Aloe Vera accelerează şi normalizează metabolismul, regenerează vilozităţile intestinale şi detoxifică organismul.
Datorită compoziţiei sale naturale, vegetale, Aloe Vera tine corpul intr-o stare fiziologică sănătoasă, creează organismului posibilitatea de a se regeneră. Prin întărirea sistemului imunitar, are un efect preventiv durabil asupra organismului, acesta fiind capabil să valorifice cele 240 de substanţe active, conform necesităţilor sale.
Aloe Vera este o plantă înaltă de aproximativ 1 m, cu 12-15 frunze late, cărnoase, greutatea fiecărei frunze atingind 700-1500g.
Mai multe: http://www.ziare.com/articole/aloe+vera+proprietati
Aloe vera este o specie de plantă suculentă originară din Africa de Sud, Madagascar și peninsula Arabică. Specia nu prezintă populații naturale, deși alte aloe sunt prezente în Africa de nord." Specia este adesea folosită în fitoterapie de la începutul secolului I e.n., fiind menționată în Noul Testament (Ioan 19:39 Și a venit și Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă și aloe... ). Totuși, nu este clar dacă termenul aloe descris în Biblie se referă la A. vera. Extractele de A. vera sunt folosite pe scară largă în cosmetică și medicina alternativă, susținându-se că au proprietăți de reîntinerire, vindecare sau analgezice. Nu există, însă, dovezi științifice clare ale eficienței sau ale siguranței folosirii de extract de A. vera în scopuri cosmetice sau medicale, iar dovezile care apar sunt adesea contrazise de alte studii. Există doar câteva dovezi preliminare că extractele de A. vera ar putea fi utile în tratamentul diabetului și în cazul nivelului ridicat de lipide în organismul uman.Aceste efecte pozitive par a se datora prezenței unor compuși cum ar fi manan, antrachinonă și lectine.
Planta este folosita in urmatoarele scopuri:
- analgezic eficient
- antiseptic cu rol de a distruge mucegaiurile, bacteriile, ciupercile si virusurile
- ameliorarea petelor si ranilor de la nivelul pielii
- tratarea acneei
- stoparea caderea parului
- efect afrodisiac
- imbunatatirea tranzitului, avand efect purgativ
- vindecarea icterului
- calmarea tusei
De asemenea, utilizarea plantei include multiple beneficii cosmetice, pielea devenind mai stralucitoarea si sanatoasa.
Aloe vera este o planta supusa, chiar si in momentul de fata, multor cercetari in vederea determinarii efectelor plantei asupra bolilor acute si grave, precum cancerul, SIDA si tuberculoza. Ar inseamna un mare castig pentru medicina daca aceasta planta ar putea contribui cu succes la tratarea acestor boli. In prezent, planta este folosita cu cel mai mare succes in ameliorarea problemelor pielii.
anonim_4396 întreabă:
geanina3 întreabă: