| Teodora777 a întrebat:

Ce machiaj as putea sa-mi fac de revelion?! Am ochii albastri.
Cine ma poate ajuta... dau funda...Mersi!kiss

Răspuns Câştigător
14 răspunsuri:
| EuSiCuMine a răspuns:

La ochi albastri merge un macheaj cam asa :

Iti conturezi tot ochiul cu negru, si sus si jos.
Ochii albastri merg minunat alaturi de nuante de maro-portocaliu, bej, gri, violet, purpuriu, albastru cobalt, argintiu. Pentru a-i scoate in evidenta foloseste: maro si trandafiriu sau roz. De asemenea, nuantele calde vor contrasta cu nuanta albastra a ochilor tai si ii vor face sa iasa in evidenta foarte bine. Nu alege nuante acvatice de bleu. Acestea vor lua din stralucirea ochilor tai.

Sarbatori fericite

| addicting a răspuns:

Buna
Eu nu am ochi albastrii dar te pot ajuta...
Deci chiar daca este revelion si toate fetele folosesc machiaje care sa iasa in evidenta, parerea mea este ca pentru ca suntem tinere si suntem frumoase si mai naturale poti folosi ceva mai nude adica nuante mai naturale, mate nu acele farduri cu sclipici si mai stiu eu ce strasuri.

So... poti folosi un anticearcan daca ai probleme cu cearcanele si chiar daca nu ai felul asta de probleme el lumineaza ochii si machiajul se vede mai frumos
apoi un fon de ten dar nu prea mult... putin blush ce culoare iti place tie, fard de ochi bej, auriu dar nu auriu din ala cum folosesc pitipoancele ci ceva de genu:http://www.google.ro/......tp?/imgres r:28, s:27&biw=1400&bih=809
cu cat mai discret cu atat mai elegant
apoi poti folosi un rimel negru, desigur si daca esti mai rockerita poti folosi tus negru si chiar si creion apoi pentru ca este revelionul si ti se permite uita te lipgloss si foloseste un ruj mat in nuante cat mai feminene care sa nu dea in penibil
Cel putin eu asa as folosi caci ochii albastri sunt frumosi si nu trebuie sa fie ascunsi de o tona de fard mov, verde, mai stiu eu ce nuante nenaturale si sclipici.
Bafta!

| Andreea14Bianca a răspuns:

Make-up simplu si clasic

pasul 1

Pregateste-ti fata inainte de a-i aplica machiajul. Curat-o, tonific-o si mai apoi hidrateaz-o. Nu incepe niciodata sa te machiezi sarind peste acest pas!

pasul 2
Alege un fond de ten potrivit tipului tau de ten, care sa fie intr-o culoare cat mai apropiata nuantei pielii tale. Fondul de ten pentru machiajul de seara este bine sa aiba o putere mai mare de acoperire decat cel de zi. Aplica pe fata un strat subtire de fond de ten pe care sa-l intinzi foarte bine cu degetele sau cu un buretel, pentru a nu lasa brazde. Nu trebuie uitat nici anticearcanul chiar daca unele din noi au impresia ca nu au cearcane. Nu exagera insa cu acesta din urma, foloseste-l doar atat cat sa lumineze zona de sub ochi.

pasul 3
Dupa aplicarea fondului de ten si a anticearcanului, cu ajutorul unui pamatuf, incearca sa fixezi machiajul cu o pudra translucida (care nu schimba nuanta fondului de ten) sau cu o pudra de nuanta cat mai apropiata de cea a fondului de ten. Nu imbiba pamatuful in foarte multa pudra, pentru a evita surplusul care s-ar putea aduna pe fata. Intinde pudra pe toata suprafata fetei (inclusiv pe pleoape si ochi) cu miscari circulare, dar si pe gat, in cazul in care ai o tinuta decoltata
pasul 4

Datorita faptului ca au mai fost atinse cu fond de ten sau cu pudra, sprancenele trebuiesc conturate cu un creion special sau cu un fard mat de pleoape. Nici creionul nici fardul nu trebuiesc sa fie inchise cu mai mult de doua nuante fata de culoarea naturala a sprancenelor. Nu incerca sa iti redesenezi forma sprancenelor cu creionul, ci doar accentueaza-le.

pasul 5
Aplica pe pleoapa superioara, de sus pana jos, un fard deschis la culoare, alb-argintiu. Albul creeaza iluzia de luminozitate si marire, dar iti va da si un aspect angelic. Ai grija sa intinzi foarte bine fardul, pentru a evita neplacerea de a se strange pe pleoapa! Aceeasi nuanta de alb-argintiu o vei aplica si pe pleoapa inferioara, insa doar coltul interior, de langa nas.

pasul 6

Ce poate contrasta mai bine cu albul decat un dermatograf negru? Traseaza o linie orizontala pe pleoapa superioara, fix pe langa linia genelor. Ai grija ca linia sa fie mai subtire in coltul interior, ingrosandu-se putin spre coltul exterior, ridicandu-se si depasind linia pleoapei cu cativa milimetri. Daca nu simti ca vei putea face asta dintr-o singura miscare, traseaza initial o linie punctata orizontala, dar cu un creion de culoare gri deschis. Incearca sa unesti mai apoi punctele cu dermatograful negru, cu conditia ca aceasta sa fie foarte bine ascutit.

pasul 7

Accentueaza, fixeaza si corecteaza linia de contur trasata cu dermatograful folosind un fard de pleoape negru, pe care-l vei trasa cu o pensula cu perii mai tari (pentru mai multa precizie). Cu acest fard, nu incerca sa ingrosi sau sa schimbi foarte mult forma pe care-ai dat-o initial cu dermatograful.

pasul 8
Odata ce termini pleoapa superioara, va trebui sa te ocupi si de cea inferioara, pentru ca daca o vei lasa nemachiata, look-ul tau va parea incomplet. Cu acelasi fard negru, traseaza o linie subtire in exteriorul pleoapei. Aceasta linie, accentuata in prima jumatate (in coltul exterior), va deveni un gri estompat in coltul interior. Combina negrul cu putin alb sidefat pentru a obtine acest gri.

pasul 9
De fiecare data cand te machiezi cu farduri de tip pudra, trebuie sa te astepti ca ele sa pice pe obraz ocazional, asa ca resturile de fard ce au cazut de pe pleoape trebuiesc indepartate cu pamatuful imbibat in foarte putina pudra. Nu sterge cu servetelul sau cu mana, deoarece se va intinde inestetic!

pasul 10

Pentru ca machiajul ochilor sa fie complet, nu uita de mascara! Pentru acest tip de machiaj, este indicat sa aplici doua straturi de mascara pe genele superioare, insa fara a le da un aspect impaienjenit. Rimeleaza genele chiar de la baza catre varfuri. Aplica foarte putina mascara si pe genele inferioare, insa nu le contura foarte mult.

pasul 11

Aplica rujul cum iti este mai usor – direct din tub sau cu pensula. Datorita faptului ca panglica este rosie si tinuta de aceeasi culoare, si faptului ca machiajul nu este foarte puternic, am ales un ruj rosu estompat. Cu aceasta culoare de ruj cu siguranta vei atrage atentia asupra ta, asa ca ai grija ce spui!

pasul 12

Ultimul pas, dar printre cele mai importante, este aplicarea blush-ului. Acesta iti contureaza cel mai bine trasaturile, dandu-ti un aer elegant. Cu ajutorul unui pamatuf moale, intinde-l pe pometi usor estompat spre tample, pentru a nu creea aspectul de masca. Foloseste un fard de culoare naturala – piersica – pe care sa-l aplici in timp ce zambesti, pentru a vedea mai bine unde se formeaza pometii.

Funda?

| NickiMinaj a răspuns:

Uuu... ochi albastri big grin smokey eyes cu negru, gen taylor momsen.

| cici a răspuns:

De obicei trebuie sa te asortezi, dar merge un verde deschis sau un violet

| Anya_1437 a răspuns:

Te ajut eu daca vrei...
Findca ai ochii albastrii trebuie sa fii foarte norocoasa...asa ca ti-as recomanda doar negru fiindca negru pune in evidenta culorile deschise cum ar fi(portocaliu, albastru, galben etc)
Deci te poti da cu negru(si creion si eyeliner)si pe langa astea poti folosi si nuante cum ar fi maro, violet, portocaliu...
Sper ca te-am ajutat si bafta. Funda?

| andutxza a răspuns:

Stii roz mov albastru sau chiar verde sclipicios si turcoaz ce sa spun in mare unele clasice combinate cu cele stridente

| justMe29 a răspuns:

Ce zici de asta:
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:3, s:0

sau:
http://www.google.ro/......tp?/imgres 1797&itbs=1&iact=rc&dur=329&ei=PTUaTe-xGYrGswbL06z5DA&oei=HTUaTdfLM8_wsgb98OThDA&esq=3&page=3&ndsp=82&ved=1t:429, r:24, s:156&tx=106&ty=56&biw=1843&bih=1343
de fapt conteaza culoarea rochiei/bluzei/garderobei, deci,:d ce culoare e?

| sweety9girl a răspuns:

Ochii albastrii sunt foarte frumosi, iar daca vrei sa ii scoti in evidenta cu siguranta trebuie sa fii atenta la ce fel de machiaj folosesti pentru restul fetei. Secretul este sa folosesti un machiaj discret si nu uita: nu exagera cu machiajul fetei sau cu o nuanta de ruj foarte puternica pentru ca distrage atentia de la ochi. Trebuie sa aplici doar atat machiaj cat sa complimenteze machiajul ochilor

| IoanaAprk a răspuns:

Pentru accentuarea intensitatii albastrului cele maipotrivite sunt fardurile de pleoape in tonuri de portocaliu si brun roscat.Creionul de ochi si mascara black sunt prea puternice pentru irisul albastru, ideale fiind cele maro.

PLEOAPA SUPERIOARA: tonuri de brun-roscat sau oranj.
PE ARCADA, SUB SPRANCENE: nuante discrete de bej, auriu, oranj.

| mir3lutza_1180 a răspuns:

Roz sau mov

| mir3lutza_1180 a răspuns:

Roz sau mov