tot pasul. Orice fond de ten scrie pe flacon ceea ce poate face el, pentru ce tip de ten este.

| Bondarel99 a răspuns:

Estee Lauder Double Wear e cel mai bun pentru ten gras și cu imperfecțiuni, un pic cam scump dar merita.
Și nu faci riduri de la machiaj, ridurile apar de la ten uscat, soare, poluare etc. Deci dacă ai grija sa nu rămână uscat atunci nu vei avea riduri timpurii.

| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, fondul de ten nu se foloseste pana la 40 de ani, pentru ca-ti rideaza fata.
Punctele negre sunt pori ai pielii in cares e depoziteaza mizeria.
Recomand cu mare caldura: apa calda si sapun, spalat dimineata la trezire, seara inainte de culcare si imediat cu ajungi acasa dupa ore, cand trebuie sa cureti fata dupa drum, pentru ca se depune praf si impuritati de afara.
La 17 ani nu este recomandat fonduld e ten, ca-ti imatranesti fata si te arata de parca ai avea o masca nesanatoasa.
Foloseste cum ti-am zis, apa calda si sapun si vei avea o fata frumoasa, luminoasa si perfect curata.

| AlexSalling a răspuns:

Ca sa scapi de tenul gras aplica-ti o masca din faina de malai, miere, lamaie si un galbenus de ou. Face minuni. Dupa, iti recomand un fond de ten "crema(lichid", unul care sa te faca sa parii mai bronzata. Succes.

| AlexSalling a răspuns:

Mai exista un truc ca sa scapii de tenul gras, fii atenta. Tai o lamaie in doua, sa fie una suculenta, si te freci cu ea pe fata. Cu o jumatate pe o stanga si cu cealata pe dreapta. Dupa clatesti din abundenta cu apa.

| AlexSalling a răspuns:

Fata mea, trebuia sa-ti scriu din nou acum ca am vazut ce ti-a spus Donna. Nici in ruptul capului sa nu te speli cu sapun pe fata. Pielea ta se va usca ca hartia, nici nu incerca. Nici sapunul lichid nu este bun deloc pentru a fii folosit pentru fata. Din experienta iti spun asta, am avut 2 prietene (BFF) care faceau prostia sa se spele cu sapun pe fata in fiecare dimineata si seara, au crezut ca este igienic. Aveau o piele, nu am cum sa iti descriu. Incearca una dintre cele doua modalitati pe care t-i le-am dat deja, vei vedea ca vor avea efectul dorit. Seara frumoasa!

| anonimaalee29 explică (pentru AlexSalling):

Pai eu de obicei folosesc crema hidratanta, si de fiecare data cand imi spal fata aplic crema imediat.
Mi se pare un sfat destul de ok cel cu sapunul, mie nu imi face prea rau. Oricum voi incerca ce mi-ai spus.
Seara frumoasa si sarbatori cu bine!

| AlexSalling a răspuns (pentru anonimaalee29):

Seara frumoasa si Paste fericit!

| Victoria18 a răspuns:

Pai... Orice fond de ten iti face fata urata atata timp cat nu elimi cauza. Nu elimini cauza, nu scapi nici de efect. E simplu! Se face urat pe fata fondul de ten din cauza excesului de sebum de pe ten. Practic, din cauza acestui sebum fondul de ten se strange pe fata. Cauza e excesul de sebum care poate fi inlaturata in cateva luni cu ajutorul unei igiene foarte bune a fetei. Dimineata si seara ar trebui sa te speli cu sapun de la farmacie. Eu am folosit sapun de sulf pentru tenul meu gras si nu il mai am asa. Punctele negre din cauza excesului de sebum ti-au aparut. O data eliminata aceasta cauza(sebumul) si ele vor disparea cum s-a intamplat si in cazul meu.

| Chubby2104 a răspuns:

Mergi la un dermatolog ce te va ajuta să scapi de acele puncte negre și defecțiuni
așa nu o să trebuiască să folosesti fond de ten
sau ți se poate prezenta un fond ce să te ajute și să acopere totodată

| DoMary68 a răspuns:

Urmărește pe yutube pa Alekandrina Lasko are foarte bune măști si foarte eficiente