1. Masca faciala antiacneica cu dovlecel
Dovleacul este excelent pentru fata ta, pentru că este bogat in vitamina C şi E. De asemenea, este bogat in mineral de zinc care combate acneea. Atunci când este utilizat în măşti faciale,dovleacul va ajuta la tonusul şi hidratatea pielii.
Se piseaza miezul de dovleac si se aplica pe fata curatata in prealabil timp de 15 minute.
2. Masca impotriva cosurilor cu praf de copt
Praful de copt este unul dintre ingredientele cele mai populare, si il veţi găsi în orice casa. Este într-adevăr ca tratează acneea pentru că vă ajută scapa de excesul de grasime şi previne cosurile. De asemenea, funcţionează ca un exfoliant natural.
Se amesteca un plic de praf de copt cu putina apa si se aplica pe fata timp de 10 minute.
3. Masti cu citrice
Fructele citrice, cum ar fi grapefruitul, portocalele, lămâile pot face minuni pentru pielea ta. Ele au proprietăţi antiseptice naturale, astfel încât acestea te ajuta să scapi de germeni, care este un motiv pentru care nu puteţi scăpa de acnee şi ajuta, de asemenea, la reducerea secretiei de sebum.
Citricea aleasă de dvs. se amestecă cu făină de grâu, pana se obtine o pasta. Lasă-o pe fata ta timp de douăzeci de minute, apoi se clăteşte bine.
4. Masca cu aspirina antiacneica
Se obtine din 5-6 aspirine fără strat de protecţie, suc de lămâie, 1 picătură de miere si 1 lingura de iaurt. Aceasta masca se aplica o jumatate de ora pe fata si este mult mai eficienta ca orice produs impotriva cosurilor din magazine.
Remediile preparate de noi insine pe baza de plante se dovedesc a fi cele mai eficiente in lupta impotriva acneei, mai ales ca nu manifesta efecte adverse dupa utilizare.
De exemplu, se poate prepara o pasta dintr-un amestec de praf de scortisoara si miere. Aceasta se aplica pe acnee seara, inainte de a merge la culcare, si se indeparteaza dimineata cu apa calda. Dupa cel mult 2 saptamani tenul nostru va fi vindecat de infectia cauzata de excesul de sebum.
Praful de scortisoara poate fi folosit eficient si in amestec cu o lingura de suc de lamaie. O alta metoda consta in masarea fetei cu coaja unei lamai, dupa care se clateste cu apa calda.
Prin aplicarea si masarea repetata a inflamatiilor cu usturoi proaspat veti obtine eliminarea acneei, care nu va lasa nici un semn pe piele.
Sucul proaspat obtinut din menta sau din fruct de papaya (la prepararea sucului vor fi folosite si coaja si semintele fructului) fac minuni impotriva acneei, intepaturilor de insecte, eczemelor, leziunilor si altor afectiuni ale pielii. De asemenea, se pot aplica frunze proaspete de castravete pe zona afectata de acnee.
Un alt remediu eficace se prepara in modul urmator: extrageti sucul de la o lamaie si amestecati-l cu o cantitate egala de apa de trandafiri. Aplicati acest amestec pe fata si lasati-l pentru aproximativ o jumatate de ora. Dupa aceea spalati-va tenul cu apa calda si dupa maxim 15 zile de la aplicarea regulata a acestui tratament veti observa efectele favorabile pe care le-a avut asupra infatisarii dumneavoastra.
Alte plante si remedii naturale la care puteti apela pentru a scapa de aspectul inestetic pe care il confera acneea tenului, sunt urmatoarele: pasta de dinti, apa cu un continut ridicat de sare, otetul, cuburi de gheata, frunzele de capsuni, extractul de aloe vera, rosiile etc. Se recomanda ca acestea sa fie aplicate pe acnee seara si indepartate prin spalare cu apa calda dimineata, pentru a avea timp sa actioneze.
Specialistii in plante medicinale mai recomanda: echinacea, calendula (filimica), ulei din arborele de ceai etc.
Pentru a va curata in profunzime porii si tenul folositi o masca pe baza de migdale sau faina de ovaz. Unul dintre aceste doua ingrediente se amesteca cu apa de trandafiri, dupa care se aplica pe piele, in special pe zonele cu probleme. Dupa aproximativ 15 minute, dupa ce pasta este uscata, se indeparteaza cu apa rece. Acest remediu va va ajuta sa scapati de punctele albe sau negre.
Tot impotriva punctelor negre se poate folosi o pasta din seminte de ridiche de pamant si apa.
Pe langa toate tratamentele prezentate mai sus care trebuie aplicate pe piele, incercati sa consumati cat mai multe fructe si legume si sa beti cel putin 1 litru de apa pe zi pentru a elimina toxinele din organism, deoarece aceste toxine constituie de cele mai multe ori una din principalele cauze ale acneei, pe langa excesul de sebum.
Pe langa apa, puteti prepara ceaiuri din diverse plante medicinale, cum ar fi urzica sau asprisoara (cornatel).
Pe langa o dieta corespunzatoare, trebuie sa ne impunem si o igiena riguroasa:
Se schimba zilnic prosopul de fata sau se folosesc prosoape de hartie de unica folosinta.
Se spala tenul, dimineata si seara cu sapun cu sulf.
Infuzie de trei frati patati, 2-3 cani pe zi. Se pune o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute.
Comprese cu tinctura de galbenele. Se pun 10 ml de tinctura de galbenele in 100 ml apa fiarta si racita, se inmoaie compresele si se aplica pe zonele afectate.
Comprese cu infuzie din radacina de brusture. Se pune o lingura maruntita de brusture la 200 de ml apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 15 minute. Se inmoaie cateva comprese sterile in infuzie si se aplica pe zonele afectate.
Se sterge pielea cu un tampon de vata imbibat in infuzie de busuioc. Se pun 2-3 lingurite de planta maruntita la o cana de apa fierbinte. Se acopera, se lasa 5-10 minute, se strecoara si se foloseste infuzia calda.
Comprese cu infuzie de musetel sau se vor folosi pliculetele din care s-a preparat infuzia.
Se tamponeaza cosurile aparute, cu ulei de arbore de ceai sau ulei de cimbru de doua ori pe zi.
Se beau 2-3 cani pe zi de infuzie de galbenele si trei frati patati in cantitati egale. Se pune o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita, se acopera bine vasul in care acestea au fiert si se lasa sa stea circa 10 minute. Se strecoara si se bea infuzia neindulcita.
Se sterge fata cu un tampon de vata imbibat in suc de varza alba sau se pun cataplasme cu frunze oparite sau inmuiate cu facaletul ori cu ciocanul de snitele.
Masca cu papaya si smantana. Amestecati bine doua linguri de smantana dulce si doua linguri cu pulpa zdrobita de papaya, pana obtineti o pasta omogena, apoi o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala pielea cu apa calda. Stropiti tenul cu apa rece, stergeti prin tamponare si ungeti cu alifie de galbenele sau cu propolis.
Se sterge pielea afectata cu suc de struguri. Se storc cateva boabe, se inmoaie un tampon de vata in suc si se sterge pielea. Se lasa sa se zvante, apoi se clateste fata cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicarbonat de sodiu.
Se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel. Infuzia se bea neindulcita.
Se aplica felii de rosii proaspete pe zonele afectate. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
Comprese cu infuzie din conuri de hamei. Se pune o lingura de conuri de hamei la 100 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute, apoi se inmoaie cateva comprese sterile si se aplica pe zonele afectate.
Masca cu drojdie proaspata, miere si tarate de grau sau faina de orez. Diluati un bob de drojdie in putina apa fiarta si racita, adaugati mierea si tarate sau faina pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Stropiti fata cu apa rece, stergeti prin tamponare si aplicati un unguent cu galbenele sau propolis.
-Lamaile. Sunt pline de vitamina C, si sunt un antioxidant si un detoxifiant foarte bun, tocmai de aceea va merge de minune pentru pielea ta facand petele si cosurile sa dispara.
-Portocalele. Coaja de portocala face minuni.
-Usturoiul. Unul dintre cei mai puternici antibacterieni, antiinflamatori si detoxifianti natural, usturoiul functioneaza atat intern cat si extern impotriva acneei.
-Castravetele. Acesta pastreaza pielea sanatoasa
si o catifeleaza.
-Coriandru. Este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene
http://acnee.info/argila-lupta-contra-acneei/113
cred ca sunt destule sfaturi care te-ar putea ajuta:) sper sa resusesti sa scapi cu bine.:):*
Masca cu rosii sau iti poti da cu zeama de lamaie direct pe cosuri. Mananca si multe rodii, fac bine tenului!
Cu o felie de lamaie freci zonele cu probleme. dupa 15- 20 minute te caltesti cu apa rece
DaciaRomania întreabă: