| lorena1gianinak a întrebat:

Ce părere aveți de bicarbonat ca leac pentru acnee. Eu nu am problema cu coșurile decât ca îmi apar vreo 2-3 uneori dar, mătușa mea mi-a spus ca dacă dizolvi niște bicarbonat în apa și pui pe o dischetă, îl lași pe fata câteva minute iar după te speli cică te scapă de acnee. Eu una nu cred asa ceva, prefer sa nu pun asa ceva pe fata pentru ca nu vreau iritații și alte chestii de genul, bicarbonatul poate sa facă foarte mult rău mai ales tenului asa ca prefer sa nu îmi pun toate porcăriile pe fata. Voi ce părere aveți de tehnica asta?

Răspuns Câştigător
| BumiWolfie15 a răspuns:

Nu e chiar mutilare cum ar spune unii. Am încercat și e chiar bun. Evident, nu scapi din prima utilizare. Eu adăugăm foarte puțină apă și lăsăm 15 minute amestecul pe față mea. Simțeam o anumită usturime până se întărea. Cu ajutorul acestei metode coșurile se usucă mai repede. Maxim îți apar iritații în zone mai sensibile, dar nu e cine știe ce durere, doar se exagerează. Iritațiile alea ar dispărea în câteva zile fără să le faci nimic specia, dar coșurile nu.

16 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Că nu are efect, și să spun de ce. Coșurile vin din metabolism adânc al pielii, din prea multă grăsime în acele celule care provoacă proliferarea unor mi8crobi în zonă care provoacă acolo colonii. Acel bicarbonat de sodiu, pus deasupra pe epidermă, nu are cum să afecteze toate acestea.

| Frank51 a răspuns:

Ce noroc că nu avem acces la alte chimicale, altfel se mutilau toți din curiozitate laughing

| lorena1gianinak explică (pentru Frank51):

Am pus doar o întrebare atât nu înseamnă că l-am și folosit. Tu fiind mare dermatolog mi se pare corect sa știi toate alea. Bai neauzitule era o întrebare din curiozitate dar tu nu ai șanse sa înțelegi laughing

| Frank51 a răspuns (pentru lorena1gianinak):

Este la mintea cocoșului că bicarbonatul de sodiu este o substanță corozivă, evident se pare că nu și la mintea ta.

| lorena1gianinak explică (pentru Frank51):

Scuză.ma că nu știu ce este o substanță coroziva și că am curiozități, cu multa dragoste din partea mea, date nu sloboz să te bata

| Lukasssz a răspuns:

Tehnica asta nu e buna, daca vrei sa scapi de cosuri cel mai bine du-te la dermato

| lorena1gianinak explică (pentru Lukasssz):

Repet eu nu am acnee, voiam doar sa știu dacă funcționează

| Zuzu1991 a răspuns:

Bicarbonatul e un dezinfectant, probabilitatea de a te scapa de acnee nu e ignorabila, dar nici semnificativa

| Floridori a răspuns:

Daca nu ai o problema reala cu cosurile si iti apar sporadic vreo 2-3 (poate ca atunci cand exista mici schimbari hormonale: ovulatie, menstruatie etc.), ai putea sa le lasi asa, fara sa le atingi, din moment ce vor trece de la sine, sau, daca totusi doresti sa scapi rapid de ele, foloseste acid salicilic.
In rest, incearca sa ai o igiena si o ingrijire cat mai corecta a tenului, rutina efectuata de doua ori pe zi, fara a folosi sapunuri agresive, iar pentru o piele luminoasa, foloseste vitamina C fiole, aditional ingrijirii zilnice efectuate dimineata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Problema de regula provine din exterior nu din interior asa ca și daca ar funcționa ai rezolva doar efectul nu și cauza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai nu stiu ce rau poate sa faca bicarbonatul. Este o baza puternica si neutralizeaza acid, nu e ca si cum asta te-ar ajuta dar nu iti face nici rau. Ajuta pentru ca este bicarbonat de sodiu si sodiul atrage apa si este anti orice care are apa evident.

| Flavianadx a răspuns:

Las-o balta cu leacurile băbești. Dacă îți apar 2 coșuri lasă-le in pace și îți trec.

| yooshi a răspuns:

Lasa tratamentele babesti si diy-urile, mergi la dermatolog, cauta o rutina de skincare buna

| Danaella98 a răspuns:

Bicarbonatul ajută puțin tenul gras și îl face mai luminos, însă nu scapi de acnee dacă te dai ci ameliorează doar roșeața.

| lorena1gianinak explică (pentru Danaella98):

Dar nu poate face ceva rău? Gen iritații

| Danaella98 a răspuns (pentru lorena1gianinak):

Ceva rău nu poate să fie, o mică iritație normală la început, pentru că totuși, pui ceva acid pe ten, dar iritația nu persistă și după ce te speli.