Stiu ca pentru a nu se mai ingrasa parul sa storci niste lamaie pe par, sau iti poti cumpara un shampon pentru par gras.
Bună.
Folosește șampon pentru păr cu tendință de îngrășare, balsam.
Pa, pa.
Inainte cu o ora de a te spala pe cap, fa-ti o masca cu apa, bicarbonat si sare si spala-te bine cu ea pe scalp, aceste ingrediente impiedica aparitia excesiva a sebumului pe par, adica nu mai are aspectul de "uns". apoi spala-te pa cap si clateste bine bine de tot. sper ca te-am putut ajuta.
Buna!
1. Spală părul cât de des este necesar. Este deja dovedit, că spălatul des nu stimulează în nici un fel secreţia suplimentară de grăsime.
2. Alege-ţi cu mare atenţie şamponul. Este indicat să foloseşti un şampon blând, cu pH neutru. Te poţi orienta către produsele pentru copii sau cele din farmacie (cu ingrediente naturale). Indiferent de şamponul pe care îl alegi, îţi propun să aplici următoarea metodă: amestecă un sfert de cană de şampon, cu un sfert de cană de ceai de mentă şi cu sucul de la o lămâie. Compoziţia pe care ai obţinut-o, aplic-o pe toată suprafaţa scalpului şi aşteaptă să acţioneze 5 minute. După, clăteşte, conform pasului 3.
O alternativă foarte bună a şamponului clasic, o reprezintă şamponul solid (sapunul pentru păr). Acesta este mult mai bland, nu extrage din firul de păr substantele hranitoare şi conţine o serie de uleiuri vegetale. Şamponul solid nu face la fel de multă spumă ca şi cel lichid, de aceea este esenţial ca şamponarea să se realizeze foarte bine, iar spuma obţinută să fie distribuită uniform, pe toată lungimea părului.
3. Clăteşte părul cu apă din belşug, cel puţin 10 minute. Prepară o soluţie de clătire din 20-30 ml de otet (preferabil de mere) la un litru de apă. După ce aplici soluţia de clătire, clăteşte cu apă, apă şi iar apă.
4. Spune NU următoarelor ingrediente: grăsime, balsam, substanţe nutritive (care au acţiune de încărcare a părului), uleiuri, lanolină, silicon (stimulează activitatea glandelor sebacee).
5. Fără temperaturi ridicate! Atât în cazul operaţiunii de spălare, cât şi în cel de uscare, temperatura ridicată ajută grăsimea să devină mai fluidă, iar aceasta se dispersează cu uşurinţă pe păr.
6. Nu te pieptăna prea des! Ştiu că sună un pic a "neîngrijit", dar mă refer strict la pieptănatul/periatul în exces. Este foarte important să speli pieptenele şi peria după fiecare utilizare, deoarece în caz contrar, grăsimea de pe pieptene şi perie ar putea ajunge din nou pe păr, îngrăşându-l suplimentar.
7. Alege ce ţi se potriveşte, şi nu ce se poartă! Este recomandă o tunsoare foarte simplă, pentru care spălarea zilnică a părului, să nu constituie o problemă. Se evită coafurile care sunt lipite de cap, pentru ca părul să nu se îngraşe prea repede. Sunt potrivite coafurile cu o pieptănătură uşoară, chiar de la rădăcină, care menţin părul la distanţă de pielea capului, evitându-se îngrăşarea mai rapidă a acestuia.
8. Foloseşte produse de styling, care au efect de absorbţie a grăsimii. Spuma şi fixativul menţin firele de păr despărţite unele de altele, întârziind îngrăşarea. Este bine să apelezi la acest pas, doar când ai nevoie neapărat de el. Nu este recomandat să foloseşti zilnic produsele de styling.
9. Balsam din mentă. Deşi unii specialişti recomandă folosirea balsamului pe firul de păr, evitând rădăcina, eu nu susţin această teorie. Dacă părul tău are nevoie de balsam, alege varianta naturală, şi anume ceaiul de mentă. Ai nevoie de 3 pliculete de mentă şi de jumatate de litru de apă. În ceaiul răcit, adaugă o linguriţă de oţet de mere, apoi clateşte-ţi părul cu acest amestec.
10. Aplică o mască de păr, o dată pe săptămână. Fără scuza cu timpul, te rog! Sunt 5 măşti pe care le poţi aplica cu succes. Şi rezultatul pe care îl obţii este cu adevărat, unul spectaculos, de la prima utilizare.
sare şi oţet de mere: amestecă o lingură de oţet de mere, cu 1 lingurita de sare, într-un pahar cu apă. Aplică pe toată suprafaţa părului şi lasă să acţioneze 30 de minute. Clăteşte cu apă rece, timp de 10 minute. Nu-ţi face griji pentru mirosul de oţet. Dispare aproape instantaneu.lamaie
lămâie şi…atât: o lamâie mare, tai-o în două părţi şi scoate-i seminţele. Fă-ţi o carare în par, pe mijlocul capului şi împarte-ţi părul în două (ca şi cum ţi-ai face 2 codiţe). Stoarce sucul de la cele 2 jumătăţi de lămâie, în cele 2 jumătăţi ale capului şi masează foarte uşor, pentru a distribuire uniformă. Lasă părul să se usuce şi nu clăti deloc. Acest tratament poate fi folosit în fiecare zi. Acţionează cu succes şi în lupta cu mătreaţa.
bicarbonat de sodiu: amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu putină apă, pana se face o pastă omogenă. Aplică compoziţia obţinută doar pe scalp şi masează uşor rădăcinile firelor de păr, timp de 5-6 minute. Lasă să acţioneze timp de 15 minute. Spală pielea capului cu apă rece si cu şampon (vezi pasul 2).
argila verde :diluează 3-4 linguri de argila verde în apă calduţă, pană obtii o pastă groasă. Aplică compoziţia la radacina părului şi lasă să acţioneze 15 minute, după care clateşte bine.
berea: este foarte bună pentru a înlatura uleiul de pe păr. După ce te-ai spalat pe cap, toarnă la rădăcina firelor de păr, câteva picături de bere.
Alex2126 întreabă: